Sayfa 647/1008 İlkİlk ... 147547597637645646647648649657697747 ... SonSon
Arama sonucu : 8057 madde; 5,169 - 5,176 arası.

Konu: Vıop LVI

1. HALKA AÇIK ORTAKLIKLARDA ÖRTÜLÜ KAZANÇ
    AKTARIMI YASAĞI (SerPK M. 21)*

4. İşte örtülü kazanç aktarımı yasağına ilişkin SerPK. m. 21 hükmü
    de bu özel kurallar arasında yer almakta olup hükümle; halka açık anonim
    ortaklıklarda kontrolü elinde bulunduran kişi veya grubun dışında kalan pay
    sahiplerinin haklarını ve menfaatlerini zedeleyen, anonim ortaklığın karlarını
    veya malvarlıklarını azaltan veya artmasını engelleyen özel yönetimsel uygulamalara işlemlere karşı, şirket-yatırımcı pay sahipleri korunmaktadır. Örneğin,
    grup şirketler/ilişkili kişiler ile (yönetim, denetim veya sermaye bakımından
    doğrudan veya dolaylı ilişkide bulundukları gerçek veya tüzel kişiler) yapılan ve
    halka açık ortaklığın kaynaklarını grup şirketlere ve halka açık şirkete ortak
    olan veya olmayan ilişkili kişilere aktaran işlemlere karşı hüküm kapsamında
    koruma söz konusu olacaktır.

https://dergipark.org.tr/tr/download...B1l%C4%B1r.%22

2. Bu GYO ne iş yapar km alır kim satar bilmiyorum daha önce FDO %25 altına düşmüş.

Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3. Geçen sohbet odasında en uyduruk şirketin bir tabela değeri var dendi. Şirketi başka şirket ile birleştirmek yeni faaliyet alanına geçmek vs mümkün oluyormuş.

Kabaca 5-10 milyon dolar arası olabilir.

Yabancılar halka açıklığı 100 milyon dolar altı hisseler ile normalde ilgilenmiyor deniyor. Şu anda da baktığımda ilk 10 hissede yoğunlaşmışlar gibi.

Genel kurul tutanaklarına baktığımda belirli hukuk büroları onların oylarını vekaleten kullanıp haklarını takip ediyorlar.

Fiyatlar ve oranlar çok güncel olmayabilir ama yabancıların tutar olarak en çok pozisyonlu olduğu hisseler aşağıdakiler.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Bu GYO ne iş yapar km alır kim satar bilmiyorum daha önce FDO %25 altına düşmüş.

KAP: MSGYO [ ] MİSTRAL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. İlişkili Taraf İşlemleri

Orjinal Link:

https://www.kap.org.tr/Bildirim/1218231

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin (Tebliğ)
    10. maddesine istinaden;Şirketimiz
    tarafından 23.09.2022 tarihinde KAP da açıklanan, İzmir ili, Çeşme ilçesi,
    Sakarya Mah., Boyalık mevkiindeki arsalar üzerinde
    Şirketimiz tarafından
    geliştirilecek ve izleyen yıllarda da devam ederek ,2025 yılında tamamlanması planlanan projeye ilişkin olarak tüm yapım işlerinin, en uygun
    fiyat teklifi alınan ve ilişkili taraf olan Miray İnşaat-Taahhüt Tic.ve
    San.A.Ş. ( MİRAY A.Ş.)tarafından sağlanmasına

karar verilmiştir. İşin
    mahiyeti gereği izleyen dönemlerde devam edecek yapım işlerinden MİRAY A.Ş.'nin sağlayacağı hizmet geliri tutarının,
    kamuya açıklanan son yıllık finansal tablolar olan 2022 yılı finansal
    tablolarında yer alan satılan malın maliyeti tutarı esas alınarak yapılan
    hesaplamada %10'un üzerinde olacağı görülmekte olup, işbu raporda;
    MİRAY A.Ş. ile yapılacak işlemlerin koşulları ve fiyat belirleme
    yöntemi açıklanarak, işlemlerin piyasa koşullarına uygunluğu hakkında
    bilgi sunulmuştur. İşlemlerin piyasa koşulları ile karşılaştırıldığında uygun ve
    makul olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Zannımca bu projeye fon yaratıyorlar..

YTD
    Son düzenleme : nohut; 23-11-2023 saat: 01:06.

5. GYO inşaat yapabilir mi?

GYO'lar projelerinin inşaat işini kendisi yapabilir mi? GYO'lar gayrimenkullerin inşaat işlerini kendileri üstlenemez, bu kapsamda personel ve ekipman edinemezler. Yürütülen projelerin kontrol işleri dâhili olarak yürütülecekse bu amaçla istihdam edilen personel kapsam dışıdır.

6. Netanyahu:

[emoji3502]Serbest bırakılan her 10 İsrailli için ateşkese bir gün eklenecek.

Msgyo topiğine mi geldim.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Msgyo topiğine mi geldim.
    Bende de OZKGY var.
    İlgiyle takip ediyorum.
    [emoji3]

Sayfa 647/1008 İlkİlk ... 147547597637645646647648649657697747 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız