Originally Posted by
indregandi
ayrışma var, buna kimse yok diyemez, bu belli, bu ayrışmanın nedeni ve hazırlayan şartlarıda belli,..banklar neredeyse ov long gelerek gelecekte oluşacak karı şimdiden satın aldılar,..diğerleri ise banklara kar yazan bu şartları sattılar, çünkü onlara zarar yazıyor yada paralarını götürdüler banka kilitlediler,..yarın bir gün ayrışmanın nedeni olan şartlar yumuşama eğlimine girerse, ki siyasi ayakta buna yeni anaysa üzerinden siyasette yumuşama diye isim koydular,..bu enflasyon ve faizi görece indirirse bu durumda banklar geçici satar, ama bu şartların değişmesi diğerlerine alaım yönünde yansır,..bir süre sonra ise banklarda dönerek boğayı 4 cent hedefine kilitler,..
bu senaryomun ancak zamnda 9L de olabilceğini yani 4 cent in, enflasyonda bir yumuşama ve faizde görece düşüşün ise 8S sonuna doğru geleceğini düşünüyorum,..
zaman sırıalamamız ise şu şekil,
3L, önümüzdeki hafta 2L kalır,
8S, yani 3L nin devamı 8 hafta short, tahminm ilk 4 yatay, son 4 agresif,
9L, 9 hafta long ki
bahsettiğim senaryo buna göre,..bu 3l de ayrışan küçük hisselerin diplerini tamamalaması, 8 haftanın içinde bir yerlerden gelecek pozif habere küçük hisselerin döndürülmesi ve bu habere yukarıda bahsettim bankların realize edilmesi(bu durum aynı zamanda ayrışmanın son bulması için gerekli olacak), 9L de ise beraberce 4 cent civarına hedefe gidilmesi,..
bundan sonrası(arada bir iki hjafta daha var ama ben zaman analiz riski almayacam o haftalarda) ABD ye bağlanır ve 24 kasım seçimlerini takip eder,...
Yer İmleri