Originally Posted by
deniz43
Sn deniz43,
Emre Alkin hocayı fikirlerini çok beğenmekle birlikte bu konuda kendisine tam olarak katılmıyorum, nedenlerine gelince dün siz de açıkladınız tam olarak kopyalayıp yapıştıracağım;
Fiyatına bakmadan sınırsız para harcayan ve hem talep enflasyonunu hem de tüketim malları ithalatını patlatan küçük bir zümre var ya...İşte onlardan bir bölümü de iktidara yakın olup ithalat imtiyazı alanlar,sadece altın değil,ilaçtan canlı ya da karkas et ithalatına çok sayıda ithalatı bakanlıkların iznine tabii ürünlerin ithalatını yapıp havadan devletin sırtından çok büyük miktarda para kazananlar....
Ayrıca şirketlerin kar hırsıda çok önemli, bütün bu saçmalıklar olmadan önce 82 gram Ülker Gofret 1 TL ye satılırken, şu anda 36 grama düşürülmüş gofretin fiyatı 11 TL olmuş, bu durum sadece doların artışı veya maliyetlerin artmasıyla açıklanamaz bu sadece bir örnekti ama çoğaltabiliriz. Bir çok şirket aynı durumda zaten bir çoğunun bilançosunu da yansıdı. Tüketim giderek azalıyor bir çoğu bunun bedelini ödeyecektir.
ABD de sıradan 1 NIKE ayakkabıyı 60 dolara hatta indirimde 35 dolara alabilirsiniz ama burada 4.600 TL (141 dolar) nedir yahu.
Bayram öncesi arkadaşım Skechers ayakkabı aldı 4.500 TL ben farklı modelini 49 USD'ye almıştım.
Almanya da 1 € olan diş macunu burada 3 €, bizim burada 35 € olan rakı Almanya da 11 €......say say bitmez.
Bir çok farklı sektör aynı durumda bir örnek daha vereyim, kardeşim bir yazlık apt dairesi aldı yurtdışında yaşıyor, alaturka WC yi değiştirmem için rica etti peki dedim yardımcı olayım, hiç anlamadığım iştir, 3 yerden fiyat aldım, Apt'nin işlerini yapan seramikçi ne kadar istedi biliyor musunuz ? 23 bin TL neden bu fiyat diye sordum? klozet 11 bin işçilik ve seramik pahalıymış vsvs. diğeri 16.000 Tl istedi, üçüncü ustaya tüm malzemeyi ben aldım 3.800 TL tuttu, ustaya da işçilik parası olarak 4.000 TL verdim 7.800 TL hallettim.
AKP Belediyelerin yaptıklarını yazmayım medya da çarşaf çarşaf yazılıyor zaten.
Fiyat algısının kaybolması sebebiyle fırsatçılara gün doğmuş durumda piyasa da kim ne tutturursa.
Atalarımız ne demiş "Balık baştan kokar."
Sıradan vatandaş hiç bu kadar ezilmemişti. Karınları doyuyor ama gözleri doymuyor.
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
Yer İmleri