Sayfa 158/743 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon
Arama sonucu : 5942 madde; 1,257 - 1,264 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Sadece TEFAS Serbest Döviz Dolar ve Euro fonlarına yüksek stopaj geliyor. bunlarda stopajı %40 a çıkarabilirler. Diğerlerine dokunmayacaklar. Bugün yine TEFAS verilerine baktım. Sağolsun bankacılar tüm müşterileri buraya yığmışlar. Buraya çok yüksek vergi gelecek.

İşlem hacminde bunlar ONS DAS PAL OJB KDL GPL hepsi 1 er Milyar Doları geçmiş. Burayı yüksek stopajla tırpanlarlar kaçınılmaz olarak.

Bunlardan kaçının derim. Buraya yeni giriş yapmayın. Varsa da satın vergisiz stopajsız kanallara geçiş yapın.
    Bu fonlar ters repo veya mevduat yapıyor. Bu para dolaylı yoldan merkez bankası kasasına park ediyor.Merkezde bu para ile piyasayı tutuyor. İnsanları ürkütüp kaçırmak ençok merkez rezervlerine darbe vurmaz mı? % 10 u zaten getiri kalmadı deyip parayı kasaya veya fiziki altına yatırsa bu işten ençok kim zarar görür?

2. Arkadaşlar her türlü sermaye piyasası aracına buna faiz de dahil %40 stopaj yetkisi verildi. Yabancı enstrümanlara kesin gelir de yerlilere teşvik devam ederdiye düşünüyorum. Devlete para lazım

Alıntı Originally Posted by Foncu Yazıyı Oku
    Sıcak para yüksek vergiyi sevmez özetle tepemde sallanan bir balta varken altında gezemem, ne kadar yurtdışı fonum varsa satış emrini verdim tak topuk kib. Öyle böyle yetki verildiyse illa kullanılır
    Eskilere yapmaz sanmam , şimdi bu haberle sizin gibi bayağı çıkan olur ve amaçlarına ulaşırlar

4.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Eskilere yapmaz sanmam , şimdi bu haberle sizin gibi bayağı çıkan olur ve amaçlarına ulaşırlar

Bugün kapalıçarşı da çok yoğun fiziki külçe altın alışı olmuş. Dövizden umudunu kesenlerin bir bölümü fiziki altını alıp kasaya kitler. En sağlamı. Vergisi de sonsuza kadar sıfır %0 nasıl olsa. Bulabilen gelsin vergisini alsın diyorlar.

5. Rpd +0,43
    rık +0,27

6. Arkadaşlar BUY fonu hakkında ne düşünüyorsunuz?

7.  Alıntı Originally Posted by zamir84 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar BUY fonu hakkında ne düşünüyorsunuz?

XU0100 / USDTRY grafiğine bakınca endeksin 2.60$ ile 2.80$ arasına sıkışmış olduğunu görüyorum. Alacaksanız endeksin 2.60$ a yakın olduğu yerlerden BIST borsa fonlarına girerseniz sizin için daha karlı olur. PPF lerde günlük getiri %0.11 oldu. BİST için ciddi bir rakip durumunda. Ben olsam endeks 2.60$ olunca BİST fonlarına dalardım.

BİST in 2.80$ kırması için bir hikaye varsa buralardan fa alınabilir. Ama hikaye varsa? Misal yabancı fonlar Türkiye ye geliyor mu?

8.  Alıntı Originally Posted by zamir84 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar BUY fonu hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Ben aldım pişman oldum, buy ile aynı anda, aynı miktarda aldığım hisse fonların hepsi kârdayken sadece bu zararda, ama uzun vadede ne olur belli olmaz diyerek tutuyorum.

Sayfa 158/743 İlkİlk ... 58108148156157158159160168208258658 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •