Originally Posted by
gundwane
Sindoma..
Memed gelip TA yoktur yazdığında neden her seferinde hafta sonu gece yarısı demeden atlayıp adam ile laf sokma hakaret yarışına giriyorsun..
Sana ne..
Sen TA in babası mısın.
Buralarda bi yerde TA tezgahı açtında adam tezgahın önünü mı tıkıyor..
Sana ne ..Ne derse desin adam..Kurallar dahilinde TA vardır yoktur ne isterse yazar adam..
Neden bu kadar üstüne alınıyorsun ?
Haaa..
TA vardır ama bir yere kadar..
TA kural kitabı birinci madde..
TA anca ve anca sayılamayacak kadar ve hiç birisinin piyasayı tek başına etkilemesi mümkün olmayan oyuncunun olduğu derinliğe sahip piyasalarda çalışır der..
O yüzden TA vardır bir nebze de olsa ama bizim piyasada TA ne kadar çalışır zaten bunun kararını buradaki arkadaşlar versin..
Dolar bazlı bakmak özellikle son 2 senedir daha bir önem kazandı ama dolar bazlı da viop da işe yaramaz..
Dolar artacak piyasa düşecek dersin (dendi zamanında) dolar yüzde 7 borsa yüzde 5 artar..Batarsın..
Dolar yüzde 7 artar piyasa yüzde 3 ..Dolar bazlı yüzde 4 düştü destek direnç dersin..Batarsın..
Olmaz yani..
Hisse yatırımlarını dolar bazlı orta ve uzun vade değerlendirmek çok daha mantıklıdır..
Memed abi bırakın yazsın..
1600 borsada 1800 2000 borsada bu borsa 8000 olur diye bir TA okumadım..Böyle diyene de köyün delisi ..işte mal pazarlıyor ..Çakal çukul falan diye bakıldı..(kendimden biliyorum)
Ben geçen sene 2000 borsada 2022 içinde min hedef 3200 derken geçen seneye göre yüzde 100 bir enflasyon hedefini gözeterek MİN!! hedef bu demiştim çünkü borsadaki bütün büyük oyuncuların da hedefi buydu ..
Bu 3200 ün üzerine bir 6 aylık daha enflasyon koyup 4800 falan elde edilir ki bu da bu seneki düzeltmenin hemen hemen orta noktaları falan dı işte.
Yani yükselişler , bir düzeltmede hesaplanan enflasyonu karşılayacak bir noktada buluşabilecekleri şekilde oluyor..
Umarım anlatabilmişimdir..
Başka bir diyişle adamın pozisyonu (Piyasa yapıcı diyelim buna) düzeltme en alt noktasında bile enflasyonu yenmiş oluyor.
Gundiş,
ortadan kaybolup gidip geldiğinden beri seni muhatap almamaya çalışıyorum , çünkü benim için etkisiz elemansın ben şunu dedim bunu dedim yazıp duruyorsun bu piyasada tek gerçek cebe giren çıkandır.Madem bu kadar bilgilisin her bokuda görüyorsun koy ekstreni dediler sana kaç kere burada yapabildin mi yok bu yüzden etkisiz elamansın.
Gelelim memedin avukatlığına soyunmana tezgah işlerini sizler iyi bilirsiniz kuzu nun oradan niye kovuldun memed de senin gibi diyemi zoruna gittide savunma gereği duydun o vop yapmayın teknik analiz yok diye sabah akşam sayfaları dolduruyor , sende bu borsa düşmez diye yazdın durdun düşüncede o süre içinde ortada görünmedin
Şimdi çıkmışın bize yeni hikayeler anlatıyorsun .İşine bakıcan tezgahını topla başkasının tezgahına el atma malını sat, ha gittiğin ve konuştuğun aracı kurum çalışanlarının hikayelerini analizlerini bana anlatma hadi işine bak.
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yer İmleri