Az önce bir aile ziyaretime geldi. Hanımı lise mezunu hemşire emeklisi 7800 TL emekli maaşı alıyormuş 20 yıllık tahminim emekli. Çiftçi bağkuru emeklisi ile aynı alıyor çok şaşırdım
Az önce bir aile ziyaretime geldi. Hanımı lise mezunu hemşire emeklisi 7800 TL emekli maaşı alıyormuş 20 yıllık tahminim emekli. Çiftçi bağkuru emeklisi ile aynı alıyor çok şaşırdım
Yanlışı var,10 üstünde falan olması lazım,çevremin çoğu sağlıkçı..gerçi 10'da çok az,ben emekli olalı 22 sene oldu,ssk emeklisiyim 11.700 alıyorum,pirim hep tavandan,resen emekli etti erduvan 8900 pirim gün sayım,çalışırken 1500*2000 dolar arası alıyordum,şimdi onun 5/1 sayılır,normalde emekli maaşları 20 altında olmaması lazım.
Abd enflasyon( tufe)aylık : % 0.1
Yıllık %3.1 beklenti %3.1
Şimdi çalışsaydı +8000 ek ilave alırdı,demekki ek ilave kadar maaşları,benim bacanak sağlıkçı 38 yıl hizmeti var,,küçük kardeşimde bekçi,30 sene önce güneydoğuda vurucu timciydi,polis hakkı çıkmıştı doğu görevine giderim diye bekçiliği seçti,oda 36 tl alıyor,şimdi emekli olsak maaşımız 13 diyor,her ikiside çalışıyor o yüzden,doğrudur,zaten memur beyhude maaş alıyor,çoğudaaldığı maaşı hak etmiyor devletin sırtında yük,çünkü pirimlerinide devlet ödüyor,özal zamanındada böyleydiler,işçinin sözleşmesini iptal ettiler,işçi 25 tl,memur 150-200 tl alıyordu,aldıkları maaş ssk parasına çöken evren ve özaldandı,benim enişte o yıllar öğretmendi hala özalı savunuyor,bende diyorumki aldığınız maaşlar hep haram diyorum,çünkü işçinin 100 senelik birikimini çaldınız diyorum,emekliye para vermiyor hökömet hep onlara veriyor,kendileride memurya,üstelik memurlar yoksulluk üstü maaş isteriy diyorlar,daha biz açlık üstüne çıkamadık![]()
Yer İmleri