Bu TAKINTI olmadan önce dolar 8.00 , faiz%19 ve enflasyon %20 ydi...
Abi,derdimiz neydi?
Ağa-maraba olayı aklıma geldi.
Bu TAKINTI olmadan önce dolar 8.00 , faiz%19 ve enflasyon %20 ydi...
Abi,derdimiz neydi?
Ağa-maraba olayı aklıma geldi.
Vob yapman batarsınız.
Yönü bilsekte yine kazanamıyoruz, güniçi herifin nereye kadar alıcağı belli değil ondan mütevellit ettiğim kar gerisin geri palaya gitti,
Bugün de kazanamadık, nasıl beceriyor herif enteresan.
Stopladım bende sindoma abi.
Flat devamke
Bugün de kazanamayan limon satsın derseniz küserim aadasss![]()
Hamdım Piştim Yandım
1 Yerden başlamak lazım.
Paranız yoksa gidin %60 ile kredi alın ve üretime başlayın.(teşviklerden de faydalanırsınız)
Önce kasap dükkanı açarsınız,üretimden halka satar daha sonra işi büyütür sanayici olursunuz.
Bunun içinde 4 veya 5 yavru doğuran koyunlarımız da var ama ortalama olarak 100 koyundan yıl içinde sağlıklı 250 yavru alabiliyoruz. Romanov koyununun normal koyun ırkından bakım açısından hiçbir farkı yok.
Bakan NEBATİ''koyun eti yiyin'' demişti.
Şimdi anladım olayı.Memleket koyun etine doyacak.
Yahu her sene 3 katına bile çıksa geometrik dizi gibi devam eder.
Bizim 40 koyunumuz vardı.En fazla 60 olurdu.Bazıları ölür,bazılarını çoban yerdi.
Ama bu ırk çok özelmiş.Daha önce okumuştum.Silahla korunuyorlarmış.
Sorma öyle sorular.
TL birikimi olanlardan ya da TL kazananlardan (ücretli, düşük ya da orta gelirli kesimler) gmenkul sahiplerine döviz sahiplerine ve borçlanma imkanı olanlara (hepsi adice ama bu diğerlerine fark atar) müthiş bir sermaye transferi yapıldı. Herşey bilinçli..
Döviz alan (KKm ile) ya da TL borç bulabilen senin benim cebimden birikim yaptı.
2021 eylül ekim aylarından beri yaşananlar cumhuriyet tarihinin en büyük soygunudur.
Yer İmleri