Sayfa 450/1001 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550950 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 3,593 - 3,600 arası.

Konu: Viop LIV

1. <<<<<<<<<<
    Sofunun birisi bir Bektaşi'yi denemek ister.

-Baba Erenler, sizler için kerametli diyorlar. İsterse ağacı bile ayağının yanına getirir diyorlar. Bize de gösterin de biz de görelim, der.

Baba Erenler, sofuya bir ders vermek gerektiği düşünür ve ağacı çağırmaya karar verir:

-Ağaç gel der, fakat ağaçta hareket yok.

-Ağaç gel der, fakat yine gelmez.

-Ağaç gel der, üçüncü çağırışında da ağaçta hareket yoktur. Bunun üzerine, Bektaşi sofuya döner ve der ki:

-Ağaç bize gelmiyor, biz ağaca gidelim.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Eskiden duvarlarda "Mahir Hüseyin Ulaş, Kurtuluşa kadar savaş" yazardı.

3. Bu şekilde söz var "Feminizm kocayı buluncaya, Komünizm parayı buluncaya, Ateizm uçak sallanıncaya kadar..."

Hazır ateyiz adam var, duvar vs seni ne diye uyandırsın.

Her arayan bulamaz ama ancak arayanlar bulur deniyor.

Bana çocukken bulaştılar belki bırakmıyorlar, kendi saflarına katmaya çalışıyor olabilirler.

4. Tartışmasız şimdiye kadarki en büyük yatırımcı olan Warren Buffett, çocuklara finansal temelleri öğretmek için ücretsiz bir çizgi film serisi yarattı. Adı "Gizli Milyonerler Kulübü" ( "Secret Millionaires Club," ) Youtube'da ücretsiz ve Buffett'ın kendi karakterini seslendirdiği ve parayla ilgili ipuçları paylaştığı bir program.

26 bölüm boyunca çocuklar yatırım, kişisel finans ve girişimcilik gibi kavramları öğreniyor. Program, karmaşık konuları eğlenceli ve anlaşılması kolay hale getiriyor.

Tüm ebeveynler bu mükemmel ücretsiz seriden faydalanmalıdır. Ailelerin finansal farkındalık oluşturmasının eğlenceli bir yolu.

Çocukların bu eğitime ihtiyacı var ve bunu en büyük yatırımcının kendisinden daha iyi kim sunabilir?

https://twitter.com/FluentInFinance/...43957268525223

5. Warren Buffett's Secret Millionaires Club - Episode 1 - Be Cool To Your School | Kartoon Channel!

https://www.youtube.com/watch?v=IUTy731-RXA

Bozkurt un oğlu ve diğer gençler için..

YTD

6.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bu şekilde söz var "Feminizm kocayı buluncaya, Komünizm parayı buluncaya, Ateizm uçak sallanıncaya kadar..."

Hazır ateyiz adam var, duvar vs seni ne diye uyandırsın.

Her arayan bulamaz ama ancak arayanlar bulur deniyor.

Bana çocukken bulaştılar belki bırakmıyorlar, kendi saflarına katmaya çalışıyor olabilirler.
    Kelly | Frog & Moon Mama
    @FrogMoonMama
    ·
    4 Eyl
    Move over Olive Garden, this Mama makes her own homegrown pesto. #frugal #debtfree I freeze up batches so we have it all winter. Learning to cook from scratch is such an awesome way to save money. I'm happy to help if you have questions! #homesteader
    https://twitter.com/FrogMoonMama

https://twitter.com/FrogMoonMama/sta...70660909031787

Üstat Ariston yemek yapımı hk.da belki ilgini çeker diye düşündüm.
    İyi geceler...
    Son düzenleme : nohut; 14-09-2023 saat: 03:33.

7. Beceri de önemli. Balkona bir kaç fidan diktim, domates ve salatalık, ama iş bilmek gerekiyor.

Evde fazla suları saksılara döküyorum buna rağmen su faturası 2 aydır arttı ve sadece küçük bir domates kızardı.

Öte yadan şehriyeli pilav yaparken şehriyeyi ayrı tavada kavurup prinçler kaynarken ve sularını çekme aşamasında koyunca lapa olmuyorlar, tel şehriye fazla suyu çekiyor. Bunu deneme yanılma ile öğrendim.

Bugün güzel bir şehriyeli nohutlu pilav yaptım, nohutlar ağızda dağıldı, çünkü dün geceden nohutları ıslattım, düdüklü de kaynattım ve suyuna da şehriyeli pilav yaptım en son nohutları ilave ettim.

8.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Beceri de önemli. Balkona bir kaç fidan diktim, domates ve salatalık, ama iş bilmek gerekiyor.

Evde fazla suları saksılara döküyorum buna rağmen su faturası 2 aydır arttı ve sadece küçük bir domates kızardı.

Öte yadan şehriyeli pilav yaparken şehriyeyi ayrı tavada kavurup prinçler kaynarken ve sularını çekme aşamasında koyunca lapa olmuyorlar, tel şehriye fazla suyu çekiyor. Bunu deneme yanılma ile öğrendim.

Bugün güzel bir şehriyeli nohutlu pilav yaptım, nohutlar ağızda dağıldı, çünkü dün geceden nohutları ıslattım, düdüklü de kaynattım ve suyuna da şehriyeli pilav yaptım en son nohutları ilave ettim.
    Nohutu ıslatıp pişirmek uğraştırıcı olduğundan,Ben bol miktarda nohutu geceden ıslatıp düdüklü tencerede kaynatıyor,poşetlere bölüp buzluğa atıyorum.
    Köy tavuğu bulursam onunda suyunu kavonazlara bölüp buzluğa atıyorum.
    Malzemeler önceden hazır olunca nohutlu,tavuk suyunda pilav yapmak kolay oluyor.
    Son düzenleme : nohut; 14-09-2023 saat: 03:50.

Sayfa 450/1001 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550950 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •