Hıristiyan karamanlı türkleri ve karamanlı ağzı üzerine.Makalenin adı bu Ferruh Ağca diye bir araştırmacının dergi parktaki makalesi google da bu şekilde aratırsanız belki o şekilde daha kolay ulaşırsınız.
Hıristiyan karamanlı türkleri ve karamanlı ağzı üzerine.Makalenin adı bu Ferruh Ağca diye bir araştırmacının dergi parktaki makalesi google da bu şekilde aratırsanız belki o şekilde daha kolay ulaşırsınız.
Bu dönemde köken tartışması çok anlamsız kalıyor. Hollanda'da millet bu kadını Türk kökenli mi Kürt kökenli mi diye düşünmeden ''Hollandalı'' diye seçmiş, buradan kalkıp kökenini biz dert ediyoruz.
Almanya'da tarım bakanı Cem Özdemir görüş olarak Almanya'daki Türklere bile en uzak adam, bir Almandan farkı yok.
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Yani ırksal konular aslında manasız.Irka dayalı bir milliyetçilik bence tamamen manasız.Demin yazdığımız konular da zaten bu sonuca varmak içindi sn kutsi.Ama öyle fransızlar vardır ki ingilizce konuşmayı kendine hakaret sayar di mi.Ha bu bilinç vatandaşlık bağına bağlı bir sevgi mi ırka dayalı bir bilinç mi onu düşünmek lazım.Bence vatandaşlık bağı asildir.Şu anda 20 yıl sonra bu ülkeye bağlılık duyan bir suriyeli ,50 yıl önce almanyaya göçmüş asimile olmuş bir türk kökenli insandan bize daha yakın ve sıcak gelir,ya da gelmek zorundadır diyelim.Bu devlet mekanizmasının doğası böyle olmak zorunda.
Aynı gemideyiz retoriği var ya ,çok ama çok doğru,şu anda gemide hangi yolcular varsa onlarla yoldaşız ,istesek de böyle istemesek de.
Rollo liderliğindeki işgalci Vikingleri ; Rollo Paris'i işgal etmiş veya şehri ablukaya alarak kendisine Normandiya bölgesi verilesini sağlamıştıi (St.-Claire-sur-Epte Antlaşması, 911).
Rollo'nun soyundan gelen Normandiya Dükü William 1066'da İngiltere'yi işgal etmiş ve İngiltere Kralı I. William olmuştu.
İngiliz Krallığı Vikinglerin ülkeyi işgal edip angola-saxonların şehir devletlerini birleştirip krallık kuran etnik gruptur...
Bu Normandiyalılarda fransızca konuşmayı hiç sevmezlerdi....(Benim gidip geldiğim dönemde)
Hollandayı aradım. Türk başbakan mı seçtiniz diye. Sandıkların kaoanmasına 3 dakika var. Sonuç belli değil dedi. Daha seçilmemiş
bir halt olacağı yok.
Bütün insanlık zaten ayni genden türedi,sonradan çoğaldı kedi köpek dalaşına döndü insanlık,nede olsa primat türevi varlıklarız,köken hayvanımsı irk olduğu zaman hayvanımsı olarak hareket ederiz,yani varlıkların içinde en tehlikeli tür sayılır,yani içinden düşünen caniler çıkması gayet normaldir,çünkü bu doğamızda vardır hayvanımsı dürtü,bunu bastırmak için mecburi eğitimlen önünü anca alabiliriz,oda alabilrsek,dünyada eğitimli dediğimiz ulusların çoğu kendi halkından ziyade,başka halka rahat baskı uyguluyor hırsı için,aklıma musa örneği gelir hemen,musayı tanrı imtihan eder bunu devamlı belirtirim,bana dünyada kötü bir varlık getir der,musa arar bulamaz çaresizce tanrının huzuruna giderken yolda uyuz bir köpek bulur onu kucağına alır yola koyulur galiba buldum derken köpek dile gelir,ya musa beni nereye götürüyorsun der,musada anlatır,köpek bundan kolayı ne var benim de,musanın aklı yatar köpeği salı verir,tanrının huzuruna gider benim der sınıfı geçer,tamamda burada yine bir düşünce var,tanrı bütün canlıları neden böyle yarattı ?...yani sanırım bizde bir oyuncağız tanrının nezninde,o zaman sistemde hiç kötülük bitmeyecek,en sonunda iyiler kazanacak,ama kötülük yine devam edecek,uğraş babam artık uğraş sil baştan![]()
Yer İmleri