Bu TAKINTI olmadan önce dolar 8.00 , faiz%19 ve enflasyon %20 ydi...
Abi,derdimiz neydi?
Aða-maraba olayý aklýma geldi.
Bu TAKINTI olmadan önce dolar 8.00 , faiz%19 ve enflasyon %20 ydi...
Abi,derdimiz neydi?
Aða-maraba olayý aklýma geldi.
Vob yapman batarsýnýz.
Yönü bilsekte yine kazanamýyoruz, güniçi herifin nereye kadar alýcaðý belli deðil ondan mütevellit ettiðim kar gerisin geri palaya gitti,
Bugün de kazanamadýk, nasýl beceriyor herif enteresan.
Stopladým bende sindoma abi.
Flat devamke
Bugün de kazanamayan limon satsýn derseniz küserim aadasss![]()
23 mart 128 garan
Hamdým Piþtim Yandým
1 Yerden baþlamak lazým.
Paranýz yoksa gidin %60 ile kredi alýn ve üretime baþlayýn.(teþviklerden de faydalanýrsýnýz)
Önce kasap dükkaný açarsýnýz,üretimden halka satar daha sonra iþi büyütür sanayici olursunuz.
Bunun içinde 4 veya 5 yavru doðuran koyunlarýmýz da var ama ortalama olarak 100 koyundan yýl içinde saðlýklý 250 yavru alabiliyoruz. Romanov koyununun normal koyun ýrkýndan bakým açýsýndan hiçbir farký yok.
Bakan NEBATÝ''koyun eti yiyin'' demiþti.
Þimdi anladým olayý.Memleket koyun etine doyacak.
Yahu her sene 3 katýna bile çýksa geometrik dizi gibi devam eder.
Bizim 40 koyunumuz vardý.En fazla 60 olurdu.Bazýlarý ölür,bazýlarýný çoban yerdi.
Ama bu ýrk çok özelmiþ.Daha önce okumuþtum.Silahla korunuyorlarmýþ.
Sorma öyle sorular.
TL birikimi olanlardan ya da TL kazananlardan (ücretli, düþük ya da orta gelirli kesimler) gmenkul sahiplerine döviz sahiplerine ve borçlanma imkaný olanlara (hepsi adice ama bu diðerlerine fark atar) müthiþ bir sermaye transferi yapýldý. Herþey bilinçli..
Döviz alan (KKm ile) ya da TL borç bulabilen senin benim cebimden birikim yaptý.
2021 eylül ekim aylarýndan beri yaþananlar cumhuriyet tarihinin en büyük soygunudur.
Yer Ýmleri