Faiz kararı açıklanmadan önce 2024 aralık vadeli dolar kontratı 39,60 liradan işlem gördü, boşta teminat yoktu alamadım maalesef ve bence büyük bir fırsatı kaçırdım. Hayırlısı...
Faiz kararı açıklanmadan önce 2024 aralık vadeli dolar kontratı 39,60 liradan işlem gördü, boşta teminat yoktu alamadım maalesef ve bence büyük bir fırsatı kaçırdım. Hayırlısı...
Doları arttıran sebep doları harcamak. Bir şeyi çok kullanırsan, daha çok lazım olur.
Misal araba alıyorsun ithal, parça alıyorsun ithal, benzin mazot alıyorsun ithal. Yani harcıyorsun. O zaman daha çok dolar lazım. Ne kadar çok harcarsan o kadar ihtiyacın olur, harcamazsın ihtiyacın olmaz.
Türkiyenin makam araçları yönünden Dünya rekorunu elinde bulundurduğu belirtiliyor. Ülkemizde 125 bin kamu aracı varken, bu sayı Almanyada 9 bin, Japonyada 10 bin, Fransada 8 bin civarında.
https://www.diken.com.tr/saygi-oztur...iyenin-elinde/
FED parayı basan adam. Yani musluğun başı. Sıfır riskli yatırım. Risksiz olarak FED 30 yıl boyunca sana kemiksiz en az %6 net getiri verirse, bizim gibi riskli olanlar %12 den aşağı getiri veremez. Yani BIST deki şirketler dolar bazında en az %15 kar ederlerse o zaman o hisse alınabilir olacak yabancılar için. Yoksa sittim sene yabancı yatırımcı gelmez. Yani Eurobond getirisinden daha iyi getiri vermesi lazım borsa hisselerinin. %15 net dolar bazında kar edern kaç Türk hissesi vardır? ve bunu 30 yıl boyunca kaçı her yıl garanti edebilir?
Yer İmleri