Sayfa 1757/2393 İlkİlk ... 7571257165717071747175517561757175817591767180718572257 ... SonSon
Arama sonucu : 19141 madde; 14,049 - 14,056 arası.

Konu: Nuri ile Ayva Tatlısı: Dikkat çiğ yemeyiniz!

1.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Aşkenazları, Hazar Türklerine bağlamaya çalişan kitaplar 1940'lardan sonra yazilmaya başlandi.
    Bu yayinların tamamı maksatlidir ve istihbari çalışmalardir.
    Tip olarak iki çesit Yahudi var: 1-Araplara ve Mısır'daki Hıristiyan Kipti'lere benzeyen Yahudiler. Bunlar Seferad'lardır.
    2-Bati Avrupalılara benzeyen Kafkasyen Yahudiler. Bunlar Aşkenazlar.

Aşkenazların kökeni Tevrat'ta var.
    Hz.Yakup der ki;Hitit kadınlarindan bıktık, usandık.
    Buradan sayılarının hiç az olmadığını ve siyasete, yönetime kariştiklarini anliyoruz.

Bir surede şöyle anlatiyor: Hz.Davut, bir gece uyuyamadi ve çatiya çikti. Ay ışığında yikanan bir kadin gördü. Kadının güzelliginden adeta büyülendi. Ertesi gün sordu ve kadının evli olduğunu, kocasının ve kendisinin Hitit'li olduklarını, kadının adının Bat-Şava olduğunu ögrendi. Hz.Davut, Bat-Sava'nin kocasini, siddetli bir savasın oldugu bir yere gonderdi ve adam orada öldü.
    Hz.Davut, Bat-Şava ile evlendi. 2 çocuklari oldu, ilk çocuk öldü.
    İkinci cocuk Hz.Süleyman'dı.
    Tevrat, Davut'un, Bat-Sava'nin kocasini, savaşin çok şiddetli olduğu yere göndermesine şöyle diyor:
    Bu,Tanrı'nın hoşuna gitmedi.

Hititlerin kökeni bellidir. Bu konuda hiç tartişma yoktur. Hitit'lerin kökeni belliyse, Aşkenazların kökeni de bellidir.
    Tv'de Selahattin Eyyubi dizisi var. Oyanayan aktör esmer, Adanalı biri. Oysa Selahattin Eyyubi hiç öyle biri değildir. Daha önceleri de pek çok yerli yabancı film yapıldı, bu filmlerde de Selahattin Eyyubi; esmer, yapılı, cengaver biri olarak gösterildi. Hatta bir yabancı filmde şöyle bir söz hatırlıyorum, ''Selahattin öyle heybetliydi ki, yüzüne ve gözlerine kimse bakamazdı.''
    Bizim Apaçiler, Selahattin'i Kürt sanırlar, bizim milliyetçiler de hemen atılırlar aslında Türk'tür derler. İnsanlar bu kadar basit bir konuda bile kodlanırlar.
    Selahattin Eyyubi; açık buğday tenli, kısa boylu, zayıf, hatta çelimsiz, son derece mütevazi giyinen ve mütevazi konuşan biridir. Fakat çok dürüst ve adildir. Belki de bu dünyada kimse onun kadar dürüst, adil ve ahlaklı olmamıştır. Öldüğünde sadece 5 dirhem altını vardı ve bu miktar cenazesinin kaldırılması için yeterli değildi.
    Selahattin Eyyubi, Kudüs'ü Haçlılardan aldıktan sonra, Haçlıların katledip, kovduğu Yahudileri yeniden Kudüs'e yerleştirdi. Kudüs'ü terk eden Frenklerin mallarını Yahudilere verdi. Şu sözünü Yahudiler dualarla hatırlarlar:

Kudüs, Yahudilerin kutsal mekânıdır.
    Selahattin Eyyubi, doğduğundan itibaren Selçuklu Devletinin hizmetinde yetiştirilmiştir. Musul- Suriye Atabeyliği Selçukluya bağlıydı.
    Selçuklu'nun ne olduğunu daha önce yazmıştım.
    Selahattin Eyyubi, Kudüs'ü aldıktan sonra, tüm dünya Yahudilerine Kudüs'e dönmeleri çağrısı da yapmıştır. Bu davet üzerine pek çok Yahudi; Mısır, Suriye, Mezopotamya, İspanya, Fransa, Güney Avrupa ve İngiltere'den Kudüs'e gelmişlerdir.

Bir bilgi daha, Selahattin Eyyubi ve Eyyubi Hanedanlığının doktoru; ortaçağın en büyük Yahudi din bilgini Musa İbn-i Meymun'dur.
    @erefefik

2. @erefefik

3.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Tv'de Selahattin Eyyubi dizisi var. Oyanayan aktör esmer, Adanalı biri. Oysa Selahattin Eyyubi hiç öyle biri değildir. Daha önceleri de pek çok yerli yabancı film yapıldı, bu filmlerde de Selahattin Eyyubi; esmer, yapılı, cengaver biri olarak gösterildi. Hatta bir yabancı filmde şöyle bir söz hatırlıyorum, ''Selahattin öyle heybetliydi ki, yüzüne ve gözlerine kimse bakamazdı.''
    Bizim Apaçiler, Selahattin'i Kürt sanırlar, bizim milliyetçiler de hemen atılırlar aslında Türk'tür derler. İnsanlar bu kadar basit bir konuda bile kodlanırlar.
    Selahattin Eyyubi; açık buğday tenli, kısa boylu, zayıf, hatta çelimsiz, son derece mütevazi giyinen ve mütevazi konuşan biridir. Fakat çok dürüst ve adildir. Belki de bu dünyada kimse onun kadar dürüst, adil ve ahlaklı olmamıştır. Öldüğünde sadece 5 dirhem altını vardı ve bu miktar cenazesinin kaldırılması için yeterli değildi.
    Selahattin Eyyubi, Kudüs'ü Haçlılardan aldıktan sonra, Haçlıların katledip, kovduğu Yahudileri yeniden Kudüs'e yerleştirdi. Kudüs'ü terk eden Frenklerin mallarını Yahudilere verdi. Şu sözünü Yahudiler dualarla hatırlarlar:

