Originally Posted by
Tinaz
Dogrusunuz,
Ancak bunun yaninda, mevcut Eurobond getirilerinizle, cepten kucuk bir ilave ile yeni bir Eurobond aliyorsunuz.
De ki, hisse senedini sattiniz, elde 200.000 TL. nakit var diyelim, ne yapacaksiniz, yeni baska bir hisse bulacaksiniz.
Hisse dediginiz de isin icine risk giriyor. Belirsizlik giriyor.
Bende 35.000 Eurobond oldu, belki bunlarin 7.000'i . cepten tam tamina 7.000 dolar verilerek alinmadi, Eurobond kazanci arti cepten ilave ile alindi.Belki 20.000'i, dolar 19 TL. iken alindi.
Eurobond yatiriminda perspektifiniz 10 yil.
Ya ben 10 yil para baglamak istemiyorum dediginizde hata yaparsiniz, cunku 3 ayda bir faiz gelirini aliyorsunuz.
Hisse senedinde ise bir yil bekliyor, edilen kar'in cogu zaman cok kucuk bir kismini nakit kar payi olarak aliyorsunuz. Eurobond'da her 3 ayda bir nakit kar payinizi dolar olarak aliyorsunuz. ( 3 ay dedigim, vade tarihlerini ayarladiginiz durumlarda )
Su an dolar hesabimda 905 dolar var, 24 Eylul gunu 301 dolar faiz gelecek, 611 sayili 7.000 Eurobond'un faiz geliri.
Ben de bu gelen parayla birlikte, 630 sayili Eurobond'u alacagim. ( bu sayilar Isbank listesindeki eurobond sayilari.)
Vergiden mumkun olcude kacinmak icin toplamda 50.000 dolar eurobond hedefim var.
Gelecek 10 yil icinde o kadar degisik parametre var ki, ABD'deki enflasyon dolar degerini etkiler etkilemez dusunmuyorum bile.
Dusundugum dolar 60 TL. oldugundaki kazancim.
Yok artik...! diyenlere sormak lazim, dolar 8 TL. den 27 TL.ye ne kadar surede cikti, 2 yildan az bir surede, gelecek 2 yil icinde neden 60 TL.ye cikmasin ?
Yer İmleri