Originally Posted by
maltepe
sevgili alicemal...iyiki yazacaklarını hatırlıyorsun...rica etsem araştırırmısın bizim gibi cahil olupta insanları mutlu olan bir ülke varmı??ben olacağını tahmin ediyorum..

Ülke mutluluk araştırmaları yapılıyor da, gerçek sonuçlar çıktığını sanmam. İnsanlar eğer cevap basitse ama soruyu soran resmi kurumsa, resmi kurumun hoşuna gidecek şeyleri söylüyorlar. Eğitim seviyesi düştükçe, bunu yapan sayısı artıyor. Hali ile anket sonucu doğru olmaz.
Mutluluk gibi soyut bir kavramıda birilerine sorarsan, eğitimlide olsa cevabı zor oluyor.
Ülkeden bağımsız olarak cahilin mutluluğunu ele alırsak, ne kadar cahilsen o kadar mutlu oluyorsun.
Bundan cahiller çok mutludur sonucu çıkarmayalım. Eğitimli+çok bilenlere göre daha mutlular diyelim.
Örnek patlatayım.
Köyün dışında hiç bir yeri bilmiyorsun, seni aldılar Londra'nın karanlık bir caddesine gece koydular. Mutlu mutlu gezersin. Çünkü ne büyük şehri bilirsin, ne uyuşturucu nedir, kullananlar nasıldır bilirsin, ne Londra sokaklarındaki gece tehlikelerini bilirsin, ırkın farklı ise o ırka oralarda nasıl davranıyorlar bilmezsin, gece Londra soğukmudur sıcakmıdır bilmezsin, otomobil görmemişsin otomobillerden sakınmaz, trafik kurallarını bilmeden caddelerde gezersin filan.
Hali ile hiç bir şey bilmediğinden mutlu olursun. Gördüğün her şey yeni olduğundan gülümser sevinirsin. Başınada bir şey gelene kadar mutlu mesut yaşarsın.
Mesela Londra'ya hiç gitmedim ama o kadar çok şey okuyup dinledimki, beni gece oraya bırak sabaha kadar diken üzerinde olur yerimden kıpırdayamam. Tamamen mutsuz olarak sabahlarım. Londra yerine Detroit e bırakılsam benim için kâbus olurdu herhalde. Brezilya, Rio de jenario ya gece yan mahallede bir sokağa bırakacağız deseler, direk "gerek yok beni öldürün" derdim.
Bakın geri kalmış ilkel dediğiniz Kuzey ve Orta Asya ülkeleri(belki Çeçenistan hariç, orada Amerika çok aktif, rezil etmişlerdir ülkeyi) ne bırakacağız deseler, insana dair hiç bir korkum endişem olmaz. Amerika-İngiltere'mi daha ilkel vahşi yoksa lüks görmediğiniz için ilkel vahşi sandığınız Kuzey-Orta Asya ülkelerimi.?
Filan fıstık yaw. Aslında bu konuda nehir örneği verirdim ama bu kez Londrayı kullandım.
Pek iyi bir yazı olmadı. Aklım başka yerde o sebeple odaklanamadım.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri