Originally Posted by
Sayilar10
Geçen seneki 3. çeyrek gelirlerinde yatırım gelirleri ve ertelenmiş vergi geliri toplamı yaklaşık 70 milyon TL kar yazıldı. Finansman gideri ise sadece 165 milyon TL idi. Amortisman hariç bunları indirgesek FVÖK 420 milyon TL yapar.
Kötümser 3. çeyrek tahminimdeki kur farkı, yatırım gelirleri toplamı 70 milyon TL. Vergi ve faiz gideri ise 370 milyon TL. Bunları hariç tutsak kar 675 milyon TL yapar. Yani bu varsayımda dahi enflasyon kadar FVÖK artışı olur.
Benim tek baktığım yer satış ve kur etkisi hariç favök. Satışları %100 e yakın büyüme ile 2,3 milyar bekliyorum. Favök de 700-800 arası gelecektir. Buna 50 milyon civarı kur farkı da ekleyebiliriz. Fnansman gideri tarafında sürprizler olabilir. Bu nedenle net kar konusunda bir tahmin yapamıyorum...Ama kur hariç favök 700 üzeri gelirse, güzel bilanço derim. Bir de ihracat tarafı var tabi, orası da pozitif bir sürpriz yaparsa satışlar 2,5 milyarı bulabilir.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri