Originally Posted by
kelebekx
Tabi ekstrem örnekler ama 93'lü yıllarda Ankara cebeci yurdunda kalıyorum, zaman zaman bize göre çok daha kaliteli giyen öğrenciler sıkıntıya düştüklerinde dolaplarını açar ne var ne yok kıyafetlerini haraç mezat satarlardı. Maliyetine bile bakmazlardı. Bir tanesine çok ucuza satmışsın demiştim, bu günleri atlatayım daha iyisini alırım gibisinden bir şeyler söylemişti.
Aklıma geldi. 2017 yılında beylikdüzünde bir ev sahibinin alıcının teklifine hiç ikiletmeden hadi tapuya gidelim dediğini bi dostumdan duymuştum. Olabiliyor böyle şeyler.
3-5 bin gibi rayice göre çok düşük kiralar mutlaka güncel değerlere gelir ama çok yüksek fiyatlı kiraların tahsil kabiliyeti olmaz. Artık ücret ve maaşlara yüksek zam gelmeyeceğine göre kiraları enflasyon oranında artırsan bile tahsil edemeyebilirsin. İcra hukuku artık eskisi gibi direkt alacaklıyı korumuyor. Zorla alırım dersen yağmadan içeri tıkarlar. Bence ev sahibi ihtiyacı yoksa yüksek enflasyonda ya evi kiraya vermeyecek ya da az olsun benim olsun diyecek.
Şehrin göbeğinde değilse 20 bin ve üzeri kiralar bence enflasyon oranında sürdürülemez. Ben artık konutta 1+1 ciyim. Hem müteahhit mutlu hem yatırımcı mutlu hem kiracı mutlu. Kocaman evde tek kişi yaşıyor eytden emekli oluyor al başına belayı zam da yapamıyorsun adamda para yok yani. Topla gelişen bölgelerden 1+0 1+1 yat uyu 5 bin lira bile alsan amorti edecek zaten kavga derdi yok.
her yerden demettü kazandırır mı?
29.01.2024:brisa 900m$ , ttrak 2500m$ ,ons 2050usd ^^ ilk checkup: 29.07.2026
Yer İmleri