Sayfa 114/1002 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon
Arama sonucu : 8013 madde; 905 - 912 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

1. Çalışan sayısı belliyken emekli sayısı bu kadar fazla iken ilkeyi yöneten ben olsam yine de çok iyi emekli maaşı vermem. Bunun için kayıtdışı ekonomi mücadelesi ve devletin tasarrufu ayrıca emekli maaşı ile ilgili düzenlemeler yapılmalı. Eşi vefat eden dede tekrar evlendiğinde maaşı öbürüne kalmamalıdır. Evlilik süresi olmalı ikinci evlilikte mesela 10 yıl gibi.

2.  Alıntı Originally Posted by makulyatirimci Yazıyı Oku
    Anlayamadığım , bu söylemleri takip eden finansal okur yazar bir kesim var. Reel faiz verildiğini düşünüyorlar. Herkese saygım sonsuz.
    21 yıldır nelere inanan dolu, eli kalem veya klavye tutan insanlar dahi bildikleri, okuyabildikleri halde ben takım tutar gibi siyasi parti tutarım, partiyi geçtim insana bağlanırım diyor, erich fromm özgürlükten kaçışta bunu güzel anlatır tabii özümseyebilene.

3. Koçi Bey konusunda kafamda yatmayan konular var.

Wikipedia da böyle yazıyor.

Kardeşinin Rus Çarlığı'nda Koçi Beyin Osmanlıda yaptığı gibi yüksek danışmanlık yaptığı bildirilmektedir.

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ko%C3%A7i_Bey

Ayni anda farkli 2 İmparatorlukta gorev yapan üst düzey danışman 2 kardeş. Aynı yıllarda;

Birisi bizim risale yazanı, Osmanlı sarayında padişaha baş danışmanlık yapıyor.

Diğeri öteki kardeşi, Rus sarayında çara baş danışmanlık yapıyor.

Koçi bey kardeşler konusu tam bir muamma. Kafam karışık. Bizim tarih profesorlerinin ve akademisyenlerin bu konuda bir tane araştırmasi makalesi yok. Enteresan.

4.  Alıntı Originally Posted by alyel Yazıyı Oku
    Emeklilik zor zenaat.
    Gecmiste 20 yil calistigim kurumun ozellestirilmesine iliskin ilk girisim degerli /sevgili hocam Mumtaz Soysal sayesinde basarisiz oldu, iptal edildi.
    Iptal gerekcelerinden ders alan iktidar, ozel blr yol izleyerek ozellestirmeyi, ozellestirmeye iliskin duzenlemelere ilaveten, kurumun ozel kanununda yaptigi degisiklikle gerceklestirdi, Hariri sulalesine peskes gerceklesti.
    Dikilen her direkte, kurulan her bir santralda emegi olan yurdum insanin emegi yok sayilarak, telgrafci Hamdi Bey in kemikleri sizlatilarak yapilan bu hain operason sonunda, kurumdan ayrilma hakkimi kullandim ve sahip oldugum makam ait tum haklarimin yok olmasi pahasina, havuz tabir edilen bekleme suresinden (2 ay), sonra meshur bir (SS) bakanlik bunyesine atandim. Sene 2006. Yoneticilik unvanim, maasim, sahip oldugum ozluk haklar sifirlandi.
    2011 yilinda cikarilan bir KHK ile, eski haklarimin bir kismi, calistigim sure ile kisitli olmak kaydiyla, iade edildi.
    35 yillik kamu gorevinden sonra, 2.5 yil once emekli oldum.
    Ozellestirilen kurumdan ayrilmasaydim. bugun alacagim maas (ayrilmadan onceki unvanimin bir ustu) muhtemelen 75+
    Son calistigim bakanliktan 50+
    Su an aldigim emekli maasi 13+
    Mulkiyeli vatanseverligin sonu.
    Tweetir da yazsaydim, tweet bu kadar der, bitirirdim.
    Inanilmaz bir olay yazdiklariniza hem sasirdim hem uzuldum

Oyle cok insanin hakki yendiki bu ulkede.

Ama en cok sasirdigim yukarida yazdiginiz maas ve emekli maas arasindaki ucurum. 75 nerede 13 nerede. Nasil oluyorda tavana yakin primi odenmis birinin emeklilik maasi bu kadar dusuk oluyor?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,268
     Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Koçi Bey konusunda kafamda yatmayan konular var.

Wikipedia da böyle yazıyor.

Kardeşinin Rus Çarlığı'nda Koçi Beyin Osmanlıda yaptığı gibi yüksek danışmanlık yaptığı bildirilmektedir.

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Ko%C3%A7i_Bey

Ayni anda farkli 2 İmparatorlukta gorev yapan üst düzey danışman 2 kardeş. Aynı yıllarda;

Birisi bizim risale yazanı, Osmanlı sarayında padişaha baş danışmanlık yapıyor.

Diğeri öteki kardeşi, Rus sarayında çara baş danışmanlık yapıyor.

Koçi bey kardeşler konusu tam bir muamma. Kafam karışık. Bizim tarih profesorlerinin ve akademisyenlerin bu konuda bir tane araştırmasi makalesi yok. Enteresan.
    Şaşıracak bir durum yok,osmanlı devşirmedir,içinde her türlüsü vardır,evlendikleri kadın bile gevur uyrukludur,çoğuda rustur,eski rusların içindede Türk çoktur,osmanlı rus savaşında ruslar galip gelmiştir,çünkü içindeki Türklerde çoktu osmanlıya karşıdırlar,çünkü osmanlı dölü Türke karşıdır,yani kan bozukluğu mevcuttur,zaten ondan zehirleme olayları çoğunluktadır,osmanlının tek başarısı ordu düzenini iyi dizayn etmesidir,onda bile tutarsızlıklar oldu son zamanlarda,adam boğazlamalar kelle kesmeler,örneğin piri reis,donanmasını halice hapsederek çürümeye terk etmiştir,kurtuluş savaşında tek tük gemimiz vardı,gemimiz olsaydı ege denizinin tamamı bizim olurdu,en büyük kötülüğü halkına bile bilimi teşvik etmemesidir,at arabalarını yasakladılar adam öldürüyor diye,zaten ondan yıkıldı,,bir lokma yunan bile ebemizi belledi bize ecel terleri döktürdü,çünkü bilimsellik akıyordu ordu düzeninde,bizde el avuçta birşey yoktu,ayakkabı bile yoktu bizde,Atatürk beyninde kurduğu taktiksel manevralarlan savaşı kazandı,silahımız bile yoktu,silahlar lenindendi,yani rus silahları,Atatürk cumhuriyeti zor şartlarda kurdu,şimdi çoğu değerini bile anlamıyor başta iktidar,devamlı yobazları destekliyor,kısaca aydınlamayı beceremedi osmanlı ve sonu oldu,fatih harici çoğunluğu ot beyinli çıkarcıydı ieriyi göremedi,kör oğlu bile tüfek icad oldu mertlik bozuldu demiştir,şimdide o zamanın içindeyiz,el aya biz yaya

6. Asagidaki cumle cok agir ama bir o kadarda cok anlamli ve dogru

Ilginctir bugunku Rus ordusunda da muslumanlar cogunlukta. Demekki degisen bir sey yok

tesekkurler

Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    eski rusların içindede Türk çoktur,osmanlı rus savaşında ruslar galip gelmiştir,çünkü içindeki Türklerde çoktu osmanlıya karşıdırlar,çünkü osmanlı dölü Türke karşıdır,yani kan bozukluğu mevcuttur

Timur Anadolu seferinde askerlerine "bu hesapta olmayan bir savaştı... atinizin ayağına bez bağlayın ki buraların fesat toprağı orta asyaya gelmesin" demis
    Bu haftasonu haklı olduğunu düşündüm... ülkede toprak reformu yapılamadi doğu feodal kaldı ... koy enstitüleri kapatıldı bugün her yer medrese kaynıyor... 2023 yılında scolastik düşünceye geri döndük... eğitimde seviye magmaya doğru gidiyor... ya televizyondaki diziler bile bir tuhaf oldu eskiden mahalledeki arkadaşlık aile bağları gibi konular vardı şimdi eline silah alan kafasına göre önüne çıkanı öldürüyor
    saddamdan kaçanlara kucak açtık ödülü pkk oldu... simdi icerde kimi taliban kimi el muhaberat kimi bilmem ne bela 15 milyon var bakalım ödülü ne olacak...
    Böyle bir ülkede katma değerli üretim olacak kişi başı milli gelir artacak çalışanımız emeklimiz refah sahibi olacak ... bence kara paran daha da çok teşvik edilecek ...
    Bu topraklarda bisey var gerçekten bütün bağnaz halkina hain fikirler çok güzel kök salıp kolayca çiçek açıyor
    Son düzenleme : HATAKE; 03-01-2024 saat: 08:10.
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Sayfa 114/1002 İlkİlk ... 1464104112113114115116124164214614 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •