Sayfa 656/1002 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon
Arama sonucu : 8013 madde; 5,241 - 5,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXII

Alıntı Originally Posted by işçi74 Yazıyı Oku
    Trevesti sanırım,yazindan çok net belli
    Bide aıds miş
    bir halt olacağı yok.

2.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Estağfurullah, yok tâbiki değildi.
    O zaman yeni titrin ayırlı olsun be ya.

Tartışma büyümeden ben konuyu başka bir noktaya çekeyim.Yoksa forumun sohbet kalitesi bozulabilir.Ben bu üst sınıf alt sınıf tanımlamasına külliyen karşıyım,bu tanımlamayı asla kullanmamak lazım.İşçi sınıfı vardır,sermaye sınıfı vardır bu sınıflardan birine üst birine alt dedin mi insani olarak kendini alt tür olarak kendimiz sınıflandırmış oluyoruz ,kafadan aşağı görülmeyi kabul ediyoruz.İnsanlar eşittir kabullenmesinden sonra bu sınıflandırma sermaye sınıfı işçi sınıfı diye ayrımlandırılabilir.Misal özel hastanede çalışan aylık geliri 300 bin olan doktor işçidir ,kendi atölyesi olan her usta aslında patrondur.İşi kazanılan paranın miktarına döktük mü insani olmuyor.Misal özel tıp merkezinde 40 bin alan uzman da vardır ,tıp merkezi sahibi ilkokul mezunu adam üst sınıf orda çalışan 25 yıl okuyan bu doktor alt sınıf mı olacak.Ya da 30 bine şantiyede çalışan mühendis alt sınıf,eğitimi olmayan müteahit üst sınıf ,yani yakışıksız olur.

Devrimi kutlayalım.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Kötünahyadaki durumu en iyi anlatan bu fotoğraf, kısacası Fas'lı Mındıkoğluna henüz gitmemiş.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

6.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Tartışma büyümeden ben konuyu başka bir noktaya çekeyim.Yoksa forumun sohbet kalitesi bozulabilir.Ben bu üst sınıf alt sınıf tanımlamasına külliyen karşıyım,bu tanımlamayı asla kullanmamak lazım.İşçi sınıfı vardır,sermaye sınıfı vardır bu sınıflardan birine üst birine alt dedin mi insani olarak kendini alt tür olarak kendimiz sınıflandırmış oluyoruz ,kafadan aşağı görülmeyi kabul ediyoruz.İnsanlar eşittir kabullenmesinden sonra bu sınıflandırma sermaye sınıfı işçi sınıfı diye ayrımlandırılabilir.Misal özel hastanede çalışan aylık geliri 300 bin olan doktor işçidir ,kendi atölyesi olan her usta aslında patrondur.İşi kazanılan paranın miktarına döktük mü insani olmuyor.Misal özel tıp merkezinde 40 bin alan uzman da vardır ,tıp merkezi sahibi ilkokul mezunu adam üst sınıf orda çalışan 25 yıl okuyan bu adam alt sınıf mı olacak.
    Teşekkürler. Elinize sağlık.
    Alt-üst tanımını ben yapmadım. En azından bilerek.
    Ancak sınıflar gelir grubuna göre oluşur takdir edersiniz ki.
    Bunu da; alt/üst gelir grubu biçiminde tanılamakta bir sorun olmamalı kanımca.

İlgili arkadaşımız:

"Yahu şaka gibi...

Adam sırf senin, benim bulunduğum ortamdan uzak olmak için verir bu parayı.
    Neyine gocunuyorsunuz anlamıyorum ki.

Herkes kendi sınıfı ve hatta mümkünse, kendi üzerindeki sınıfla bir arada olmak ister."

Gönderisinden provake oldu sanırım. Sınıf tanımı da mevcut sistem içerisinde bana ait bir kavram değil.
    Hele "alt sınıf", "üst sınıf" kavramı...

https://dergipark.org.tr/tr/download...le-file/331791

8.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Kötünahyadaki durumu en iyi anlatan bu fotoğraf, kısacası Fas'lı Mındıkoğluna henüz gitmemiş.
    Abi ben olsam... Titrimi "Ünlü Ekonomist" ten > "Devrimci Lider" e dönüştürmelerini isterim.
    Madem "galgıştık"

Sayfa 656/1002 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •