Sene sonu dolar 27 28 lerde olursa asgari ücrete zam yapılmamalı artık.
500-600 dolar asgari ücret lik bir ülke değiliz.
Üretimde rakiplerimiz karşısında ciddi dezavantajlı bir konuma geldik daha da geleceğiz.
Sene sonu dolar 27 28 lerde olursa asgari ücrete zam yapılmamalı artık.
500-600 dolar asgari ücret lik bir ülke değiliz.
Üretimde rakiplerimiz karşısında ciddi dezavantajlı bir konuma geldik daha da geleceğiz.
şimşek bu kısır döngünün farkında bunu kırmak istiyor açıklama da yaptı ancak işi çok zor mesala 2024 yılında ne asgari ücretliye ne de memurlara maaş zammı yapılmayacak densin faiz artışından çok daha büyük katkısı olur enflasyona burnundan kıl aldırmayan esnaf asla zam yapamaz kiralar hizaya gelir yatırımcı döviz alırken bir daha düşünür
Bu ne kadar komik bişey "yazana değil sonuca odaklı düşündüm" birileri oturduğu yerden parasını 10-20 katına çıkardı (çok ciddi bir kesim) fakat asgari ücrete, emekliye zam yapılmamalı ! gülerken ağlayasım geldi....
insan denilen canlı bana göre "embesil" sen hayatını ekonomiye adamışsın çok uzun yıllar yurtdışında eğitim almışsın (ülkeyi yönetenlere söylüyorum) evi, arabası, tarlası hatta doları olanın parasını 10-20-30 katına çıkarıyosun.. fakat 3bin tl alan adamın maaşı 20bin tl olmasın istiyorsun. akıl alacak gibi değil.. 2milyon tl malı-mülkü olan insan şuan 50milyon tl ile geziyor.. asgari ücretli eskiden karnını doyuramıyordu, yine doyuramıyor ve "ona herşey haram"
yani şu kafayı anlamakta güçlük çekiyorum "benim servetim 5 milyon tl di, şuan 100milyon tl." yani 20 kat arttı asgari ücretlinin maaşı 20 kat artınca adam triplere giriyor. asgari ücretlinin senin gibi serveti yok ki! buna kafan basmıyor mu?" adam 25bin tl de alsa yine karnını doyuracak ama sen 100milyon tl ile lux bir yaşam süreceksin
Sende haklısın ...amaaaaaaaaaaaaa...bir yere kadar..
Asgari ücretliye senin dediğin gibi zam yapılsa YİNE...bak YİNE zenginleşen malı mülkü olan olacak.2 senedir bunu test ettik hala anlamadınız mı..
Asgari ücretliye 500 600 1000 dolar maaş = ENFLASYON
ENFLASYON = MAL MÜLK ZENGİNİ , İŞ ADAMI!! PATRON tayfasına daha fazla zenginleşme.
Bak dikkat et..
Dolar 18 olurken bir tane TÜSİAD MÜSİAD HÖHÖLAD mensubu çıkıp laf etti mi..(8 den 18 e giderken çok dikkatli izledim)
Ama faiz çıkınca nasıl hepsi de krediye erişim istihdam üretim rekabet yaygaraları atıyor demi.
2021 de büyüklerimiz BÖYLE İSTEDİLER..Nedenlerinide yazdım bir kaç sayfa geride..
2008 de ABD nin büyükleri de BÖYLE İSTEDİLER idi..
Tek fark DOLAR ın rezerv para olması nedeni ile orada böyle enflasyon patlamadı.
Çünkü dünyada enerji değerli metal şu bu herşey dolar ile fiyatlanıyor.
Senin TL ile değil.
Hani birileri diyor ya faiz her türlü kötülüğün başıdır diye.
Hayır.
Her kötülüğün en başı karşıksız para basıp bunu bir KESİME enjekte etmektir..
Yer İmleri