Selahattin Eyyubi, doğduğundan itibaren Selçuklu Devletinin hizmetinde yetiştirilmiştir. Musul- Suriye Atabeyliği Selçukluya bağlıydı.
    Selçuklu'nun ne olduğunu daha önce yazmıştım.
    Selahattin Eyyubi, Kudüs'ü aldıktan sonra, tüm dünya Yahudilerine Kudüs'e dönmeleri çağrısı da yapmıştır. Bu davet üzerine pek çok Yahudi; Mısır, Suriye, Mezopotamya, İspanya, Fransa, Güney Avrupa ve İngiltere'den Kudüs'e gelmişlerdir.

Bir bilgi daha, Selahattin Eyyubi ve Eyyubi Hanedanlığının doktoru; ortaçağın en büyük Yahudi din bilgini Musa İbn-i Meymun'dur.
    Ayva göbek adaşım abim öncelikle geçmiş olsun seni tekrar görmek güzel oldu özlettin kendini.
    bu Selahaddin için Haçlı orduları aslan yürekli Rişar kumandası öncülüğünde Kudüs ü geri alabilmek için geldiler Ordu uzun yoldan geldiği için yolda yorgun ve veba dan kırılıp perişan iken eyyubi doktorunu gönderip veba yı tedavi etmiş rişar dile benden ne dilersen demesine rağmen hükümdarım zayıf ve hastalıklı bir ordu ile savaşmaktan haya eder ben tedavimi yaptım Kudüs e dönüyorum demiştir.doktorun eyyubi olduğu söylenir

4.  Alıntı Originally Posted by yıkıkkentli54 Yazıyı Oku
    Ayva göbek adaşım abim öncelikle geçmiş olsun seni tekrar görmek güzel oldu özlettin kendini.
    bu Selahaddin için Haçlı orduları aslan yürekli Rişar kumandası öncülüğünde Kudüs ü geri alabilmek için geldiler Ordu uzun yoldan geldiği için yolda yorgun ve veba dan kırılıp perişan iken eyyubi doktorunu gönderip veba yı tedavi etmiş rişar dile benden ne dilersen demesine rağmen hükümdarım zayıf ve hastalıklı bir ordu ile savaşmaktan haya eder ben tedavimi yaptım Kudüs e dönüyorum demiştir.doktorun eyyubi olduğu söylenir
    Olabilir. Arslan Yürekli Richard sürekli yüzyüze görüşme talep etmiş, Selahattin ise hep reddetmiş. Richard, fazla kafası çalışmayan, aşırı cesur biriydi. Selahattin ise çelimsiz, dış görünüş itibariyle zayıf, kısa boylu biriydi. Fakat çok akıllıydı. Yani doktorum diye gidip, Richard'ı görmüş olabilir. Richard ise Selahattin ile yüzyüze gelmiş olsa, ahmak olduğu için topyekün saldırabilirdi.
    Arslan yürekli Richard'ın ölümü, bir kuşatma esnasında, atını pervasızca en ön safa sürmesi sonucu, kaleden atılan bir okla olmuştur.
    @erefefik

5. Yas falan yok. Bir ölür, bin diriliriz. Şehitler ölmez, vatan bölünmez.

@erefefik

Çok üzgünüz..
    Ailesinden Sarıkamış'ta pek çok şehit vermiş bir kişi olarak şehitlerimize rahmet temenni ediyorum.

Ola ki deryâ tutuşa, âna dahî tedbir alınmış mı?

Ülkemiz 50.000 $ kişi başına gelir seviyesine gelene, dünyanın en büyük ilk 5 ekonomisi arasına girene kadar her yerde her türlü tahrik ve suikasd olacak..!

İktidarların vazifesi bu iktisadi hedefe kilitlenmek...
    Borsamızı büyük yatırımların finansmanında değerlendirmek...

Borsa bizim cihad yerimiz ...

7. Üstteki fotoğrafı paylaştığı için, yasadışı yollardan Hatay'in Altınozu ilcesine giris yaptigi sirada tutuklanmisti.
    Demek ki serbest birakmislar. Oropu, alttaki resmi paylasmis.
    Nusra icinde bir ajandi bu pislik. Isaallah ülkeye girişi yasaklanir.
    @erefefik

8. Tsk'nin 2000 yıllık tarihinde, catisma ve savas sonrasi yas ilan edilmemistir.
    Selanikliyim demekle olmaz bu isler.
    Selanikliysen, defol git Selanikte siyaset yap.Once ulkenin dinamiklerini öğren.
    Yukaridaki aciklamayi yapan Diyap Aganin torunu.
    @erefefik

Sayfa 1757/2393 İlkİlk ... 7571257165717071747175517561757175817591767180718572257 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •