Onemli Gunler Banner
Sayfa 105/115 İlkİlk ... 55595103104105106107 ... SonSon
Arama sonucu : 913 madde; 833 - 840 arası.

Konu: İstanbul Kapalıçarşı Spot Döviz-Altın Piyasalarında Tecrübe Paylaşımı

  1. Ev alıp satacaklara tapuda ekspertiz zorunluluğu geliyor! Maliye çalışmalarını hızlandırdı!



    Hazine ve Maliye Bakanlığı bir taraftan depremin yaralarını sarmak, diğer taraftan da enflasyonla mücadelede önemli bir silah olan büyümeyi azaltacak tedbirler ile düşmesi beklenen dolaylı vergi gelirlerinin yerine yeni gelir unsurları yaratmak için çalışmalarını sürdürüyor.

    Bakanlığın gözünü diktiği alanlardan birisi ev, dükkan, arsa gibi çok gelir sağlayan gayrimenkuller oldu. Fakat yapılan çalışmaların vergi mantığı ve ekonominin temel öğretilerine ters olmamasına da dikkat ediliyor.

    Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre; özellikle gayrimenkul piyasasına ilişkin çalışmalarını hızlandıran bakanlık Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda (GYO) vergi avantajının kaldırılması veya yine GYO'lara kar dağıtım zorunluluğu getirilmesini tartışmaya açtı.

    EV SATILIRKEN BEDELİ EKSPERLER BELİRLEYECEK

    Bunların yanı sıra bir diğer tartışma konusu da gayrimenkullerin satın aldıktan sonra elde tutulup satılmasında vergiden muaf olma sınırının 5 seneden 2 seneye düşürülmesi gibi çözümler oldu. Bu muafiyet 2 yıldan 10 yıla kadar kademeli bir muafiyet olacak şekilde daha önce de düzenlenmişti fakat yasalaşmamıştı.

    Maliye'de ayrıca konut alım satımında belediyelerin belirlediği emlak vergisi rayiç bedeli üzerinden alınan harç ve gelir vergisinin tam olarak elde edilebilmesi için tıpkı yabancılara uygulandığı gibi ekspertiz raporu istenmesi gündeme getirildi.

    Bu kapsamda konut satılırken bedeli eksperler belirleyecek. Bunun bir örneği de var. Şu anda Türkiye'den ev satın almak veya satmak isteyen yabancı uyruklu kişilerin yapacağı tapu işlemlerinde gayrimenkul ekspertiz raporu beyan edilmesi zorunlu tutuluyor.

    Konut ya da herhangi bir gayrimenkul alınırken gerçek satış bedeli üzerinden değil belediyelerin belirlediği (gelecek yıl güncellenecek) vergi değeri üzerinden alım-satım gerçekleştiriliyor.

    Bu ise satıcı açısından kurumlar veya gelir vergisinin, KDVnin, geçici verginin; alıcı ve satıcı açısından tapu harcının ve alıcı açısından ise emlak vergisinin eksik ödenmesine neden oluyor.

    Ayrıca gayrimenkulü satan kişi eğer bu gayrimenkulü geriye dönük 5 sene içinde satın almışsa, bu satış işlemi sebebiyle dolayı gelir vergisi (değer artışı kazancı) ödemesi gerekiyor. Satış tutarı gerçek bedelden gösterilmezse bir de gelir vergisi kaybı oluşuyor.

    KİRA VERGİSİNDE GÖTÜRÜ GİDER KALKABİLİR

    Üzerinde durulan bir başka nokta kira vergisinde istisna ve indirimin kaldırılması oldu. Şu anda kira vergisi ödeyenler öncelikle 2023 kira gelirleri için 21 bin TL, 2024 gelirleri için 33 bin TL istisnayı indiriyor.

    Bunun üstüne bir de eğer götürü usulü seçtiyse toplam kira gelirinin yüzde 15'i kadar masraf düşüp kalan üzerinden vergi ödemesi yapıyor. (Gerçek gideri seçenler vergi ödedikleri konuta ne kadar harcama yaptıysa onu düşüyor) Şu anda da bu indirim ve istisnanın kaldırılması masada yer alıyor.

