Sayfa 60/1008 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon
Arama sonucu : 8057 madde; 473 - 480 arası.

Konu: Vıop LVI

1.  Alıntı Originally Posted by DJKARIZMA06 Yazıyı Oku
    Enflasyon muhasebesi cogu sirkete negatif yansir. Buda borsaya baski yaratir

SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Değişken aslında. Pozitif olanlarda olacak...Negatifler de...

Duran varlık / Özkaynak oranı yüksek olanlar için olumlu olacak .Mesela Aghol,İzdmc,Sahol,Kchol,Vestel,Sasa vs gibi...

Stok tutma süresi fazla olanlar için kötü olacak.. Mesela hektaş, Aselsan, Ereğli, Otkar vs vs..

Şirket seçimi yaparken önemli bir konu..Herkes iyi araştırma yapmalı...

2.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Matematik sorusu ariston abi bugün yvade uzlaşma 7844 yarın yvade 8300 açılışla vade gapı oluşuyor otomatik olarak şortcu bi sıfır yenik başlıyor yeni vadeye diyebilirmiyiz yoksa daha mı şanslı oluyor
    Kabaca spota yıllık %40 faiz farkı koyuyor.

Çok arbitraj işlemi var, kurtarınca oradan satıp spottan alıyorlar.

Borsayı destekleyeneler az para ile desteklemiş oluyor.

Öte yandan TV'den tersine ikna edilemeyecek bir haber gelince millet satıyor, karşılamak için devlet olmak lazım.

Veriler 15 dakika gecikmeli oluyor ki her habere millet hemen panik yapmasın.
    Son düzenleme : ariston; 31-10-2023 saat: 23:23.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. enflazyon muhaberesi mart ayında
    5 ay daha var.
    orda da vergi, dergi yok.
    2024 sonunda vergilendirme olacak.
    normalde pilavın çok su kaldırması lazım, özelliklen bizde.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Bir kademe ne kadar var ise ondan pek fazla alnayın deniyor. Tabi BIST100 için değildir.

Bofa'nın maliyetinin altında kalmaya çalışın da deniyor.

5. Şirketler enflasyondan korunmak için döviz alıyorlar veya yurt dışına yatırım yapıyorlardı. Bunlardaki değer artışı vergilendirilmiyordu.

Enflasyon muhasebesi ile eski sabit yatırımların değeri bugüne getirilir defter değeri yükselir diye tahmin ediyorum.

Tükiye'de temettü dağıtımı zaten çok az, karlılığını azalması temettüleri etilemez tersine oluşan kardan oran olarak daha fazla temettü vermek durumunda kalırlar. Yani eskinden karın %20 si dağıtılırken %40 dağıtmaya başlarlar çünkü karlar yarı yarıya azalır muhtemelen.

6. Traderlar genelde BofA'dan hoşlanmıyor. Normalde kademeye yüksek satış yazınca biz herif satmadan kaçıp kurtulalım diyoruz, BofA buradan alayım hacim olsun likidite gelsin diyor. Sonra arkasına milleti takıyor.

Aynı havuzdan hem BofA hem büyük trader kazancı paylaşmış oluyor.

7. Mal alırken kazanılır hikayesi şu şekilde olabilir.

Malı yani hayvanı gebe iken alıp doğurunca buzağısını besleyip seneye hazırlayıp anasını mezbahaya gönderip kazanılıyordur.

Sayfa 60/1008 İlkİlk ... 1050585960616270110160560 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •