Sayfa 961/999 İlkİlk ... 461861911951959960961962963971 ... SonSon
Arama sonucu : 7986 madde; 7,681 - 7,688 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XXIII

1. yalama başkasından alıntı yapıp özel bir duruma ilişkin yorum yapıyor
    sonra kalkıp halihazırda kanun değişti diyor, tut ki sayko 1981 öncesi çırak olarak çalıştı

adamın 60 yaşında m yoksa 45 mi olduğu belli değil ki, kişiye 1981 nisan öncesi ailesi ssk giriş yaptırmış olsun
    18 yaş şartı aranmadan 1981/4 tarihinden önce kaydolanlar 1981 öncesi şartına ve ssk gün sayısına göre emekli olurlar..

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu eyt filan hakikaten çok can sıktı son yıllarda, aleyhindeki söylemler yani. ama herkes yanlış yöne baktırılıyor. arada sos olarak da "eskiden 3 işçi bir emekliye bakıyordu, şimdi 1.5 tnesi 1 taneye bakıyor" filan tarzı saçmalıklar.

burası ekonomi forumu. her nesil bir öncekine bakmak için sayıca 3 kat olmak zorundaysa iş ponzi şemasıdır. sistem yanlıştır. ne olacak nufus 1 milyara mı gidecek emeklilik sistemi için.

bu tür hikayeler yalanlarla insanı uyutmak için uydurulmuş şeyler. yıllarca prim toplandıktan sonra ortaya çıkan yığından (toplu paranız) size belli bir yaştan sonra bir tutam veriyorlar aylık maaş olarak. olay budur. gerisini kullanmaya devam ediyorlar.

o para kanunen de ödeyen vatandaşın hakkı. 5510 sayılı yasanın 31. maddesini iyi okursak olay net: o para sizin paranız, 60 yaşına geldiği halde prim ve sigorta şartlarını sağlayamayan kişiler sgk'ya ödedikleri paralarını enflasyon düzeltmesi ile geri alıyor.

peki soru: siz 60' ı beklemeden şimdi bana paramı ver deseniz, emeklilik hakkından feragat ediyorum deseniz paranızı geri verir mi sgk ? hayır vermez. inanmayan sgk ya sorsun. buradan bile bu emeklilik işinden sgk nın aslında zarer etmeyeceği anlaşılır. ama işte her sene bir tiyatro oynanıyor.
    Aslında demek istedikleri şey ; sizin ödediğiniz paralarla başkaları zengin oldu; size maaş ödeyebilmek için Ponzi sistemi kurduk ; onların primleri ile size ödeme yapıyoruz...

GSMH dan emeklinin aldığı pay %4.4 kadar düştü...Belki şimdi kök maaş olayından dolayı daha aşağılara inmiştir...

Neyse EYT ile Ponzi sistemi biraz darbe aldı aslında anlatmak istedikleri şey o....

Ben genç olsam kesinlikle sisteme dahil olmam a.q...Bes mi borsa altın döviz eurobond alır kenara atardım...

Neyse Emekleyenlere bir Kökleme de bu Temmuzda yaparlarsa çok doğu bir şey yapmış olacaklar

3. Salın gavatı reha hocam salın başka türlü gitmez bunlar..

4. Forum ahalisi ha gayet 11222333 den sonra nur topu bir gavatınız olmak üzere..

5. yalama kendini savunamıyor yanına hoca arıyor
    sor bakalım reha hocana(ben sormayayım) 1981 nisan öncesi girişlerde 18 yaş şartı var mıydı..?

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu eyt filan hakikaten çok can sıktı son yıllarda, aleyhindeki söylemler yani. ama herkes yanlış yöne baktırılıyor. arada sos olarak da "eskiden 3 işçi bir emekliye bakıyordu, şimdi 1.5 tnesi 1 taneye bakıyor" filan tarzı saçmalıklar.

burası ekonomi forumu. her nesil bir öncekine bakmak için sayıca 3 kat olmak zorundaysa iş ponzi şemasıdır. sistem yanlıştır. ne olacak nufus 1 milyara mı gidecek emeklilik sistemi için.

bu tür hikayeler yalanlarla insanı uyutmak için uydurulmuş şeyler. yıllarca prim toplandıktan sonra ortaya çıkan yığından (toplu paranız) size belli bir yaştan sonra bir tutam veriyorlar aylık maaş olarak. olay budur. gerisini kullanmaya devam ediyorlar.

o para kanunen de ödeyen vatandaşın hakkı. 5510 sayılı yasanın 31. maddesini iyi okursak olay net: o para sizin paranız, 60 yaşına geldiği halde prim ve sigorta şartlarını sağlayamayan kişiler sgk'ya ödedikleri paralarını enflasyon düzeltmesi ile geri alıyor.

peki soru: siz 60' ı beklemeden şimdi bana paramı ver deseniz, emeklilik hakkından feragat ediyorum deseniz paranızı geri verir mi sgk ? hayır vermez. inanmayan sgk ya sorsun. buradan bile bu emeklilik işinden sgk nın aslında zarer etmeyeceği anlaşılır. ama işte her sene bir tiyatro oynanıyor.
    Valla alıntı uzun oldu ama 2-3 gündür havanda su dövmüşüz, bir konu bu kadar güzel özetlenir.

Heleki PONZİ benzetmesi efsane, ulan benim 26 yıl 3 ay tam ödediğim primler nerede demek lâzım.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    yalama kendini savunamıyor yanına hoca arıyor
    sor bakalım reha hocana(ben sormayayım) 1981 nisan öncesi girişlerde 18 yaş şartı var mıydı..?

Siz sorsaydınız da olurdu, o zamanlarda da vardı diyeyim 46 yaş isteniyormuş.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

8.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku

Siz sorsaydınız da olurdu, o zamanlarda da vardı diyeyim 46 yaş isteniyormuş.
    benim soruyu bir daha okuyun, nisan 1981 yılı öncesi ssk girişlerinde 18 yaş kuralı var mıydı dedim..?

Sayfa 961/999 İlkİlk ... 461861911951959960961962963971 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •