artık faiz artışı beklemem. ama mevcut faizin yılsonuna kadar bu konumda kalması gerekebilir. mevduat faizinin artması için karşılıklarda değişiklik yapmış.
tl tutan için olumlu, döviz yatırımcısı için olumsuz.
artık faiz artışı beklemem. ama mevcut faizin yılsonuna kadar bu konumda kalması gerekebilir. mevduat faizinin artması için karşılıklarda değişiklik yapmış.
tl tutan için olumlu, döviz yatırımcısı için olumsuz.
Dövizi olup kkm yapanlara tl geçişte ciddi oranlar veriyor banka dün %75 önerdiler.Bugün zk karşılıklara verilen faiz artışıyla tl ye geçişlerde oranların 80-85 civarına yükselmesini bekliyorum.Benim biri 8 mayısta dolar kkm diğeri 16 temmuz da euro kkm dönüşlerim var vade dönüşünde 6 aylık 80-85 oran alayim arkama bakmam geçerim tl ye.
10 gün önce yapmış olduğum euro kkm yı bozup tl mevduata geçecektim mt ile dün görüştüm mantıklı olmadığını söyledi bekle dedi şuan tl mevduat yaparsan en fazla 57-58 oran veriyor banka ama kkm dönüşü şuan ki tl faizimiz %75 dedi.Vade dönüşünü beklemek daha mantıklı geldi banada vazgeçtim.
bu günlük değerlenen para piyasası fonlarında para daha çok kazandırmıyor mu mevduata göre...
Yatırım tavsiyesi değildir.
801 iş bankası likit fon var dün 853 kr getirisi oldu 853/618.000= 0.0014 getirisi günlük yıllık oranlarsak %51 denk geliyor yaklaşık GİTTİKÇEDE ARTIYOR REEL GETİRİSİ BENCE ENMANTIKLI LİKİT FON GÜNLÜK HEMEN NAKİTE ÇEVİRME SANSINIZ OLUYOR BORSAYA RAKİP
Kapalıçarşı 32,3900 32,4100
Bu doları kim kurtaracak....
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
Yer İmleri