Sayfa 439/584 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539 ... SonSon
Arama sonucu : 4666 madde; 3,505 - 3,512 arası.

Konu: TTKOM - Türk Telekom

1. Malesef borsamız son hız kumarhane mantığıyla ilerliyor. Bakıyorum tırı vırı şirketler tavan tavan gidiyor. Reeder gözüme çarpıyor. En son 70 milyardı piyasa değeri. 10 masa sandalye,ellerinde tornavida ile çinden gelen parçaları montajlayan 20 kişiden oluşan bir şirket����
    yazdıklarım yatırım tavsiyesidir. beni dinleyin görün ebenizinkini.

2.  Alıntı Originally Posted by temelci Yazıyı Oku
    Bizi ateşleyecek en önemli haber imtiyaz uzatımı. Şöyle bol teşvikli 30 yıllık bir lisans uzatımı olursa şirkete misli misli değer katar. Yoksa şununla bununla iyi niyet anlaşması yaptık, azer telekoma hibe yaptık,borçla yatırım yaptık , kasadaki parayı bağışladı,sponsor olduk gibi tırrık haberlerle bişey olmaz.
    CEO'nun 7.12.2023 tarihindeki yaptığı mülakattaki açıklaması tam olarak bu

( https://www.sabah.com.tr/yazarlar/di...arin-radarinda )

"Bu yılın başında sabit hat hizmetleri imtiyaz sözleşmesinin yenilenmesi için BTK'ya başvurduk. İmtiyaz Şubat 2026'da bitecek. Türk Telekom da bunun için bedel ödeyecek. Bu rakamı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile BTK belirleyecek. 25 yıllık bir uzatma olacağını düşünüyoruz. Ülkemizin fiberleşmesinin ve dijital dönüşümünün tamamlanması adına imtiyazın yenilenmesi büyük önem taşıyor. Mobil tarafta da 2G sözleşmesini 2026'da 2029'a uzatacağız. Diğer operatörlerinki de 2029'da bitiyor."

Uzun süreli uzatım sabit hatlar için.Sabit hatlara fiber de dahildir
    Mobil taraf içinse 3 yıllık bir uzatım sözkonusu

Ancak yine Dilek Güngör'e verdiği 18.02.2024 tarihli mulakatta

( https://www.sabah.com.tr/fotohaber/e...lilestiriyoruz )

"SEÇİMDEN SONRA HIZLANIR

İmtiyaz süresinin uzatılması ile ilgili olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) başvurularını yaptıklarını vurgulayan Önal, "Seçimden sonra sürecin hızlanmasını bekliyoruz. 2G ve sabit tarafta imtiyaz süreci 2026'da bitiyor. Hükümetin bütün lisansları 2029'da yeniden değerlendirme düşüncesi var"

demiş

Yerel seçimler neden bekleniyor bilmek zor ama bu konuda gelşmeler Nisan ve Mayıs aylarında olur gibi

Şahsi olarak lisans uzatımının olmama ihtimalinin olmadığını düşünüyorum

3.  Alıntı Originally Posted by temelci Yazıyı Oku
    Malesef borsamız son hız kumarhane mantığıyla ilerliyor. Bakıyorum tırı vırı şirketler tavan tavan gidiyor. Reeder gözüme çarpıyor. En son 70 milyardı piyasa değeri. 10 masa sandalye,ellerinde tornavida ile çinden gelen parçaları montajlayan 20 kişiden oluşan bir şirket����
    Manipulasyon olduğu için. Kumarbaz yatırımcı olunca da iş daha da büyüyor
    Sosyal medyada inanılmaz bir şekilde organize ekipler var bu işlerin arkasında

4.  Alıntı Originally Posted by temelci Yazıyı Oku
    Beni kastediyorsan ben algıcı değilim. Yaklaşık 4,5 yıldır topluyorum. İnat ettim bir defa. Söylemesi ayıp 520 bin lotu geçtim şuanda...
    Ben 350 bin ttkom (1/10000 hisse) yanına 146 bin tcell (1/15000 hisse) eklemiştim.
    Son günlerde hepsini Ttkom mu yapsam diye düşünüyorum .

5.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    Ben 350 bin ttkom (1/10000 hisse) yanına 146 bin tcell (1/15000 hisse) eklemiştim.
    Son günlerde hepsini Ttkom mu yapsam diye düşünüyorum .
    Tcell in borcu daha az. Karlılığı çok daha iyi. Togg a ortak. En önemlisi yönetimi bundan çok daha iyi. Temettü için daha iyi.
    Bundaki beklentiler farklı. Ben açıkçası bunda 3-5 dolar hareketi bekliyorum. Birilerinin bu hareket için hazırlık yaptığını düşünüyorum. Bıyıklılar bariz bir şekilde mal topladılar son 3 ayda. Zaten yüzde 13 ü halka açıktı. Onunda yarısından fazlası topandı takasta. Bunu götüreceklerini umuyorum. Nasip . Bakacağız artık.
    yazdıklarım yatırım tavsiyesidir. beni dinleyin görün ebenizinkini.

6.  Alıntı Originally Posted by thinktt Yazıyı Oku
    Bugunun en olumsuz yanı BofA'nın alışta olmasıydı. Genellikle ertesi gunu alıcı olduğu hissede satıcı oluyor.
    keske yarın güçlü bir alıcıyla 34 ustu kapasa
    Nitekim dün 3.3 mln lot almıştı (31.96 ortalama)
    Bugun şu ana kadar 1.4 mln lot sattı (31.98 ortalama)

dun aldıklarının hepsini verebilir mi bilmek zor ama akşama kadar 2.5 milyonu geçer

yeni bir alıcı gelmeden bgünden umutlu olmak zor

BofA'nın bu durumu ttkom hissesine özel değil. Bulunduğu her hissede durum bu
    Son düzenleme : thinktt; 01-03-2024 saat: 12:46.

7. Dunyada telekonünikasyon şirketlerinin başlıca gelir kaynakları

Mobil Telefon Hizmetleri: Mobil iletişim, telekomünikasyon şirketlerinin ana gelir kaynaklarından biridir. Şirketler, abonelik ücretleri, konuşma süreleri, veri kullanımı ve diğer mobil hizmetlerden gelir elde eder.

Sabit Hat Hizmetleri: Ev telefonları ve iş telefonları üzerinden sağlanan sabit hat hizmetleri de önemli bir gelir kaynağıdır. Abonelik ücretleri, çağrı ücretleri ve diğer telekom hizmetleri bu kategoride yer alır.

Genişbant ve İnternet Hizmetleri: Telekomünikasyon şirketleri genellikle genişbant internet hizmetleri sunar. Abonelik ücretleri, hız artırma paketleri ve veri kullanımı üzerinden gelir elde ederler.

Veri Merkezi ve Bulut Hizmetleri: Bazı telekomünikasyon şirketleri, veri merkezi ve bulut hizmetleri sunarak kurumsal müşterilere hizmet verir. Bu, sunucu barındırma, bulut depolama ve iş sürekliliği gibi hizmetleri içerir.

Televizyon Hizmetleri: Bazı telekomünikasyon şirketleri, televizyon yayını ve kablo/satellite TV hizmetleri sunar. Abonelik tabanlı TV hizmetleri ve premium kanallar üzerinden gelir elde ederler.

Kurumsal Hizmetler: Telekomünikasyon şirketleri genellikle kurumsal müşterilere özel hizmetler sunar. Bu hizmetler arasında kurumsal iletişim, özel ağlar, sanal özel ağlar (VPN) ve ses/data hizmetleri bulunabilir.

Uygulama ve İçerik Hizmetleri: Bazı telekomünikasyon şirketleri, müşterilere özel uygulamalar ve içerik hizmetleri sunarak gelir elde edebilir. Örneğin, müzik, video, oyun ve diğer dijital içeriklere erişim hizmetleri bu kategoride yer alır.

Donanım ve Cihaz Satışları: Cep telefonları, modemler, yönlendiriciler gibi telekomünikasyon cihazlarının satışları da gelir kaynağı olabilir

Yakın dönemde Veri Merkezi ve Bulut hizmetleri kısmı önemli bir gelir artırıcı kalem olabilir. Geçen gün ttkom'un yapmasını bekledğim ama Vodafon'un yaptığı hamle buna yönelik

https://shiftdelete.net/vodafone-dam...e-veri-merkezi

TTKOM da bu yönde calışmaları var ama ne derece katkı sağlıyor bilmek zor.

https://medya.turktelekom.com.tr/clo...donem-basliyor

son olarak tcell başlığında paylaşılmış

https://www.hisse.net/topluluk/showt...02#post6732802

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    eline bofa şifresi alan geliyor.
    bu gerzek kurum olmasa biz nasıl mal yapacaz vadeye yayarak
    alllah razı olsun gelip on katından geri alıyor zaten ilerde sıkıntı yok
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

Sayfa 439/584 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •