Kendini trader sananlar gelmiş eupwrın fk Pd. Yüksek falan filan kardeşim burada zaman harcayacağınıza gidin ortalama fk su 4.5 olan ve tepedeki bankaları alın? Bu arada bu kağıtta maliyetimiz 70 TL Buda böyle biline
Y.T.D
Kendini trader sananlar gelmiş eupwrın fk Pd. Yüksek falan filan kardeşim burada zaman harcayacağınıza gidin ortalama fk su 4.5 olan ve tepedeki bankaları alın? Bu arada bu kağıtta maliyetimiz 70 TL Buda böyle biline
Y.T.D
Bu arada bizde mal mal hisseye bakmıyoruz 185 lerden itibaraen trade yapıyoruz.
Y.T.D
mesaj 1322 den devamla
hisse haberleri ve mali durum bu analizin dışındadır,..
TA olarak hissenin bir kırılım yaptığına eminsek, hisse kırılım sürecinde ise, fabrikası kapanmadıkça, iflas etmedikçe kısaca borsa da devam ediyorsa geriye sarıp bu kırılımı yerine koyar, ''temkinli alımda'' mavi çizdiğim yereler bana göre ideal yereler,..ama kişi oraya bekler alır, ama oraya gelmeden usul usul alır,..parasını bölüp alır,..mavi yer görülür sonrasına emin olur alır,..bir de rasyolarına bakıp kafasına yatar alır,..
sonuçta bu hisselerin en nihayetinde süre gitmekte olan faiz baskısından etkilendikleri veya bu faiz baskısını düşmekte kendilerine bahane ettikleri açık,...çünkü eupwr gibi bir sürü hisse var aynı teknikte ve yönlerinede hızlanıyorlarsa ki burada düşüş yönündeler bir taraftan bu yolun sonuna da hızla yaklaşıyorlar demektir,..
bu en az bir tepki yapar ve bu tepki ilk kırıldığı yer olan max kırmızı yelpaze boyuna kadarda ulaşabilir,..benim bahsettiğim budur,..temkinli alım dediğimde budur,..
bahsedilen diğer konular TA nın dışındadır,...
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Hisse son 12 aylık cirosunun 4 katından işlem görüyor. ABD de enerji şirketleri için bu oran 1 in biraz üstü. Demek ki Euro Power ın çok önemli bir ayrıcalığı var ki cironun 4 katından işlem görüyor. 36 FK ile 4.4 DD yi bir kenara bırakıyorum. Temelci olmadığım için bunları önemsemiyorum ama bu şirketin ne özelliği var da en tepeden %54 düşmesine rağmen hala bu kadar yüksek rasyolardan işlem görüyor diye de merak etmekten kendimi alamıyorum.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
2025 te yüksek kapasitede Trafo üretim ve test merkezi dahil (trafo test merkezi sadece Astorda var) fabrika açılışı var o yüzden yüksek rasyolarda fiyatlanıyor hisse .Trafo arzının dünyada talepten daha düşük olduğunu ve 2024 trafo siparişlerini kapattıklarını 2025 den sipariş aldıkları ile ilgili yotube da Astorun patronunun beyanatı var İste bunu fırsat bilen yamyamlar zirveden dağıttıkları istedikleri malı alamayınca hisseyi verdikçe veriyorlar ABD teknololoji borsasında işlem gören güneş paneli üreticileri diplerde gezerken Trafo üretimi yapan şirketler zirvedeler şu an.
Y.T.D
EUPWRSUNUM.jpg
2024 Mayis Yatirimci Sunumundan alinmistir.
Bakin burada 2023 FAVOK 66 milyon dolar. gerceklesmis Sirket sunumunda 2024 FAVOK beklentisi 82.3 milyon dolar. Bu sirket Enerji Teknolojisi sirketi, Enerji sirketi degil, 4-5 FAVOK'le cok nadir fiyatlanir, buyumesi yavaslamadikca bu sekilde surecektir. Ayi piyasasinda da 8-10 FAVOK altina inmez diyebiliriz. O zaman simdiki fiyati adil fiyata yakin diyebiliriz, uc asagi bes yukari, 820 milyon dolar degeri 2024 sonu olarak. Ancak piyasa yapici bunu istedigi yere surukler, su an trend asagi nereye kadar suruklenir, bilinmez.
Boga piyasasina girdigimiz takdirde de 15-20 FAVOKlu fiyatlamalar olmasini bekleyebiliriz, piyasa yapicinin keyfine kalmis.
2026 gibi dolar bazinda FAVOK'unu uce katlayacak bir sirket dogal olarak boga piyasasinda ucuza fiyatlanmaz. O gunler gelene kadar ayilarin dedigi olur.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, yatirim kararlarinizi kendi analizleriniz cercevesinde yapmaniz en dogrusudur. Bu sirkette hali hazirda pozisyonum yoktur.
Madem öyle, demek ki 1 sene önceki 40.60 halka arz fiyatı çok ama çok ucuzmuş. Şirketin ana hissedarları kendilerine müthiş kazık atmışlar, halka arza aracılık eden kurumlar da buna sesini çıkarmamış. Hele hele 15 milyon lotu halka arzda 40.60 dan satan o 2 ortak tam anlamıyla kerizin önde gideniymiş. 1 sene satmama taahhüdünün dolmasını bekleyip öyle verselerdi 40.60 yerine 200 küsürden verebilirlerdi. Hisse başına 160 küsür TL yi, 15 milyon lotta da yuvarlak 2.5 milyar TL yi masada bıraktı bunlar. Demek ki amaçları siz KY leri kelepirin kelepiri bir fiyattan mallandırmakmış. KY sevgisi işte böyle bir şey. Bu sevgi uğruna adamlar 2.5 milyar TL yi çöpe attı. Valla helal olsun diyorum bu patronlara, kendilerinden daha çok seviyorlar KY leri.
Yer İmleri