Istanbulda buyuk bir projede santiye sefi arkadasim var ona sordum cevabi su oldu
Usta yevmiyesi su anda 2500-3000*TL
Iki sebebi var
Yurtdisina ozellikle balkanlara giden cok oluyormus
Ikinciside deprem bolgesine cok giden olmus
Eskiden usta dedigin alayli egitimsiz isi insaatta ogrenmis koy kokenli insanlardi. Toplumun en altindaki adam su anda ayda 90 bin TL yapiyor
Olan ortadirege oldu. Fakirlerle ortadirek esitlendi. Zengin hala zengin. Ilginc olan eger genc erkekseniz yada bayan artik issizlik fakirlik imkansiz gibi bir sey.
Insaatlar eleman bulamiyor
Ev hanimlari hizmetci bulamiyor
bir anadolu turu yaptım...
her gittiğim yerde zaten gelen hesaplara şok oldum...
resmini bile aldım belki inanamazlar diye...
malatyanın en iyi yerinde 2 kişi tıka basa yedik içtik 410 tl hesap geldi...
geçen hafta istanbulda vadide bir yerde yedik 2,300 tl hesap geldi...
bu istanbuldan kazanıp anadoluda yiyenler büyük akıllılık yapıyor...
Son düzenleme : akcay; 07-02-2024 saat: 17:15.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Son dönemde esnaf yüksek kâr marjında eşeğin kulağına suyu kaçırdı. Millette nasıl olsa her şeyin fiyatı artıyor algısı oluşup, gerçek eder algısı yok olduğundan esnaf da bunu fırsata çevirdi. Fiyat niye bu kadar pahalı diye sorsan, yok o arttı, bu arttı diyecek bahane çok olunca istediği fiyatı koyuyorlar. O da yetmiyor gramajdan ve kaliteden çalıyorlar.(skimpflasyon)
Dışarıda yemek işini nadiren yapıyorum. Yemek yapmaktan zevk alıyorum, bir nevi hobim oldu emeklilikte. Zaten öğrenci iken de mutfaklarda çalıştım, şeflik tecrübem varEn kaliteli malzemeden en güzel yemekleri yapıyorum.
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
ülkenin nüfüs artış hızı yavaşladı. Sabah akşam emekli konusunu tartışırken gelecek nesli kaybediyoruz. Gençler zaten yurtdışına gidiyor. Evli çiftler ikinci çocuğu istemiyor.
Bu konuda ciddi teşvikler gerekiyor. En önemli teşvikte kadınların hem anne hem çalışan olması için gerekli ortamın sağlanması.
Aman ha !!! Ak kadınlar duymasın. Ülkede göçmenler zaten adeta doğum makinesi bir de asgari ücretli ve eğitimsiz kesim geçimini çocuk teşviğine bağlarsa yanarız. Kendimizin yapmadığı ( layıkıyla bakabileceğin kadar anlayışından dolayı ) çocukların masrafı bize yük olur....Zira bu ülkede en kolay yapılabilen şey.....
Yer İmleri