Originally Posted by
carlislecullen
Evet dostlar....
şimdilik enerjiden üreteceğimiz elektrik ancak ihtiyacımızı karşılar ama orta vadede bunun satabiliriz...
Mionu kim akıl etmişse çok iyi etmiş son dönemin en popüler para getiren ilerinden birisi. özellikle yazın bunun etkilerini daha iyi anlayacağızki yaza kadar market sayısı olarak 100 ü devirmiş oluruz...
elektrikli araç pazarı ise gün geçtikçe büyüyyor. bu sene sadece 20-30 bin Togg satuılacak. önüzüdeki yıl 80 bin civarı. önümüzdeki yılın ilk yarısından itibaren şarj noktalarına rağbet artmaya başlayacak. bu döneme kadar istasyon sayısını ne kadar artırırsak o kadar iyi olur. sadece elektrik değil arabasını şarj etmeye gelenler alışverişte yapar. çift taraflı fayda elde ederiz. bu konu çok umut vadeden bir alan
bakalım, piyasa bu hikâyeleri erken, eşzamanlı, geç satın almayı mı tercih edecek?
bir de şirket net kârın %50'sini vereceğini taahhüt ediyor kâr dağıtım politikasında. bilmediğim için soruyorum, bakındım, araştırdım ama emin olamadım. şirketler, gelecek sene yapılacak yatırımların parasını bu net kâr içerisinden mi yoksa nakit akışları ve/veya geçmiş yıllar kârından mı kullanır kural/teamül olarak? ayrılacak yedek akçe, net kârın içinde midir yoksa bu ayrıldıktan sonra mı ifade edilir, net kârın içerisindeyse genel eğilim %kaç oranında ayrılmasıdır? çünkü bu belirsizlik olası temettü tahminlerini zorlaştırıyor.
özellikle emekli62 abimiz ve sayın CARİ zannımca bunu net bir şekilde biliyorlardır. bilgilendirirlerse şimdiden teşekkür ederim.
Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri