Sayfa 286/553 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386 ... SonSon
Arama sonucu : 4418 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

  1. rpd +0,518
    rık +0,126

  2.  Alıntı Originally Posted by mertazor Yazıyı Oku
    rpd +0,518
    rık +0,126
    Selam,
    RIK'i RPD yapacağım. Yetti artık.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

  3.  Alıntı Originally Posted by onbirinci köy Yazıyı Oku
    Borsa ralli yapacak galiba. Muhabbet kuşum limonu okşadım kobra gibi kalın ve uzun gövdesiyle ötüp buna işaret etti.
    Sayın onbirinci köy,
    Borsa sizce ne seviyeye çıkar?
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

  4. bugünlerde yaşadığım bir kıssadan hisse..

    yılbaşından hemen sonra eskileri sandıktan çıkardım, malum kırmızılı uygulamada satmak istedim. almanya'dan 20 sene önce bir askerlik arkadaşımın hediye ettiği deutschland yazılı havalı şapkayı hiç giymediğim için satmak istedim, hemen gitsin diye 50 liradan verdim, bakan bile olmadı, sonraki hafta yav hediyedir o kadar ucuza gitmesin diye 100 lira yaptım, aniden favorilere eklenmeye başladı, bir hafta sonra havalar soğudu belki kendim giyerim diye 150 lira yaptım, sorular ve randevu istemeler başladı ama hala pazarlık yapmaya çalışıyorlardı, konunun borsayla bağlantısını bir anda çözdüm 250 lira yaptım aynı gün satıldı: ) adam bir şapkaya 250 lira verdi..ucuzsa mutlaka kalitesizdir şeklinde aptalca genelleme insanların canına okuyor, hem reel piyasada, hem menkul kıymet piyasasında...akıllı olmayı tercih edin arkadaşlar..kişisel olarak hayatımda pahalı olanın daha iyi olduğunu kanıtlayacak hiçbir kesin veri elde edemedim ben. son çalıştığım otel ucuzdu ama antalyanın en güzel insanları ve turist ortamı ordaydı..
    Son düzenleme : friendly_1980; 27-01-2024 saat: 10:40.

  5. bilgili olmakla zeki olmak ayrı şeyler..çok bilgilisin harika excel kullanıyorsun, tefastan karşılaştırma tablosunu indiriyorsun, aylık getirileri büyükten küçüğe sıralıyorsun, tam bu aşamada zeka faktörü devreye giriyor, en üstte +20 +30 getirmiş fonları görünce gözlerin kalp işareti oluyor..

    yahu adam onlar sana fonun gelecekte kazandıracağı rakamlar değil, geçmişte kazandırdığı rakamlar! bitmiş..artık ekmeği yenmiş onların. +20 yapmış bir fonu almanın sadece 2 gerekçesi olabilir, ilki çok başarılı bir değişken fonu uzun vadeli almaya karar vermek, ikincisi o fonun bağlı olduğu endekste neredeyse kesin beklentilere sahip olmak. misal faiz indirimi beklemek gibi kesin, yoksa kendi beyninde uydurduğun komplo teorilerine inanarak yine olmaz. rusya ukraynayı kesin alır tahıl yükselir, suudiler filistin işine kızar petrol ambargosuna başlar petrol fırlar, reyiz karadenizden petrol çıkacağına söz verdi bist 2000 usd olur şeklinde çalışan bir beynin varsa yandı gülüm keten helva.

    insanların çoğu dünyanın aslında düz tepsi olduğu yada dünyayı aslında gizli bir kertenkele ırkının yönettiği şeklinde gülünç bir zeka seviyesine sahip olduğundan bence yine siz temel analizi boşverin. endekslere baktığınızda borsalarda 1-3 yıllık, emtialarda 5-10 yıllık dip kollayın. aslında günlük türev araç trade etmeyeceksen teknik analiz öğrenmeye bile gerek yok. tabloya bak dip nereden dönmüş yav bu kadar yani. o dip gelene kadar faizde bekleyecek disipline sahip olmaktır tüm mesele.
    Son düzenleme : friendly_1980; 27-01-2024 saat: 10:39.

  6.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Selam,
    RIK'i RPD yapacağım. Yetti artık.
    Borsanın iyi getirdiği dönemlerde rpd genelde daha iyi getiriyor. Bu aralar o dönemdeyiz. Bol kazançlar.

  7.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Sayın onbirinci köy,
    Borsa sizce ne seviyeye çıkar?
    Selamlar soruyu görmüşken cevaplamaya çalışayım ilk hedef 9000 olur. Ben bu yılsonu için 12000 ler bekliyorum. Ama 11000 altı bekleyen çok az yatırım / portföy şirketi var. Tabi bunlar genellikle teknik anlamda beklenti. Yabancı girişinin yoğun olacağı var sayımı. Faizler de bu seviyede pivotta ise borsanın eli güçlenecektir. İlave olarak ABD de faiz indirimine gitmesi bize avantaj olur.
    Bunlar benim düşüncelerim. Bol kazançlar.

  8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bugünlerde yaşadığım bir kıssadan hisse..

    yılbaşından hemen sonra eskileri sandıktan çıkardım, malum kırmızılı uygulamada satmak istedim. almanya'dan 20 sene önce bir akrabamın hediye ettiği deutschland yazılı havalı şapkayı hiç giymediğim için satmak istedim, hemen gitsin diye 50 liradan verdim, bakan bile olmadı, sonraki hafta yav hediyedir o kadar ucuza gitmesin diye 100 lira yaptım, aniden favorilere eklenmeye başladı, bir hafta sonra havalar soğudu belki kendim giyerim diye 150 lira yaptım, sorular ve randevu istemeler başladı ama hala pazarlık yapmaya çalışıyorlardı, konunun borsayla bağlantısını bir anda çözdüm 250 lira yaptım aynı gün satıldı: ) adam bir şapkaya 250 lira verdi..ucuzsa mutlaka kalitesizdir şeklinde aptalca genelleme insanların canına okuyor, hem reel piyasada, hem menkul kıymet piyasasında...akıllı olmayı tercih edin arkadaşlar..kişisel olarak hayatımda pahalı olanın daha iyi olduğunu kanıtlayacak hiçbir kesin veri elde edemedim ben. son çalıştığım otel ucuzdu ama antalyanın en güzel insanları ve turist ortamı ordaydı..
    Bizim insan hep pahalıdan alır, doları da altını da borsayı da . Bu sürü be panik psikolojisi. Tüketici bilinci yok maalesef. Adam kazağa çok ünlü bir marka basıyor 5000 ne etiket koyduruyor başka bir daha sıradan bir markayı bastığında etiket fiyatı 700 lira oluveriyor. Bu zeytinyağı peynir süt vs gibi ürünlerde de öyle maalesef.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 286/553 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •