Sayfa 441/718 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541 ... SonSon
Arama sonucu : 5743 madde; 3,521 - 3,528 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by deniz güneş Yazıyı Oku
    doğru tespit
    selec
    6 milyar nakit TL
    2.2 finansal borç TL
    1.2 yaklaşık faiz geliri
    1 milyara yakın faiz gideri
    borçlunun kazandığı
    parası olanın kaybettiği
    bir dönem
    Bu gün bankalar aynı
    bilançoları yapsalar
    selec benzeri rakamları
    onlarda da görürüz
    Uygulanmama sebebi zaten bu. Oluşan fiktif kardan devletin aldığı haksız vergi, bankalardan bu şekilde yüklü vergi alınıyor, bundan mahrum kalmak istemedi devlet.

Aslında mevzu, bu şşekilde özsermayenin reel olarak ciddi eridiğini görmü oluyoruz. Hani çok karlı gözüken bankalar reel olarak ciddi öz sermaye kaybediyor, enf. muhasebesi bu durumu gözümüze sokuyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Parasal pozisyon bize eksi yerine artı yazar konusunu biraz açar mısın? Burayı tam anlamadım. Bizim de stok miktarımız hatırı sayılır miktarda, ve stok devir hızımız düşük. Ayrıca bizde de eurobond ve KKM gibi parasal varlıklar var.

Dediğim gibi, enf. muhasebesi konusunda hemen hiç detay araştırmam yok. Zaten yatırım mantığı olarak da kısa vade değil ov-uv düşündüğüm için enf. muhasebesi aslında bir şeyi değiştirmiyor. Sadece sanal cenneti bir nevi yok ediyor.

Öte yandan, aslında selec haksız yere sanal kardan vereceği vergiyi vermemiş olacak. Temettü de verdiği için belki olumsuz algılanabilir. Ama vergi ile çıkacak para bğnyede kaldığı için ov-uv şirket için iyi olmuş enf. muhesebesi diyebilriiz.

Ama bizim piyasa miyoptur, ov-uv ye, şirketin sağlığına kimse bakmaz...Varsa yoksa, fk, cari kar ve temettü..böyle olunca da aslında ov olumlu olan konu, kv olumsuz algılanabiliyor.
    Sevgili ortak net parasal pozisyonu kısaca şöyle özetlemişler bence bu özet gayet iyi

Enflasyon döneminde, parasal varlık veya parasal borçların fiyat düzeyine bağlanmadığı ortamda, parasal borçlardan fazla parasal varlık bulunduran işletmeler satın alma gücü kaybına uğrar. Diğer taraftan parasal varlıklardan fazla parasal borcu olan işletmeler ise, satın alma gücü kazanır. Bu nedenle parasal varlık ve parasal borçlar farkından doğan kazanç ve kayıplar dönem karının belirlenmesinde dikkate alınır." (TMS 2, madde 20)

Tablonun amacı, herhangi bir dönem içinde parasal varlıkları elde bulundurmaktan dolayı uğranan kayıplarla, borçlu olmaktan dolayı elde edilen kazançların hesaplanması ve net kazanç/kaybın saptanmasıdır.

yani diyorki bocundan çok paran varsa bu parann satın alma gücü eridi enflasyon oranında onu zarar yaz paradan çok borcun varsa borcununda satın alma gücü eridi onuda kar yaz anladığım bu daha detaylı bigi sahibi olan arkadaşlar varsa aydınlatırlarsa seviniriz.

3.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    Sevgili ortak net parasal pozisyonu kısaca şöyle özetlemişler bence bu özet gayet iyi

Enflasyon döneminde, parasal varlık veya parasal borçların fiyat düzeyine bağlanmadığı ortamda, parasal borçlardan fazla parasal varlık bulunduran işletmeler satın alma gücü kaybına uğrar. Diğer taraftan parasal varlıklardan fazla parasal borcu olan işletmeler ise, satın alma gücü kazanır. Bu nedenle parasal varlık ve parasal borçlar farkından doğan kazanç ve kayıplar dönem karının belirlenmesinde dikkate alınır." (TMS 2, madde 20)

Tablonun amacı, herhangi bir dönem içinde parasal varlıkları elde bulundurmaktan dolayı uğranan kayıplarla, borçlu olmaktan dolayı elde edilen kazançların hesaplanması ve net kazanç/kaybın saptanmasıdır.

yani diyorki bocundan çok paran varsa bu parann satın alma gücü eridi enflasyon oranında onu zarar yaz paradan çok borcun varsa borcununda satın alma gücü eridi onuda kar yaz anladığım bu daha detaylı bigi sahibi olan arkadaşlar varsa aydınlatırlarsa seviniriz.
    Ben de böyle anlıyorum, teşekkürler açıklama için. Bizim parasal varlığımız da olduğu için net parasal pozumuz fazla eksi değil. Sonuçta enf. muhasebesi, kağıt üzerinde de olsa, bir miktar olumsuz etkiler bizi diye düşünüyorum.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Parasal pozisyon bize eksi yerine artı yazar konusunu biraz açar mısın? Burayı tam anlamadım. Bizim de stok miktarımız hatırı sayılır miktarda, ve stok devir hızımız düşük. Ayrıca bizde de eurobond ve KKM gibi parasal varlıklar var.

Dediğim gibi, enf. muhasebesi konusunda hemen hiç detay araştırmam yok. Zaten yatırım mantığı olarak da kısa vade değil ov-uv düşündüğüm için enf. muhasebesi aslında bir şeyi değiştirmiyor. Sadece sanal cenneti bir nevi yok ediyor.

Öte yandan, aslında selec haksız yere sanal kardan vereceği vergiyi vermemiş olacak. Temettü de verdiği için belki olumsuz algılanabilir. Ama vergi ile çıkacak para bğnyede kaldığı için ov-uv şirket için iyi olmuş enf. muhesebesi diyebilriiz.

Ama bizim piyasa miyoptur, ov-uv ye, şirketin sağlığına kimse bakmaz...Varsa yoksa, fk, cari kar ve temettü..böyle olunca da aslında ov olumlu olan konu, kv olumsuz algılanabiliyor.
    diğer bir husus stok konusu şimdi deva ile seleci karşılaştırmak biraz abes olur çünkü biri üretim yapan biri 10 liraya aldığı ürünü 11 liraya satan ticaret yapan bir firma deva 25 TL ye aldığı hammaddeyi 100 TL lik bir ürüne dönüştürüp satıyor son bilançoda hammadde payı kabaca buna tekabül ediyordu bürüt kar marjının % 57 olduğunu düşünürsek % 25 hammade % 18 diğer giderler ürünün 9 ayda satışa dönüştüğünü üretim sürecindeki diğer giderlerin aynı kaldığın var sayarsak enflasyonunda % 60 olarak düşünelim hammaddenin kabaca % 25 olan payı oranı % 36 ya çıkabilir bürüt kar marjı % 57 den % 46 ya düşebilir 10 günlük bir zamlı satıl oldu % 47-48 olabilir tabi net sonucu
    bilançoda görürüz ihracat biraz armış ise kabaca bakkal hesabı % 50 -51 civarı bürüt kar marjı görebiliriz.
    zaten benim gözümde bu firmayı değerli kılan durum 25 TL bir hammaddeyi alıp 100 TL lik bir ürüne dönüştürüp bunu satıyor olması bunu da sağlayan 2010 yılında başlayan ve her yıl üzerine koyarak devam eden arge başarısı
    devaya yatırım yapmamın sebebi de bu

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ben de böyle anlıyorum, teşekkürler açıklama için. Bizim parasal varlığımız da olduğu için net parasal pozumuz fazla eksi değil. Sonuçta enf. muhasebesi, kağıt üzerinde de olsa, bir miktar olumsuz etkiler bizi diye düşünüyorum.
    aslında tam olarak öyle değil bizim banka kredi borcumuz 6 milyar mevcut paralarımız 3 milyar yani parasal olarak kabaca 3 milyar eksiğiz buradan kar yazmamız lazım

6.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    aslında tam olarak öyle değil bizim banka kredi borcumuz 6 milyar mevcut paralarımız 3 milyar yani parasal olarak kabaca 3 milyar eksiğiz buradan kar yazmamız lazım
    Birde TL değil döviz çoğu 3 milyar tlnin sanırım buna bakılıyormu yoksa direk tl karşılığına göremi hesap ediliyor çok karmaşık bir durum.

7.  Alıntı Originally Posted by rodrigo44 Yazıyı Oku
    Birde TL değil döviz çoğu 3 milyar tlnin sanırım buna bakılıyormu yoksa direk tl karşılığına göremi hesap ediliyor çok karmaşık bir durum.
    parasal varlık diyor döviz eurobond kur korumalı hespini hesaba katması lazım

8.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    İnş dediğin gibi olur. Oradan artı yazarsak, diğer kalemlerden gelecek enf. muhasebesi eksisi nötralize olur ve 3 milyara yakın kar gelir, bu da mükemmel olur. Normalde mart başı gibi bilançonun gelmesi gerekiyordu(son tarihten önceki cuma).Süreler enf. muhasebesi yüzünden uzadığı için bizim bilanço da nisana kalabilir. Bu da bilanço öncesi tekrar almak için yeterli zamanları olduğunu gösteriyor.

Sayfa 441/718 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •