Sayfa 582/608 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592 ... SonSon
Arama sonucu : 4861 madde; 4,649 - 4,656 arası.

Konu: OZKGY - Özak GYO A.Ş.

1. Yönetim faizlerin artık zirve yaptığını ve bir süre sonra düşüşe geçmesiyle beraber gyo sektörü için daha iyi zamanların başlayacağını öngörüyor. Bu zaten hepimizin beklediği bir durum.
    Ozkgy'nin piyasada çok iskontolu işlem görmesini ozkgy'a özel bir durumdan ziyade gyo sektörü geneline yayılmış bir durum olarak görüyorlar. Geri alım konusu sorulduğunda, zaman zaman gündeme geldiğini öylediler, ama bir önceki cümlede bahsettiğim sebepten dolayı pek iştahlı olmayacaklarını düşünüyorum.
    YTD

Alıntı Originally Posted by jtucker Yazıyı Oku
    Yönetim faizlerin artık zirve yaptığını ve bir süre sonra düşüşe geçmesiyle beraber gyo sektörü için daha iyi zamanların başlayacağını öngörüyor. Bu zaten hepimizin beklediği bir durum.
    Ozkgy'nin piyasada çok iskontolu işlem görmesini ozkgy'a özel bir durumdan ziyade gyo sektörü geneline yayılmış bir durum olarak görüyorlar. Geri alım konusu sorulduğunda, zaman zaman gündeme geldiğini öylediler, ama bir önceki cümlede bahsettiğim sebepten dolayı pek iştahlı olmayacaklarını düşünüyorum.
    YTD
    Patron 1/4 fiyattan topluyor neden geri alım yapsın

SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    nasip....

3. piyasada teyit edilmemis, gyolardan kurumlar vergisi istisnasinin kaldirilabilecegi ve temettu zorunlulugunun getirilecegi soylentisi var.

bu normalde gyolari olumlu etkiler hatta once vergi muhabbetini acip gyolari cakip sonra temettu zorunluluguyla ucurabilirler. uckagittan basimizi kaldiramiyoruz.

tabi hepsi birden zarar aciklama yarisina girebilirler.

dunyada 45 civari ulkede gyo varmis. bilin bakalim temettu mecburiyeti olmayan ulke hangisi...

GYO yatırımı saçma birşey. Yılın birinde agyo diye bir hissede 3 yıl durdum, anladım ki bizim paralarla adamlar servetine servet katıyor. 2016 lı yıllardı. Bedelli yapıp viraneye dönen atakule AVM yeniden yapıldı. İstanbul rivada arsa yatırımı yapıldı.hisse dolar bazında düşünürsen 30 tl olmalı ama 8 tl. Dolardaki enflasyonu düşünürsen 45 tl olmalı. En az. Yani GYO yatırımı yapacaksan gidip üç-beş metrekare de olsa bir yer alıp kendin yapacan. Yoksa böyle boş boş kendi cebinden oyalanır durursun.

Alıntı Originally Posted by boran Yazıyı Oku
    GYO yatırımı saçma birşey. Yılın birinde agyo diye bir hissede 3 yıl durdum, anladım ki bizim paralarla adamlar servetine servet katıyor. 2016 lı yıllardı. Bedelli yapıp viraneye dönen atakule AVM yeniden yapıldı. İstanbul rivada arsa yatırımı yapıldı.hisse dolar bazında düşünürsen 30 tl olmalı ama 8 tl. Dolardaki enflasyonu düşünürsen 45 tl olmalı. En az. Yani GYO yatırımı yapacaksan gidip üç-beş metrekare de olsa bir yer alıp kendin yapacan. Yoksa böyle boş boş kendi cebinden oyalanır durursun.
    Biz devamlı sepete atıyoruz [emoji1787]

SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    nasip....

6. Gyo Temettü zorunluluğu gelebilir
    Gelirse başta adese , özak gyo ve kötü bilanço ilan edenler ilginç bilançolar açıklamak temettü vermek zorundalar bunu da hisseyi toplayıp yukarı sürerek sat al yaparak bir yerden çıkarmak zorundalar !

Özetle ciddi destek olabilir işlere bunlar

Gyo sektör endeksine ekgyo algyo trgyo bakınca şu an 12-15 fiyat aralığında olması zorun bir özak gyo var .

Gyo sektörel Endeksini 2021 itibaren yürütseniz bile zarar açıklayan bedelli yapan borç ödeyemeyecek duruma düşen hiç kar açıklamayan sorunlu arızalı kötü yönetilen büyümeyen tonla gyo şirketi var ,özetle güven sorunu yaşayan ve küçülen sektör şirketleri bile 3-4 misli olumlu fiyatlandı onlar ileri giderken bu özak gyo 3 sene önceye göre 5 misli gitmiş özetle dolar bazında 2 katı giden şirket % 35-40 net iskontolu şirket büyümesini fiyatına yansıtmamış TEMETTÜ ÖDERSE ister istemez yansıtır fiyatını 12-15 tl çekmek zorunda değiller piyasa alımlarıyla oraya çekecektir fiyatı ytd

Bu tür tahtalarda spekler sınırsız güçlü değildir sadece 10-20 milyon fon ve temettü avcısı ky ve yabancı ilgisi olsun hatta gyo için destekleyici özel uzman fonlar kurulsun Ralli başlayabilir bunu Önceden öğrenen tahtacı agresif şekilde alımlarını tamamlamak üzere veya tamamladılar . Hareket ile bereket vakti geldi çattı , bu ay O ay olabilir olmazsa bile faiz düşüş kararları temettü açıklanması vesair: ile 2024 sonbaharda ciddi yukarı potansiyel görülüyor .

Değerlemelerde 40-50-60milyar tl varlıklarında ulaşacağı özkaynakları mevcut olacak fiyatın 20 milyar tl gitmek isteyeceğini varsayıyorum ytd

7. Bu hisse ile dalga geçenlere Duyurum şu
    2022 de sadece Realize Edilen hızla SATILAN 190 daire büyükyalıdan 3.3 milyar tl üstü hasılat getirdi hisse 1,70 den 10.30 6 katı fiyatlama ile MAJOR ralli yaparak seneli getiride Rekor kırdı ve GYO sektöründe yıllık artış şampiyonu da olmuştu.

Düşen faiz ve 100 daire 4 milyar üstü hasılat ve otel yatırım projeye başlama kararı ile 3 katı artış ve rekorun yarısonı tazeler düşüncem hakim ben savcı veya avukat değilim borsa hisse değerleme ilmine hakimim borsa TC istanbul borsası ve uzman görüşü her zaman akla ve vicdana uymayan piyasa dinamiklerinde gerçekleşmeyebiliyor.

Hakimder ki özak gyo 25 tl olacak 12 -18 aya ( tahmini en düşük fiyat )
    Ama savcı 15 tl
    Avukat ise 12 tl razıdır burası türkiye kimin dediği olur zaman gösterecek ! Ytd

8. Hisse için öngörüm olan hedef fiyat skalası yatırım tavsiyesi değildir kısa vade aşırı kar aşırı zarar edebilirsiniz 12-18 ay içinde gerçekleşmeyen hedef fiyat bekletileri yatırım tavsiye değildir ,herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum Neticede Piyasa tahmini öngörüsüdür % 1-30 yanılma payı bulunmaktadır ! Özetle borsamızın içine eden ekonomik kararlar alındığı takdirde borsamız 6000-7000 puana kadar insafsızda satış yiyebilir yan tahtaların % 50-60 düşüşle !! ilave içinden geçebilirler özak gyo 4.40 tl dip fiyata düşebilir deprem afet veya aşırı bir borsa çöküşünde 12-18 ay sonrası hedef fiyat ise 7.60-8.20 olabilir ytd en kötüsünün bir basamak iyisini bilirseniz üzelmez sabredersiniz diye yazmak istedim.

Sayfa 582/608 İlkİlk ... 82482532572580581582583584592 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •