Sayfa 134/1008 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon
Arama sonucu : 8057 madde; 1,065 - 1,072 arası.

Konu: Vıop LVI

1. Nitelikli yatırımcı hakkında bilgisi olan forumdaş var mı?
    100 milyarlarca rakamlar konuşuluyor.

Şişe camın (20 milyar) Faiz Oranı - Yıllık Bileşik (%) 57,32
    Enerjisa nın (15 milyar)Faiz Oranı - Yıllık Bileşik (%) 54,41

Adı geçen bu şirket hisseleri buradaki yatırımcılar tarafından konuşulan şirketler.

YTD

2.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Nitelikli yatırımcı hakkında bilgisi olan forumdaş var mı?

YTD
    SPK'dan belge alınıyor olabilir.

>>>>>>>

Nitelikli Yatırımcı Nedir?
    Nitelikli yatırımcı,yatırım fonları, emeklilik yatırım fonları, menkul kıymetler yatırım ortaklıkları, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, aracı kurumlar, bankalar, sigorta şirketleri, özel finans kurumları, portföy yönetim şirketleri, emekli ve yardım sandıkları, vakıflar, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20. maddesi uyarınca kurulmuş olan sandıklar, kamuya yararlı dernekler ile nitelikleri itibariyle bu kurumlara benzer olduğu Kurulca belirlenecek diğer yatırımcılar ve halka arz tarihi itibariyle en az 1 milyon Türk Lirası tutarında Türk ve/veya yabancı para ve sermaye piyasası aracına sahip olan gerçek ve tüzel kişileri ifade etmektedir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    SPK'dan belge alınıyor olabilir.

>>>>>>>

Nitelikli Yatırımcı Nedir?
    Nitelikli yatırımcı,yatırım fonları, emeklilik yatırım fonları, menkul kıymetler yatırım ortaklıkları, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, aracı kurumlar, bankalar, sigorta şirketleri, özel finans kurumları, portföy yönetim şirketleri, emekli ve yardım sandıkları, vakıflar, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun geçici 20. maddesi uyarınca kurulmuş olan sandıklar, kamuya yararlı dernekler ile nitelikleri itibariyle bu kurumlara benzer olduğu Kurulca belirlenecek diğer yatırımcılar ve halka arz tarihi itibariyle en az 1 milyon Türk Lirası tutarında Türk ve/veya yabancı para ve sermaye piyasası aracına sahip olan gerçek ve tüzel kişileri ifade etmektedir.
    sn.Ariston teşekkür ederim.
    Borçlanan şirketlerin KAP Belgelerine bakıyorum kurum veya şahıs adı yazmıyor.
    Mesela X Bank veya X kurum veya X şahıs... gibi..gibi...

4.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    sn.Ariston teşekkür ederim.
    Borçlanan şirketlerin KAP Belgelerine bakıyorum kurum veya şahıs adı yazmıyor.
    Mesela X Bank veya X kurum veya X şahıs... gibi..gibi...
    Genelde fonlara satıyorlar, emekli fonları büyüyor daha fazla menkul kıymet ihtiyacı oluyor, sanırım vadeli hesaba belirli bir orandan fazla para yatıramıyorlar.

Bankalar iştiraklerine doğrudan çok kredi açamıyor ama fonlar aracılığı ile menkul kıymet yatırımı oluyordur. Vadesi yaklaşanları likit fonlara alıp yeni tahvil ihraçlarını da borçlanma aracı fonlarından alıyor olabilirler.

5.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku

Adı geçen bu şirket hisseleri buradaki yatırımcılar tarafından konuşulan şirketler.

YTD
    Bende bu hisseler güncelde portföyümde olsaydı şirketi 10 defa arardım,neden bu parayı yüksek faizle aldınız vs. vs....KİM bu nitelikli yatırımcı/lar diye..

20 milyarın %57,32 yıllık faizi 11.464. mlyr tl yapıyor, boru değil bu..parra...(sabit faizli mi?-vadesi kaç yıl?)

YTD

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,201
     Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku

YTD
    sn Nohut
    1milyon üstü varlığınız olduğunu belgeleyip (hesap ekstre) kurumunuzdan istediğiniz bir formu doldurup kurumunuza iletiyorsunuz,
    Aracı kurum MKK tarafından Nitelikli Yatırımcı kaydınızı gerçekleştiriyor,
    herkese açık olmayan Tefas fonlarına (nitelikli Yatırımcı şartı isteyen) işlem yapılabilir hesap sahibi oluyorsunuz.
    Bear_Bull
    @BearBull26

7.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    bu dağılımda açık pozisyon değişimi hemen hemen sıfır

buna göre en büyük iki alıcı olan iş ve yapı krediden biri short kapamış, biri yeni long açmış.. iş zaten en büyük shortu taşımakta onunki short kapamadır, ykb yeni long, longuna long eklemiş.. satış tarafındakilerin de yine yarısı yeni short yarısı long kapama.. mesela tacir ve qnb finans büyük ihtimal yeni short zira vadelide sattığı ile spotta aldığı hemen hemen eşit, arbitraj pozisyonu yani.. teb long kapatmış az biraz, trive yeni short olmalı

8.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Bende bu hisseler güncelde portföyümde olsaydı şirketi 10 defa arardım,neden bu parayı yüksek faizle aldınız vs. vs....KİM bu nitelikli yatırımcı/lar diye..

20 milyarın %57,32 yıllık faizi 11.464. mlyr tl yapıyor, boru değil bu..parra...(sabit faizli mi?-vadesi kaç yıl?)

YTD
    Ortaklar bu şekilde temettü harici kendilerine kaynak transferi yapıyor olabilir.

Şu an X space odasında fonlar konuşuluyor demek sakat işler var. 2500 kişi dinliyor.

Sayfa 134/1008 İlkİlk ... 3484124132133134135136144184234634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •