Originally Posted by
ActuallyMelik
Yanılmıyorsam Euro alanların durumu daha kötü.
Bu durumda kimse Türkiye'de yatırımından kar falan elde etmiyor herkes zararda?

Originally Posted by
manevracı
Borsa haric evet. Fonlari taniyor olup da yok ppf yok altin fonu alanlari da anlamiyorum madem bu sistemi taniyorsunuz en az 50% bist100 portfoye de girmiyorsaniz para kazanma sansiniz yok maalesef
Aslında doğru zamanda doğru yatırımı yapabilmek önemli. Her şarta ve her duruma uygun bir yatırım aracı yok. Her dönemin/zamanın/şartların kendine has uygun yatırım aracı oluyor ve kısa dönemde çok yi getiri sağlıyorlar.
Mesela altın 1700$ - 1800$ aralığındayken alıp şimdi 2000 lerdeyken satmak gibi.
Ya da mayıs 2023 seçimlerinden önce dolar alıp temmuzda satmak gibi.
Ya da bist100 uzun zamanlı düzeltmesini tamamlayıp 8562 de gördüğü en yüksek değerini hacimli yukarı kırdığunda hisse senedine /veya hisse senedi yoğun fonlara girip, 9400-9500 direnç seviyelerinden satıp beklemek gibi.
Burada, bu forumda aslında şu an hangi yatırımı yapmak akılcı olur, bunu bulmaya çalışıyoruz. Sonuçta akıl akıldan üstündür.
Benim fikrime göre şu an uygun bir an gelene kadar ppf lerde beklemek bana daha mantıklı geliyor.
Elbette yatırım işlerini benden daha iyi bilen arkadaşların çok daha iyi fikirleri olacaktır.
Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri