asansör işi yapanlarda yolunu bulmuş.. en küçük arızada motoru değiştirecez diyor..
alıyor yeni asansörün motorunu sıfırını geçiriyor bi güzel.. ikinci el motoruda sıfır diye başka binaya takıyor
dedim ya bu ahlak çöküntüsü geri gelmez..
atayizler olarak endişeliyiz..
ahlakın dinle ilgisi yoktur...
![]()
Yanlız bizim insanımız da tembellikte zirveye çıktı..
Kimse çalışmak istemiyor. Sanayide artık asgari ücret ile çalışan da fazla yok..
1000-2000 üstünde maaş veren ve eleman arayan şirketler var. Tamam kolay değil işler ama eskiden çalışan daha manuel makinalarda çalıştı. Şimdi çoğu otomatik makinalar..
Tamam bu devirde asgari ücrete çalışmak da zor ama evde dötünü yaymaktan iyidir.
Herkes Game developer tadında maaş istiyor. İyi de kardeşim sen ortaokul-lise terksin ne iş ile meşgul olmayı düşünüyorsun ?
Kahveler boş duran gençler ile dolıu. En kötü gir bir markete kasiyer ol..
Yok ama borsa,coin zengini olacak dötünün üstünde yatarken ..O sırada da garibim babası sigara parasını cebine koysun.
Ocak ta memur maaşları maşallah 30-40 bin liralara çıkıyor...Belli gruplardan doldurulan insanlara güzelleme yapılıyor gene..
Sanayide mühendis maaşı nedir? İşçiler dalga geçiyor yeni mühendisler ile...
Ülkeden zaten manda yoğurdu yiyenler ve diğerleri şeklinde 2 zümre oluştu..
Biz seçtik, biz istedik..
Herkes hakettiğini yaşasın...
Son düzenleme : emregunes; 02-12-2023 saat: 15:04.
o iş öyle değil.. asgari ücrete bilmem ne çalışacağıma hiç çalışmam demek bazı yerden haklı .. çalışsan birikim yapamazsın anca karnın doyar.. bu kadar basit.
elinde ustalık olan biri gitsin maaşla neden çalışsın zaten. ??? açar biryer kendi yerini açar.
inşaat bilmem ne odası başkanı açıklama yapıyor kalifiye eleman yok diyor.
yetiştirdin mi de bulacaksın
o kalifiye eleman neden sende çalışsın ?? eğitim rezalet...
çimento taşıyanı bulursan şükret bu maaşla.. ne kalifiyesi. haa beğenmiyorsan bunnlar tembel maaş beğenmiyor vs vs.. şikayet etmiceksin paşa paşa kendin taşıyacaksın.
tembellik konusunda ben tam tersini düşünüyorum.. sağa sola para vermemek için yada parası olmadığı için normalde ustanın yapacağı her işi bizim millet kendisi yapar.
evini kendisi boyar.. evde bir arıza olur kendisi yapar.. anahtarı unutur kapıyı kendisi açmaya çalışır olmadı canını tehlikeye atar camdan girmeye çalışır bilmem kaçıncı kata tırmanıp![]()
acıksası benim elimde bir ustalık varsa ben kesinlikle maaşlı veya asgari ücretle çalışan biri olmazdım.
![]()
Elimde ustalık varsa tamam çalışma. Zaten asgari ücrete çalışan usta yok...
İlaveten usta olman içinde alttan başlamak lazım. Yoksa devlet bizi usta yapsın mı diyeceğiz.Meslek lisesine git..Onu da istemiyorlar...Eeeee?
Peki 3 cümle konuşamayan, adını zor yazan adamlara ne verilsin?
Bedava peynir sadece fare kapanında olur..
Ben ülke şartlarının iyi olmadığının farkındayım ama insanımızı da kalifiye,eğitimli falan da görmemek lazım..
Çoğunun mesleği bile yok. Aksine meslek sahibi olası da yok
diğer rezelat konusu ülkede sertifika problemi.
evine hangi ustayı çağırırsan çağır.. hiç birinde sertifika yoktur o işin ehli olduğuna faaliyet belgesi olduğuna dair.
ya gitmiştir birinden öğrenmiştir.. falan filen.
böyle bir saçmalık var ülkede.
yani adam gerçekten ustası olabilir o işin.. ama bunun yeterliliğine dair ve servis yapabileceğine dair belgesi veya servis faaliyet izni olması gerekir.
bu insanı sen evine alıyorsun sonuçta. googlede aradın elektrik ustası.. biri geliyor ama hırlı mı hırsız mı bu işi yapmaya belgesi varmı .. faliyet izni falan var mı.
![]()
Yer İmleri