Özellikle bu topicte sosyal deney yapıldığını falan düşünmek istiyorum gerçekten. Çünkü sanal ortamda bu kadar kötülük anlamsız. Ayrıca da niyet kelimelerle ne kadar saklanmak istense de kabak gibi ortada oluyor ; gereksiz.
Hasbel kader analiz yapsam düşecek diye savaş yüzünden düşse ben o düşüşten medet bile ummam. Anlamıyorum yani bazı şeyleri.
Ben analizimi yapıcam para kazanıcam işim yok gelip burada hava atıcam falan saçmalık. Ya da başkasıyla afedersin sidik yarışına gireceğim. Zaten bilen adam yapmaz bunları. Ayrıca sanal ortam iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir demişler. Gerçekten özellikle bu topicteki saçmalıklara ben reel hayatımda en ufak imkan tanımam.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Mesrulastirmak?
Once dogru teshisi koyalim: Borsada zararinin sebebi HAMAS'in teror saldirisi. Israil degil. Ben de degilim. Benden cikarmaya calismanin alemi yok.
Benim yazima karsi yaziyorsun, dolambaca gerek da yok. Listeme eklememissim bilmeme ragmen, onu da hallettim simdi.
Bizi ilgilendiren, borsaya etkisinin ne olabilecegi konusunda elimizden geldigince irdelemeye calistik:
* Bakan yatirim bulmaya gitti, fonlarin sahibi Yahudiler ve saldiriyi organize edenlerin T.C Pasaportu var.
* ABD dronumuzu dusurdu
* ABD 2 ucak gemisini sondaj gemimizin dibine demirledi, donanmamiz tatbikata gidiyor oraya
* ABD "Turkiye ulusal guvenligimize tehdit" mealinde aciklama yapti
* Uzun surecek bir operasyon dedi Netahyahu
* Onceki savaslar gibi degil, oncekilerde ilk atistan sonra borsa gitmeden posasini cikarmislar kac sene diye not gectim.
* Dunyayi polarize edecek bir olay, kimin nereye cekecegini bilmek mumkun degil, borsa belirsizlik sevmez dedim.
Borsa sevmedi iste. Bu depremzedeyi agzindan dusurmeyip borsayi kapattirip zararini kurtardiktan sonra depremzedelerin ismini zikretmemeye benzemez. Butun dunyayi etkileyen bir olay oluyor.
Mesrulastirma konusu da kafandaki bir konsept. Teror saldirisi olmus, benim icin her sekilde mesru. Ilk mesajimda pozisyonumu yazmisim "Israil 6 Arap ulkesi saldirdiginda puskurtup Sinai Yarimadasini aldi, Misir'in tanimasi karsiliginda geri verdi, umarim bu Turk dusmani ortadogu cukurundakilerin hepsini temizler bu sefer" diye. Filistin'in bayragi biz yedi duvelle savasirken Osmanli'ya karsi ayaklanan, Hristiyan Ingilizle bir olup bizi vuran Serif Huseyin'in bayragidir. Biraz tarihimizi okuyalim, Arap tarihini degil. Filistin, ummetciyi temsil eder benim icin. Ummetcilik de Arap milliyetciligidir. Bizim Israille bir sorunumuz yoktur, buyukelcimiz ucak ucak Nazilerden kurtarmistir onlari, yani kollektif suurlarinda dost gorurler. Ermeni ve Rum diasporasinin ulkem aleyhine propaganda yapmasini engellerler. Artik dunyada bircok ulkede "cakma Ermeni soykirimini" inkar edersen hapis cezasi var. Daha ABD'de yeni gecti yasa. Hani su "Hamdolsun gorusulmedi" dediginiz. Filistin davanin sonucudur.
Ozetle, hicbir insanin kabul etmeyecegi masumlarin zarar gormesi haricinde zerre kadar onemi yoktur sahsim adina Filistin davanin. Arab'in Kibris, Turkmen, Uygur davasi var mi ki acaba. Arabi birak hangi ummetcinin var. Aslinda dusununce varmis. "Burda isin ne, ulkene git" denilmisti Gazi Denktas'a.
Filistin davan da kolay gelsin. Bir nebze para kaybetmissen sayelerinde daha da anlamli ve onemli olur artik, dert etme. Bol bol Yahudiye verirsin. Borsayi kapattirmayin ama, hiperenflasyon ve servet transferinden dolayi yukari gitmek zorundadir eninde sonunda.
2020 Abraham gorusmeleri sonucunda BAE ve Bahreyin Israille iliskileri normallestirdiler. Daha gecen ay Suudi-Israil iliskileri de rayina oturuyordu, MBS "Cok yakinda somut adimlar atilacak" dedi.
Hop ortaligi patlattilar yine baltalamak icin. Adamlarin kendileri bir cozume goturmuyor bir turlu ama bizim derdimiz oluyor.
Yurt dışı piyasalar (Ünlü Menkul)
Orta Doğu'da süregelen gerilim ve tahvil faizlerinin yukarı yönlü
eğilimi hisse senetleri üzerinde baskı yaratmaya devam ederken
ABD'de üç ana endeks de haftayı eksi bölgede noktaladı. Zayıflık
genele yayılırken S&P 500 şirketlerinin %80'inin geride bıraktığımız
hafta değer kaybetmesi dikkat çekti. Bu zayıf görünüme paralel
olarak endeks Mart ayından bu yana ilk kez 200 günlük hareketli
ortalamasının altında kapanış yaptı. Orta Doğu'dan gelecek haber
akışı ve tahvil faizlerinin seyri görünümü belirleyen ana unsurlar
olarak kalmaya devam ederken bilançolar açısından ise oldukça
yoğun bir hafta olacak. Öyle ki S&P 500 şirketlerinin %30'undan
fazlası sonuçlarını bu hafta açıklayacak. Bu şirketler arasında
Alphabet, Amazon, Meta, Microsoft da bulunuyor. Bilanço
sezonunda bugüne kadar 86 şirket sonuçlarını açıklarken bu
sonuçların %74'ünün net kar tarafında beklentilerden daha iyi bir
tablo ortaya koyduğunu gördük. Genel olarak bakıldığında ise
üçüncü çeyrekte ortalama net kar rakamının yıllık bazda %1 oranında
geri çekilmesi bekleniyor. Şimdiye kadar açıklanan sonuçlarda ise
%0,7 oranında daralma görüyoruz
Bu arada Hamas beni de vurdu ilk gun. Ama sonraki islemlerimi yapmadim yukardaki dusuncem kapsaminda. Yapsaydim hepsinde kallavi zarar yazmistim.
http://share.matriksdata.com/Images/...0956407964.png
Temettu gelecek sene 2 Nisan Sali gibi hesaba yatsa (162 gün sonra) bu olay da 5-6 ay sürse (ki Israil 3 aya razi) kendi adima gelecek temettüyle ucuza hisse almis olurum
ama daha önce de dedigim gibi krediyle, borcla is yapan adamin su aralar isi zor
bir de bir ricam olacak zaten ilgilenen insan cok daha detayda savasi takip ediyor
günlük update`lere gerek yok bence, de siz bilirsiniz yine de
Savas ile ilgili olumlu dusunmek istiyorum. Turkiye'nin arabuluculuk yapmasi her acidan herkes icin, her yonuyle cok kiymetli olur. Umarim bu kisa zamanda gerceklesir.
Savasi olumlu algilayip, buna sevinen ve yasasin diye sevinc naralari atanlara ise soyleyecek soz bulamiyorum.
Yer İmleri