Sayfa 164/1005 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 1,305 - 1,312 arası.

Konu: Viop LVll

1. Geçen sohbet odasında biri bir arkadaşından anektod anlattı.

Aracı kurumlar işlem hacmi karşılığında Matriks vs ücretsiz veriyor. Durgun bir seansda arkadaşı şuradan bir işlem yapayım da Matriks komisyonu alınmasın diye bir işleme girmiş, 360 lira komisyondan kaçayım derken 8 bin zarar etmiş.

Bu tip gereksiz kısa vadeli çok işlemler yaptığımdan ben de aynı tuzağa çok düştüm. 50 bin liralık işlem yapayım da komisyon bir alt kademeye düşsün derken çok daha fazla zarar son işlemde yapılabiliyor.

<<<<<<<<<<<
    https://www.borsagundem.com.tr/haber...istesi-1773697

Her işlem öncesi başvurabileceğiniz 9 maddelik kontrol listesi

....

Oynaklık ya da trend gibi piyasa yapısına dair değişkenler söz konusu alım satım için uygun mu?

Alım satım sırasında meydana gelebilecek, ekonomiye dair ya da kazanç raporu gibi önemli haber ya da olaylar var mı?

Stratejime uygun bir doğru giriş noktasında mıyım?

Zararı durdurma noktam, belirlediğim risk/ödül oranına göre potansiyel kazanç için makul mü?

Bu alım satımda işler yolunda gitse de gitmese de, işlem süresince ne gibi olası kararlar vermem gerekir? (Bu madde, anlaşıldığı üzere bir onaydan öte bir açıklama gerektirir. Bunu ister yazılı şekilde ister zihninizde yapabilirsiniz.)

Pozisyon büyüklüğüm, pozisyon planım açısından doğru mu?

Alım satım stratejim ve planıma dair kurallarımdan herhangi birini ihlal ediyor muyum?

Alım satım kararımda bir başkasının yönlendirmesi, tavsiyesi ya da tüyosu mu etkin yoksa karar tam anlamıyla bana mı ait?

Alım satım yaptığım anda doğru bir zihin yapısında mıyım? Kendime aşırı güveniyor, kısa süre önceki kaybımın intikamını almaya çalışıyor yoksa yaşadığım kaybın sorumlusu olarak piyasalara duyduğum öfkeyle mi işlem açıyorum?
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2. Hafta sonu içime doğdu "alçak irtifada çok riskli hareketler yapıyorsun" sözü uygundu.

Bugün diğer pazartesilerden farklı oldu.

3. Seçim dönemine girdik. Seçimlere kadar yukarıda tutup son hata riskli bir ortam yaratmak yerine gerekirse düşük tutup seçimlere yakın yükseltme stratejisi olabilir.

KAAN 27 Aralık'da ilk uçuğu yapacakken ertelenmiş. İnsanlar son 1-2 ayı hatırlıyor, 4-5 ay sonra en büyük felaket unutuluyor gibi.

<<<<<<
    https://haber.aero/savunma/kaan-27-a...te-gokyuzunde/

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’in 27 Aralık’ta gökyüzüne yükseleceğini açıkladığı Kaan, büyük ihtimalle bu tarihe yetişmeyecek ancak önümüzdeki yıl Şubat ya da en geç Mart ayında milli savaş jetimiz Kaan’ı gökyüzünde göreceğiz.

4. Politikalar değiştiğinde görevden almalar oluyor, her görevden alınan boş eleman olmuyor. Ayrılan bir uzman güzel bir iş bulmuş.

Sıkılaştırıcı elemanlar geldi, genişlemeciler gönderildi gibi.

<<<<<<<<<<<<<
    https://www.patronlardunyasi.com/hab...ti-oldu/299685

Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun Merkez Bankası Başkanı olduğu dönem olan 25 Mayıs 2021'de başkan yardımcılığına atanan Prof. Dr. Semih Tümen, 13 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alınmıştı.

Daha sonra Louisiana State Üniversitesi'nde göreve başlayan Prof. Dr. Tümen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük şirketlerinden olan ve 1,5 trilyon dolar değer biçilen Amazon'un başekonomisti olduğunu açıkladı.

5. Günaydın millet.

6. Biz dede güneş batıyor desek yanılıyor olurmuyuz ?

*Toplumda yozlaşma yaygınlaşırsa;

/-Önce dürüstlüğün değeri sıfıra düşmekte,
    /-Yüzsüzlük ismi değişti yiğitlik oldu,
    /-Saygısızlık ta nezaket oluverdi,
    /-Chalet ise bilgelik olmuş,
    /-İsraf her alanda cömertlik olmuş
    /-Küçük insanlar ise gölgeleri büyük müş gibi ortada çoğalmış…

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Seçim dönemine girdik. Seçimlere kadar yukarıda tutup son hata riskli bir ortam yaratmak yerine gerekirse düşük tutup seçimlere yakın yükseltme stratejisi olabilir.

KAAN 27 Aralık'da ilk uçuğu yapacakken ertelenmiş. İnsanlar son 1-2 ayı hatırlıyor, 4-5 ay sonra en büyük felaket unutuluyor gibi.

<<<<<<
    https://haber.aero/savunma/kaan-27-a...te-gokyuzunde/

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil�in 27 Aralık�ta gökyüzüne yükseleceğini açıkladığı Kaan, büyük ihtimalle bu tarihe yetişmeyecek ancak önümüzdeki yıl Şubat ya da en geç Mart ayında milli savaş jetimiz Kaan�ı gökyüzünde göreceğiz.

TAI de çalışan bir arkadaşımın çocuğu var.
    ODTÜ lü, liseden bu yana 1.likle mezun bir mühendis
    Cuma günü gelmişti, uçak işini sordum..

Uçak kalkış yapacak.
    Ama inişi nasıl olur? Bilemiyoruz dedi..

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    TAI de çalışan bir arkadaşımın çocuğu var.
    ODTÜ lü, liseden bu yana 1.likle mezun bir mühendis
    Cuma günü gelmişti, uçak işini sordum..

Uçak kalkış yapacak.
    Ama inişi nasıl olur? Bilemiyoruz dedi..

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İnmeyen uçak, durmayan araba yoktur.

Sayfa 164/1005 İlkİlk ... 64114154162163164165166174214264664 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •