Sayfa 391/709 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491 ... SonSon
Arama sonucu : 5666 madde; 3,121 - 3,128 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Konuyu ve paylaşımını hatırlıyorum. Ancak şeref Malkoç un açıklamaları sürekli iç piyasa fiyatlarının ihracat birim fiyatlarını düşürdüğü şeklinde. Belki doğrudan bir ilişki yoktur ama pazarlık gücünü düşürüyordur.

Bu durumda ilaca erişimin bu kadar önemli olduğu bir dönemde ihracat miktarımızın yeterince artamaması izaha muhtaç (Pandemi sonrası ilaç gibi kritik sektörlerde Çin’e bağımlı olmama adına alıcılar çeşitlendirme yapmaya çalışıyor)
    Deva özelinde yada herhangi bri ülke özelinde değil ama genel olarak şunu söyleyebilirim ki ilaç fiyatları genellikle diğer ülkelerle kıyaslanarak belirleniyor. Özellikle ilk ruhsat aldığı/piyasaya çıktığı ülkedeki fiyata göre ilerliyor. Türkiyedeki fiyat 5 ülkenin en düşük euro fiyatı ile devletin belirlediği euro kuro üzerinden ve bazı durumlarda ek özel regülasyonlarla belirleniyor. O yüzden firmalar her ülkede(özellikle başka ülkelere referans olan ülkelerde) fiyata göre hareket ediyor. Bazen şirketler ilacı bu sebepten ötürü pazardan ilacı çekiyor.

1.931 III çeyrek sonundaki kar

1.931 + 850 =2.781 MİLYAR TL 2023 DÖNEM KARI

FİYAT KAZANÇ ORANI = PİYASA DEĞERİ / DÖNEM KARI (YIL)

F/K = 15.891 / 2.781.................... 5.71 düzeltilmiş yaklaşık 6.28 (imtiyaz etkisi)

2023 bitti fiyatlanacak olan 2024
    yenilgi yılları, iyi bir okuldur

3.  Alıntı Originally Posted by tıbbıyeli Yazıyı Oku
    Deva özelinde yada herhangi bri ülke özelinde değil ama genel olarak şunu söyleyebilirim ki ilaç fiyatları genellikle diğer ülkelerle kıyaslanarak belirleniyor. Özellikle ilk ruhsat aldığı/piyasaya çıktığı ülkedeki fiyata göre ilerliyor. Türkiyedeki fiyat 5 ülkenin en düşük euro fiyatı ile devletin belirlediği euro kuro üzerinden ve bazı durumlarda ek özel regülasyonlarla belirleniyor. O yüzden firmalar her ülkede(özellikle başka ülkelere referans olan ülkelerde) fiyata göre hareket ediyor. Bazen şirketler ilacı bu sebepten ötürü pazardan ilacı çekiyor.
    Yaşlı annemin kullandığı madopar diye bir ilaç var

Parkinson hastalığı için kullanıyor. 4-5 aydır ilaç

piyasada yok. Deva üretiyordu daha önce.

Her nedense üretimi durdurmuş. Muhtemelen

sizin söylediğiniz nedenlere dayalı olarak üretmiyor
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

4. Bu madopar konusuda daha önce gündem olmuştu meclsite forumda da konuşulmuştu onuda mail atip sormuştum madopar satislarimiz devam ediyor demislerdi. Yatırımcı ilişkileri hikayeden cevaplar veriyor herhalde ya da önceden 10000 kutu uretiyorlarsa şimdi 100 kutu falan gibi bir durum söz konusu. Hammaddesindemi sıkıntı var yoksa sabaya muadili olduğu için mi sıkıntı ilginç bir durum

5. Günaydın sevgili ortak bu ilacın fikri mülkiyet hakları rochenin orjinal bir ilaç deva bu ilacı royalti ödeyerek üretiyor kar marjı düşük olduğu için kısıtlı üretiyor olabilir deva toplamda 10 civarı rochenin orjinal ilacını royalti bedeli ödeyerek üretiyor bu ilaçta onardan biri sevgili yönetim kurulu başkanımız filip beyin ilişkileri ile yürütülen bir üretim süreci diye biliyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    Bu madopar konusuda daha önce gündem olmuştu meclsite forumda da konuşulmuştu onuda mail atip sormuştum madopar satislarimiz devam ediyor demislerdi. Yatırımcı ilişkileri hikayeden cevaplar veriyor herhalde ya da önceden 10000 kutu uretiyorlarsa şimdi 100 kutu falan gibi bir durum söz konusu. Hammaddesindemi sıkıntı var yoksa sabaya muadili olduğu için mi sıkıntı ilginç bir durum
    Günaydın sevgili ortak bu ilacın fikri mülkiyet hakları rochenin orjinal bir ilaç deva bu ilacı royalti ödeyerek üretiyor kar marjı düşük olduğu için kısıtlı üretiyor olabilir deva toplamda 10 civarı rochenin orjinal ilacını royalti bedeli ödeyerek üretiyor bu ilaçta onardan biri sevgili yönetim kurulu başkanımız filip beyin ilişkileri ile yürütülen bir üretim süreci diye biliyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    Günaydın sevgili ortak bu ilacın fikri mülkiyet hakları rochenin orjinal bir ilaç deva bu ilacı royalti ödeyerek üretiyor kar marjı düşük olduğu için kısıtlı üretiyor olabilir deva toplamda 10 civarı rochenin orjinal ilacını royalti bedeli ödeyerek üretiyor bu ilaçta onardan biri sevgili yönetim kurulu başkanımız filip beyin ilişkileri ile yürütülen bir üretim süreci diye biliyorum.
    İlacın muadili Saba üzerinden satışa cıkarılmış muadil bulunuyormuş eczanelerde ancak madopar bulunamıyor. muadilde sgk ödemesinde yokmuş vatandaş parasını verip alabiliyormuş sadece

8.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    İlacın muadili Saba üzerinden satışa cıkarılmış muadil bulunuyormuş eczanelerde ancak madopar bulunamıyor. muadilde sgk ödemesinde yokmuş vatandaş parasını verip alabiliyormuş sadece
    sebebi muhtemelen roche ilacı için royaltinden sonra kar kalmıyordur ve üretmiyordur bunu üretymeyip fikri mülkiyeti dolaylı olarak kendinde olan diğer ilacın pazar payını arttırıyor ve böyle bir itilafla bir konuda tabiri cazipse pis bir işte sabayı kullanmasıda iyi bir şey yoksa bunlar sabayı geri ödeme listesinde sorun yaşayacak ilaçlar için mi kullanıyor bütün sıkıntılı ruhsatları sabaya alıp sorunsuzları devaya mı çıkartıyorlar.

Sayfa 391/709 İlkİlk ... 291341381389390391392393401441491 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •