Sayfa 688/1012 İlkİlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon
Arama sonucu : 8090 madde; 5,497 - 5,504 arası.

Konu: Viop LV

Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    Mehmet Şimşek ne diyor , en büyük derdimiz iç tüketim , son 1 ayda ithalatta 3 milyar dolarlık azalma var bu çok sevindirici , Ocak ayında maaşlara çok az zam yapılmalı , benim çuvallar dolusu nakit param var yırtık ayakkabıyla dolaşıyorum 4 bin lira spor ayakkabıya vermek israf geliyo bana , herkes böyle olmalı haddini bilmeli artık...

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

2. Jürgen Todenhöfer

"Biz Batılılar dünyayı fikirlerimizin mükemmelliğiyle fethetmedik"

"Sanırım biz kendimizi bir yalan içerisine yerleştirmişiz.

Bu yalan şu: İyi olan, asil olan, yardımsever olan bizleriz. Gerçek bu değil.

İnanıyorum ki, biz Batılılar dünyayı fikirlerimizin, değerlerimizin ve dinimizin mükemmelliğiyle fethetmedik. Yalnızca ve yalnızca başkalarından daha acımasızca zor kullandık.

"6 milyon Yahudi'yi öldüren Müslümanlar değildi..."

Daha ciddi olmam gerekirse;

Haçlı Seferleri'nde 4 milyon kişiyi öldüren, sömürgeleşme döneminde 50 milyon insanı öldüren, 1. ve 2. Dünya Savaşlarında 70 milyon insanı öldüren, 6 milyon Yahudi'yi öldüren Müslümanlar değildi."

Bu nedenle siz hak ettiğiniz cezaya çarptırılacaksınız.

Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    Mehmet Şimşek ne diyor , en büyük derdimiz iç tüketim , son 1 ayda ithalatta 3 milyar dolarlık azalma var bu çok sevindirici , Ocak ayında maaşlara çok az zam yapılmalı , benim çuvallar dolusu nakit param var yırtık ayakkabıyla dolaşıyorum 4 bin lira spor ayakkabıya vermek israf geliyo bana , herkes böyle olmalı haddini bilmeli artık...
    Mehmet Şimşek iş hayatında piyasa işlemleri,"trade" yapmış,her halde işini de iyi yapmış ki,yönetici kademelere kadar yükselmiş.Ama makroekonomi donanımı yok,hele bir ülke ekonomisini yönetmek için 40 fırın ekmek yemesi gerekir.

Makroekonomik verilerin de ya sadece manşetine bakıyor,ya da doğru analiz edemiyor.Evet son Eylül ayı dış ticaret verisinde ithalatta bir azalma olmuş,ama niye olmuş.Türkiyenin üretim yapısı kabaca %70 ithal ham madde ve girdilere bağlı,üreticiler başta euro bölgesi olmak üzere dış talepte soğuma olması nedeniyle ,ihtiyatlı bir pozisyona geçmişler,Eylül ayında ithalat yapmak yerine ,ham madde ve ara madde stoklarını azaltma ve üretimlerini büyük ölçüde stoklardan yapma yoluna gitmişler.Sonuçta ham madde ve üretimde kullanılan ara madde ithalatı %23.6 oranında , 6.099 milyar dolar azalarak 25.847 milyar dolardan 19.747 milyar dolara inmiş.
    Peki Eylül ayında tüketim malları ithalatında ne olmuş,%37.4 artmış.

Ücretlerle enflasyon arasındaki ilişkiye gelince;sürekli piyasanın içindeyiz,son 2 yıl içinde satın alınan mal ve hizmetlerin en az %95'inde,%100'ün altında fiyat artışı yok,%150,%200 fiyat artışı olan mal ve hizmetler de var.Ama ücretler TÜİK'in hayali enflasyon oranına göre ayarlandığı için ücretlilerin ve emeklilerin satın alma güçleri tarihte görülmedik şekilde düşmüş durumda,bu da "hayat pahalılığı" nın temel nedeni.
    İspatı çok kolay;1980'lerde,1990'larda da yüksek enflasyon vardı,ama ücretler gerçek enflasyona göre ayarlandığı için,ücretlilerin ve emeklilerin satın alma güçleri kabaca aynı kalırdı ya küçük aşınmalara uğrardı.Eskiden mesela kira ödemeleri maaşların %30-%40'ı arasında sabit kalırken, şimdi maaşların tamamı bile kira ödemelerie yeterli gelmemeye başladı.Çünkü kira fiyatları gerçek enflasyona göre artarken,ücretler aynı oranda artmadığı,reel olarak eridiği için maaşların tamamı bile kira ödemesini yapmaya yeterli olmamaya başladı.

Durum bu merkezde iken Bakan'ın hala ücretlerde enflasyon ayarlamalarının talep enflasyonu yarattığını söylemesi trajikomik.Sayın Bakan; talep enflasyonunu satınalma güçleri tamamen erimiş,bunu TÜİK'in makyajlı gsyih verisinde işgücü ödemelerindeki dramatik düşüşte bile gördüğümüz gibi, ücretliler ve emekliler yaratmıyor,kimin yarattığı belli de ya göremiyorsunuz,ya da görmek istemiyorsunuz,maliye ve para politikalarınızı esaslı bir şekilde yeniden gözden geçirin ve farklı yerlere bakın derim.

4. Bist in P/E rasyosu..
    Yani FK oranı...
    Geçmiş dönemdeki 12-14 FK fiyatlanmanın tekrar görüleceğini düşünüyorum...

Tabi FK nın yükselmesi için sadece hisse fiyatların yükselmesi gerekmiyor. Şirket karları düşerse ki seneye çoğunun düşecektir, bu da hisse fiyatı aynı kalsa bile FK yı yükseltir..

12-14 FK lar benim için artık riskli yerlerdir . Ciddi manada kenardan izlerim piyasayı..

Ytd.

5.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Mehmet Şimşek iş hayatında piyasa işlemleri,"trade" yapmış,her halde işini de iyi yapmış ki,yönetici kademelere kadar yükselmiş.Ama makroekonomi donanımı yok,hele bir ülke ekonomisini yönetmek için 40 fırın ekmek yemesi gerekir.

Makroekonomik verilerin de ya sadece manşetine bakıyor,ya da doğru analiz edemiyor.Evet son Eylül ayı dış ticaret verisinde ithalatta bir azalma olmuş,ama niye olmuş.Türkiyenin üretim yapısı kabaca %70 ithal ham madde ve girdilere bağlı,üreticiler başta euro bölgesi olmak üzere dış talepte soğuma olması nedeniyle ,ihtiyatlı bir pozisyona geçmişler,Eylül ayında ithalat yapmak yerine ,ham madde ve ara madde stoklarını azaltma ve üretimlerini büyük ölçüde stoklardan yapma yoluna gitmişler.Sonuçta ham madde ve üretimde kullanılan ara madde ithalatı %23.6 oranında , 6.099 milyar dolar azalarak 25.847 milyar dolardan 19.747 milyar dolara inmiş.
    Peki Eylül ayında tüketim malları ithalatında ne olmuş,%37.4 artmış.

Ücretlerle enflasyon arasındaki ilişkiye gelince;sürekli piyasanın içindeyiz,son 2 yıl içinde satın alınan mal ve hizmetlerin en az %95'inde,%100'ün altında fiyat artışı yok,%150,%200 fiyat artışı olan mal ve hizmetler de var.Ama ücretler TÜİK'in hayali enflasyon oranına göre ayarlandığı için ücretlilerin ve emeklilerin satın alma güçleri tarihte görülmedik şekilde düşmüş durumda,bu da "hayat pahalılığı" nın temel nedeni.
    İspatı çok kolay;1980'lerde,1990'larda da yüksek enflasyon vardı,ama ücretler gerçek enflasyona göre ayarlandığı için,ücretlilerin ve emeklilerin satın alma güçleri kabaca aynı kalırdı ya küçük aşınmalara uğrardı.Eskiden mesela kira ödemeleri maaşların %30-%40'ı arasında sabit kalırken, şimdi maaşların tamamı bile kira ödemelerie yeterli gelmemeye başladı.Çünkü kira fiyatları gerçek enflasyona göre artarken,ücretler aynı oranda artmadığı,reel olarak eridiği için maaşların tamamı bile kira ödemesini yapmaya yeterli olmamaya başladı.

Durum bu merkezde iken Bakan'ın hala ücretlerde enflasyon ayarlamalarının talep enflasyonu yarattığını söylemesi trajikomik.Sayın Bakan; talep enflasyonunu satınalma güçleri tamamen erimiş,bunu TÜİK'in makyajlı gsyih verisinde işgücü ödemelerindeki dramatik düşüşte bile gördüğümüz gibi, ücretliler ve emekliler yaratmıyor,kimin yarattığı belli de ya göremiyorsunuz,ya da görmek istemiyorsunuz,maliye ve para politikalarınızı esaslı bir şekilde yeniden gözden geçirin ve farklı yerlere bakın derim.
    Sayın deniz43

Çok büyük bir beğeni ile takip ediyorum zatıalinizi ..sizce bakan kim olmalı ?
    Hayat hoş gerisi boş

Alıntı Originally Posted by mert45 Yazıyı Oku
    Sayın deniz43

Çok büyük bir beğeni ile takip ediyorum zatıalinizi ..sizce bakan kim olmalı ?
    Prof.Bilge Yılmaz, Prof.Daron Acemoğlu,Prof. Ufuk Akçiğit, Prof. Refet Gürkaynak, yeterli yetkiye sahip olurlarsa ve kendi ekiplerini de kurmalarına izin verilirse, ülke ekonomisini bataktan çıkaracak donanıma sahip kişilerden bazıları.

7.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Prof.Bilge Yılmaz, Prof.Daron Acemoğlu,Prof. Ufuk Akçiğit, Prof. Refet Gürkaynak, yeterli yetkiye sahip olurlarsa ve kendi ekiplerini de kurmalarına izin verilirse, ülke ekonomisini bataktan çıkaracak donanıma sahip kişilerden bazıları.
    Bunların arasında teknokrat veya Bürokrat olan var mı ?
    Hayat hoş gerisi boş

8.  Alıntı Originally Posted by Paragöz35 Yazıyı Oku
    abartma paragöz...

yırtık ayakkabıda nedir?

ama saçma sapan fiyatlar vermeye bende karşıyım...

ben gidip mavi jeansten kendime mont alırken oglum burun kıvırmaya başlıyor...

biliyor babasının parası var neden moncler almıyoruz kafasında...

veya sınıfta belediye dagıtır gibi sprayground çantayla geliyorlarmıs...

7.000 lira bir çanta

ayakkabıda kaliteden kaçmam çünkü çok yürürüm...

ama diğer kıyafetlerde asla fazla para vermem...

yerlisi varken ithalini almam...

üstünde sünnet çocucgu gibi marka yazan şeyleri giymem...

ben reklam tabelası değilim...

arap kültüründe birde bizim görgüsüzlerde bu tür şeyler var...

3 kilometre öteden ne giydiğinin reklam tabelası gibi gösterenler iğreti gelir...

defactodan bile giyinirim bende bir eksiklik yaratmıyor...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 688/1012 İlkİlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •