Gözümün önünde emekli 3600 tl verip maç bileti aldı.
Eyt bu ülkeye ihanettir. Hem isteyen hem veren için. Ödediğin prime göre maaş alman lazım bence.
Ben böyle düşünüyorum. Dolar zaten biliyorum. Futbola harcanan dolarları görünce 55 milyon dolar az bence.
Çokluk kavramı görecelidir.
Sen o havuzda biriktirdiğin parayı kendin yönetsen ne yapardın onu düşün.
Ben devletin yerine olsam emeklilik için ödeme almam isteyen istediği yere yatırabilir derim. Emekli olmak ve daha çok kazanmak isteyen varsa kendi emekliliğini kendisi yönetsin derim. Bes var buyursun her ay 5 bin koysun. 20 yıl sonra daha fazla maaş alabilir.
Benim arkadaşlarım emekli oldu. Bu arkadaşlar benden küçükler, ömür verirse en az 30-35 yıl devletten maaş almaya devam edecekler. (75 yaş ve üstü yaşarsa)
Ki 30-35 yıl pirim ödememişlerdir. Bunu dünyanın hiçbir yerinde sistem kaldıramaz.
Avrupa'da emeklilik sonrası ortalama yaşam süresi 16 yıl biz de 24 yıl.
Sosyal YArdım transferleri-Geçen Sene-..
%46 artışla... 875 milyar TL olmuş..
Sosyal Güvenlik Sisteminin açığını kapatmak için 2023 te ,Hazineden
875 milyar TL gitmiş...
Kamu Kurumları Görev Zararları...2023
Kamu Bankaları 261 milyar TL
Kitlerin görev zararları 180 milyar TL..
BOTAŞ görev zararları 74 milyar TL
(geçen seneki bütçede 2022 Botaş ertelenen ödemeler yok)
https://www.youtube.com/watch?v=VZIgo0zi5JM
EMEKLİ 10.000 TL'ye şükretsin.. durum vahim..
Geçen Temmuz ayında çalışan memurlara verilen 8000 TL seyyanen zam, enflasyon da arttığı için en az 10.000-12.000 TL olarak tüm emeklilere de verilmelidir...
Kul hakkı yemek ve adaletsizlik yapmak en büyük günahtır haramdır İslam'da...
Ve bunu yapıyorlar emeklilere...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buna %100 katılıyorum şimşek ve ekibi akp ile b irlikte emeklileri perişan ettiler. İnsanların emeklilik isteklerini kırdılar. Vicdanen ve ahleken çöküştür o 12.000 tl ler. Sistemi tamamen çökerttiler
Maaş dağılımındaki adaleetsizliği zirveye çıkardılar
Bu partinin adında adalet var ruhunda adaletsizlik
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri