Ben mgrosla karel aynýdýr demiyorum borç bataðýndaki mgros nasýl 15telelerden 370 tl lelere geldiyse karelde bu durumu aþacaktýr bunda hiç bir kuþkum yok…benim tahminim bu yýlýn sonunda bu finans kýrizinden kurtarýlacaktýr…ama hisse satarak ama yeni halka arzlla bu iþi çözecektir….
size katýlmakla beraber bu iþin kýsa vadede olacak iþ deðil ama bunu aþarken yatýrýmcýsýný bu kadar ezmemesi lazým yýlbaþýndan bu tarafa getiri -%10 para bu enflasyonist ortamda para pul olduktan sonra hiç bira nlamý yok madem kötü sat diyeceksiniz bir yýldýr kareldeyim para zaten yeterince eridi nasýl satýlacak karele inanýp güvenmeseydim parayý gidip vadeli yapsaydým bile para kendini korumuþtu diðer emtialar ve gözümüzün önünde 10 kat 20 kat yapan senetlerden bahsetmiyorum bile çakýldýk kaldýk
Ben size katýlýyorum þirketin faliyetlerini yaptýðý iþleri büyümesini ürettiði ürünleri yapmýþ olduðu yurt dýþý satýþlarýný beðeniyorum…yönetim ise rezalet hele doðana geçtikten sonra kap atmakta iyice cimrileþtiler…doholo þirketlerini almamaya yemin etmiþtim dezavantajým doholdan önce elimde bulunmasý ben bu þirketin bir bedelsizine bir bedellisine katýldým onay bekleyen bedellisinede mecburen katýlacaðým artýk öncekilerine severek katýlmýþtým…iyice zývanadan çýktý bu ********ler ilk fýrsatta bu hisseden ayrýlacaðým 2020 yýlýn mayýs ayýndan bugüne kadar elimde
Sayýn Marin, Karel deki yüksek borç ve yüksek finansman gideri sarmalýnýn yýllýk bilanço ile belirgin bir þekilde kýrýldýðýný ve borçlarýn kontrol altýna alýnmaya baþladýðýný göreceðimizi düþünüyorum, 2024 yýlý Karel için çok þeye gebe, Karel in elinde borçlarýn tamamen kontrol altýna alýnmasýný saðlayacak güçlü silahlar var, henüz hiç konuþulmayan Karel in ikincil halka arzý veya daha çok tercih edeceðim Daichi'nin halka arzý yapýlýrsa ortada herhangi bir finansman sorunu kalmaz, ben çok büyük ihtimalle bunlardan birinin yapýlacaðýný düþünüyorum, Karel yatýrýmcýlarý olarak 2023 bizim için kayýp bir yýl oldu ama dediðim gibi 2024 yýlýnýn çok önemli ve güzel geliþmelere gebe olduðunu düþünüyorum.
Bizimde beklentimiz bu yazdýklarýn…açýkçasý daichinin halka arzý hiç aklýma gelmemiþti açýkçasý…benim anlamadýðým bu düþüþün borçlarýyla bir alakasýnýn olmamasý borsada bir sürü borç içinde þirketler var…bence budüþün kýsa süre sürecek bir düþüþ bekleyip göreceðiz yakýn zamanda 30 tl cývarýna gelecektir diye tahmin ediyorum…yatýrým tavsiyesi deðildir kendi düþüncem
Yer Ýmleri