    Fakat Maliye'de öncelikle istisnanın mantığı olan düşük kira geliri olanların vergi ödememesi kuralının çiğnenip çiğnenmeyeceği tartışma konusu oldu.

    Maliye bürokrasinin bu istisnanın kaldırılmasına olumlu bakmadığı ortaya çıktı. Kirada istisnanın kalkması bin lira gelir elde edenden de vergi alınması anlamı taşıyor ki düşük gelirlilerden vergi alma anlamına gelecek bu düzenleme tartışmaya açık bir durum oluşturuyor. Fakat daha önce yüzde 25 olan ve yüzde 15'e indirilen götürü gider indiriminin kaldırılabileceği belirtiliyor.

    https://emlakkulisi.com.tr/ev-alip-s...andirdi/801992

    ha şeytan ha bunlar...

    bu maliyeciler hangi alemde yaşıyor...

  2. Maliyeden İhbar Sever vatandaşlara süper teşvik :

    Maliyeye kazandırdığın GELİRİN % 10'u SENİN


    IBAN'la ödeme isteyen, fatura kesmeyen esnaf için mesajlaşma programları ve sosyal medya üzerinden şikayet alınacak.

    İhbarda bulunan vatandaşa vergi cezasının yüzde 10'u ikramiye olarak ödenecek. (Milliyet)

  3. Dükkanını veya evini boş tutanlar içinde vergi gelmeli.

    BBOB
    @elsambrel
    ·
    18m
    Replying to
    @gazeteduvar
    .....

    Vergi beyannameleri dükkanların camlarına yapıştırılsın.

    Münip
    @Mniptr
    ·
    20m
    Replying to
    @bosunatiklama

    2 ve üzeri evi ve mülkü olanlara kademeli vergi geliyor. ( Emlak vergisi )
    Belediye raiç bedeli uygulaması kalkıyor bilirkişi ile piyasa fiyatı değerlemesi geliyor.

    Ohhh misss yaslaaaaaaa.!!

    Kiracılara geçmiş olsun , hem beleşe oturt hem yüklü vergi ver koşuluyla kimse kiraya vermez

    kesinlikle agir vergi gelecek ev yatırım aracı degildir ihtiyactir

    Eğer 5 seneden sonraki satışlarda vergi koyulacaksa görün siz arsa ve ev fiyatlarının artışını. Millet enayi değil herkes vergi fiyatını ekler.

    Enflasyon muhasebesinin sonuçları tüm şirketlerde zarar olarak yazıldı. Maliyenin toplayacağı vergi çok düştü, maliye zararda. Heyy maliye sende zarar açıkla laa


    güzel fikirler maliye hemen değerlendirmeye almalı

    maliyeciden daha şeytanca düşünceleri olan vatandaşlar var...

  4. Maliye, vergi kaçakçılarının ensesinde! Sırada doktor ve kuyumcular var



    Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçağını önlemek amacıyla firmalara sıkı takip uyguluyor. Demir- çelik sektöründe kesilen cezaların ardından sırada kuyumcu ve doktorlar var.

    Demir-çelik sektöründe manipülasyon ve tekelleşme girişiminde bulunan, paravan şirketler aracılığıyla kamuyu zarara uğratan iki büyük firmaya vergi müfettişleri tarafından ceza kesildi. Bu durum, piyasanın düzenlenmesi adına atılan büyük bir adım olarak değerlendirildi. Vergi kaçıranlara yönelik denetimlerini daha da sıklaştırmayı hedefleyen ekiplerin bir sonraki adımda kuyumcu ve doktorları detaylı bir incelemeye alacağı konuşuluyor.

    BAKANLIK TÜM SEKTÖRLERİ SIKI TAKİPTE
    Demir-çelik sektöründe fiyat istikrarını bozarak piyasayı manipüle eden, tekelleşmeye çalışan ve paravan şirketler aracılığıyla kamuyu zarara uğratan firmalar üzerine yoğunlaşan vergi müfettişleri, yaptıkları incelemeler sonucunda 2 büyük firmaya yaklaşık 7 milyar TL'lik ceza kesti. Ekonomi yazarı Dilek Güngör, demir- çelik sektöründe atılan bu adımın ardından sıranın yüksek kazanç sağlamalarına rağmen vergi kaçırdıklarını iddia ettiği kuyumcu ve doktorlara geldiğini yazdı.

    "YÜKSEK KARLARA RAĞMEN VERGİ ÖDEMİYORLAR"

    Güngör, "Sırada kim var, derseniz. Önümüzdeki günlerde başta kuyumcular ve doktorlar olmak üzere yüksek kazanç sağlamalarına rağmen çeşitli yollarla vergi kaçıranlar tek tek ortaya çıkacak. Düşünsenize bu yüksek kârlarına rağmen vergi ödemeyenler, daha düşük kârla çalışıp devlete yükümlülüklerini yerine getirenlerle aynı sofrada… Bu haksız rekabete neden oluyor. Ya da yüksek enflasyonla maaşları iyice eriyen asgari ücretliden otomatik vergi kesilirken, paraya para demeyen şirketlerin vergiden kaçması sosyal adaleti yıpratıyor. O nedenle şu anda Maliye'nin çabası takdire şayan" ifadelerini kullandı.

    VERGİ KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELEDE YENİ DÖNEM

    Hazine Ve Maliye Bakanlığı, Kayıt dışılıkla mücadele için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk etapta lira, KDV oranları ve İBAN hesapları mercek altına alındı. Hileli KDV oranı uygulayan, İBAN hesabını kiraya veren mükellefler tek tek tespit edildi. İkinci aşamada ise gıdadan inşaata, kuyumculuktan enerjiye hemen her alanda tüm sektörler sıkı denetime tabi tutuluyor. Faturalar inceleniyor. Hesap hareketlerine bakılıyor. Usulsüzlüklerde idari para cezalarının yanında firmalara kapatma cezaları da gelebilecek.

    https://www.haberler.com/ekonomi/bak...352458-haberi/

    Ahlatçı ,Nadir metal ,İsatanbul Altın Rafinerisi vs... olabilir mi ?

    İstanbul altın borsası ,kıymetli madenler piyasasında yaptıkları süper aksiyonlardan onları tanıyoruz....

    aynı gurubun şirketleri paslaşarak fiyat belirliyorlardı...

    bakalım kokusu yakında çıkar...

    ..............



    vah yurdumun YERLİ EMEKLİSİ vah...
    Son düzenleme : riko66; 24-05-2024 saat: 12:01.

  5. sosyal medyada birilerinini üzmüş olmalı ki...



    Bekçi maaşları 48.000 TL'ye çıkıyor.

    https://x.com/search?q=Bek%C3%A7i&sr...ertical=trends
    Son düzenleme : riko66; 24-05-2024 saat: 12:10.

  6. Maliye hala affolunan kesinlenmiş 250 milyar dolarlık vergi gelirinden neden vaz geçti ?

    açıklamıyor...

    .............

    Vergi Uzmanı Ozan Bingöl: Vergi kaçağını ihbar ettiğinizde gerekli şartlar oluşursa %10 ihbar ödülü almaya hak kazanırsınız ancak o ihbar ödülü için sizden %20 veraset ve intikal vergisi kesilir.
    Son düzenleme : riko66; 24-05-2024 saat: 12:05.

  7. CEM TOKER��
    @tokcem
    ·
    16h
    23 Mayıs 2015’de
    @memetsimsek
    yine hayatımızdaymış ve Türk milletine “benzin pahalıysa bisiklete binin†diye akıl veriyormuş!!!


  8. Reisten onemli tespitler



    Erdoğan: Fakirden zengine doğru artan bir servet transferi yaşanıyor .

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yastık altı altın ve döviz mesajı

    Albaraka İslami Finans Zirvesiâ€nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'u küresel finans ve katılım finans merkezlerinden biri haline getireceğiz. Türkiye'ye güvenen hiç kimse pişman olmadı." dedi. Erdoğan, yastık altı tasarruflar için de çağrıda bulundu.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda “Albaraka İslami Finans Zirvesiâ€nde önemli açıklamalarda bulundu.

    İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Zirveye yurt içinden ve yurt dışından iştirak eden tüm ilim erbabımıza şükranlarımı sunuyorum. Zirvenin insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyoruz. Türkiye, Albaraka Zirvelerine ilk kez ev sahipliği yapıyor. İslam ekonomisine dair küresel düzeyde öngörüler; bu seneki zirvenin başarılı geçmesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.


    ZİRVENİN ÜLKEMİZDE DÜZENLENMESİ ÖNEMLİ



    Zirvede tartışılacak, konuşulacak başlıklara baktığımızda kapsamlı hazırlıkların yapıldığını görüyoruz. Geniş bir yelpazede belirlenen panell yol gösterici tartışmalara zemin oluşturacaktır. Böyle bir zirvenin ülkemizde düzenlenmesi ayrıca önemlidir. İstanbul Finans Merkezi vizyonumuzun bir sembolü oldu. İstanbul'un büyük bir potansiyel sahip olduğunu uluslararası yatırımcılar da biliyor. Zirvenin İslami finansın etik standartlarını daha iyi anlaşılmasını sağlayacağına inanıyorum. Zirvenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.

    İSTANBUL FİNANS MERKEZİ VİZYONUMUZUN BİR SEMBOLÜ

    Doğu-batı arasında köprü vazifesi üstlenen Türkiye finansal piyasalar arasında da aynı rolü oynamaya başladı. İstanbul Finans Merkezi bu vizyonumuzun adeta bir sembolü oldu.

    KAOS DÜNYANIN RENGİ HALİNE GELDİ

    Son yıllarda dünyamız köklü bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Ekonomik, askeri ve siyasi sistemin temelleri her yeni gelişmeyle birlikte daha şiddetli sarsılıyor. Uluslararası sistemde denge kaybolmuş, belirsizlik artmış, istikrarsızlık ve kaos dünyanın hakim rengi haline gelmiştir.

    DÜNYADA MAZLUMU KORUYACAK BİR MEKANİZMA YOK

    Salgının enkazı kaldırılmadan, Rusya-Ukrayna savaşı patlak vermiş, Gazze krizi eklenmiştir. Gazze, küresel düzenin acziyetini gözler önüne sermiştir. Dünyada nizamı sağlamakla mükellef yapıların adaletsiz ve çarpık karakteri bir kez daha ortaya çıkmıştır. Şu anda dünyada mazlumu koruyacak bir kurumsal mekanizma yoktur. Türkiye olarak uzun süredir bu duruma dikkat çekmekteyiz.

    SINIRLAR VE MESAFELER BİZİ KORUYAMAZ

    Dünya 5'ten büyüktür tespitimiz sistemin değişmesi için acil ihtiyacı göstermektedir. Dünyanın devasa bir köye döndüğü günümüzde sınırlar ve mesafeler bizi koruyamaz. Adaletin olmadığı yerde huzur ve barış olmaz. Güvenliğin olmadığı yerde demokrasi ve özgürlük olmaz. Küresel sistemin elitleri bu tabloyu görmezden ve duymazdan geliyorlar. İnsanlık olarak hem kendimizin hem evlatlarımızın müreffeh bir dünyada yaşamasını istiyorsak çözüm yerine mevcut sistemde ısrardan vazgeçmeliyiz. Daha kuşatıcı bir sistemin ihdası için hep beraber el ele vermeliyiz. Meydan okumalar hiçbirimize başka bir alternatif de bırakmıyor.

    FAKİRDEN ZENGİNE DOĞRU ARTAN BİR SERVET TRANSFERİ

    Finansal sistem artık reel sektörü sömüren bir yapıya dönüşmüştür. 2008 krizinden sonra borca ve faize dayalı finansal mimari krizi doğuran sebepleri ortadan kaldırmaya dönük gerekli adımları atmadı. Günümüzde servet eşitsizliği dünyada tarihi bakımdan en yüksek seviyesine çıktı. Dünyadaki en zengin yüzde 1'lik kesim, toplam küresel servetin neredeyse yarısına sahip. Alttaki yüzde 50'lik kesimin dağılımdan aldığı pay ise yüzde 1'i dahi geçmiyor. Küresel düzeyde fakirden zengine doğru artan bir servet transferi yaşanıyor.

    FAKİRİ DAHA DA FAKİRLEŞTİREN SİSTEM

    Afrika'dan Asya'ya milyarlarca insan bir avuç kişi için adeta seferber olmuş durumdadır. Elini vicdanına koyan hiç kimsenin bu manzarayı içine sindireceğini düşünmüyorum. Kapitalist sistemin serbest piyasayı teşvik ediyor gibi görünse de tekelleşmeyi, paradan para kazanmayı ödüllendirdiğini görüyoruz. Fakiri daha da fakirleştiren bu sistemin dertlerimize derman olamayacağını hepimiz kabul etmek zorundayız.

    YASTIK ALTI TASARRUFLAR EKONOMİYE KAZANDIRILAMADI

    İslam iktisadı ekonomik büyüme ve kalkınmanın yanı sıra adalet, ahlak, sürdürülebilirlik, sosyal refahı ve çevreyi de gözetmektedir. Bu iktisadın mütemmim cüzü ise İslami finans, Türkiye'deki ismi ile katılım finanstır. Katılım finansın ülkemizdeki öncüsü 1984 yılında kurulan Albaraka Türk'tür. Biz yastık altı denilen sistem dışı tasarruf kültürüne sahibiz. Bizim insanımız zor günlerinde gelirinin bir kısmını biriktirir, tasarruf eder. Bunu da altın ve maalesef dövizle yapar. Yastık altında altın ve dövizin ekonomiye aktif katkısı olmadığını hepimiz biliyoruz. Yastık altı tasarrufların ekonomiye kazandırılmasını hep arzu ettik. Çağrıda bulunduk ama bunda tam anlamıyla muvaffak olamadık. Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasında kurumlarımız ikna edici ürünler geliştiremedi. Katılım finansa yönelik önyargılar kırılmadı.

    KATILIM FİNANS HEDEFİ

    Ülkemizde katılım finans ekseriyetle dini hassasiyetlere göre tasarrufların değerlendirilmesi olarak görülüyor. Türkiye ekonomisinin potansiyeli ve ihtiyaçları açısından bunun yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Katılım finans, finansal bağımsızlık noktasında büyük imkanlar sunuyor. Bundan azami istifade etmemiz önemli. Katılım finansın kısa vadede bankacılık varlıkları içindeki payını yüzde 15'e taşımayı hedefliyoruz.

    TÜRKİYE'YE GÜVENEN KİMSE PİŞMAN OLMADI

    İstanbul Finans Merkezi'nin açılışı ve yeni katılım finansların katılımı ile mesafe kat ettik. Katılım finansın gelişimine verdiğimiz önemi gösterdik. Finans ofisimiz tarafından hazırlanan katılım finans strateji belgesini de yayınladık. OVP ve Kalkınma Planı'nda önemli hedefler koyduk. Eylem maddelerimizle geniş alanda çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde inşallah katılım finans kanunuyla taçlandırmak arzusundayız. Son 21 yılda Türk ekonomisine başarılar yaşatmış bir hükümet olarak katılım finansı hak ettiği yerlere getireceğiz. İstanbul'u küresel finans ve katılım finans merkezlerinden biri haline getireceğiz. Türkiye'ye güvenen hiç kimse pişman olmadı. Kazandırarak kazanmayı amaçlayan hiçbir müteşebbis sonradan nedamet duymadı. Bundan sonra da kazan-kazan temeliyle iş birliklerimizi ilerleteceğiz. Tüm kurumlarımızın sizlere gereken kolaylığı ve yardımı yapmaya hazır olduğunu söylemek istiyorum.

    https://www.milliyet.com.tr/gundem/c...mesaji-7131702

Sayfa 105/115 İlkİlk ... 55595103104105106107 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •