Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
adamlar ihraç ettiğini yurtiçine göre daha ucuza satıyor. ithal ettiğini de yurtdışından daha pahalıya kendi vatandaşına kaktırıyor. dubai'de türkiye'ye göre 1/2 fiyata bir çok şey bulunuyor.
geçen yıl bir kaç inşaat malzemesi almıştım adamlar ihracat artsın diye bana verdiği fiyattan %40 aşağıdan veriyorlardı. o yüzden şimdi gidip yurtdışında bir süpermarkette alışveriş yapsan türk malını türkiyeden daha ucuza alırsın.
hiç bir parametreye ve ekonomik veriye inanmamak lazım bu ülkede.
Ben devleti kısır inek gibi görüyorum. Sığır gibi yiyor ama verimlilik sıfır. Önce sığırı ıslah edeceksin sonrası her şey düzelir. Benim planım var. 657 iptal her çalışan verimlilik yada üretim den maaş alacak verimlilik üretim yoksa avucunu yalacak. Masanın başında oturup maaş almak yok. Dr nasıl çalışıyorsa ziraat mühendisi veteriner maliyeci polis vs herkes çalışma performansına verimliliğe göre maaş prim alacak. Hatta devlette herkesin maaşı asgarî ücret yap gerisini prim ya da döner sermaye olarak ver. Bak nasıl canlanıyor
657 konusunda katılmıyorum size. Ben de memurum ama memur olduğum için değil bu durum.
Devlette o kadar çok boşa para harcanıyor ki, akıl almıyor.
Mesela benim çalıştığım okulun inşaatından itibaren sorun olduğunu söylediler. Yolsuzluk davası açılmış, 2 yıl önce ilde ne kadar görevli varsa, adı karışmış herkesi açığa aldılar.
Okulda sorun çözülmedi hâlâ.
Okulun inşaatında, su kaçağı var. Her ay okulun kullandığı suyun 10-20 kat daha fazla su faturası geliyor. Tüm yetkililere başvuru yapıldı ve sorun çözülemedi. Etrafınızdaki okullara 2000-2500 lira su faturası gelirken bize 20-30 bin civarında fatura geliyor.
1.5 senedir belediyesi, ilçesi nereye başvursak çözemedik.
Bu durumu ortaya çıkaran da memur mesela, çözmeyen de memur, bu okulu bu şekilde teslim alan da memur.
İşini düzgün yapan birine ödül vermek yerine sorunu çözümsüz bırakmak benzer durumlara örnek teşkil etmiyor mu?
Kaldı ki bu anlattığım sadece küçük bi örnek.
Prim vermek şorda dursun, çalışanı cezalandıran, çalışmayanı, çakalı ödüllendiren bi sistemde asgari ücret vererek tam olarak neleri çözmeyi istiyorsanız, şansınıza küsün. Sizi de önerinizi de parlak zekanızı da gölgede bırakacak dümenler çevirenler var maalesef...
Sığırı ıslah etmek söylediğinizden çok daha kolay şekilde yapılabilir. Islah konusunda sonuna kadar katılıyorum size ancak yöntem olarak işe yarar olmadığını düşünüyorum.
Bol kazançlar!
Adana'dan selamlar, çok sıcaaaaah!!!
Hocam burada kazandır kazan formülü var. Öğretmen öğrencinin başarılı olmasından prim alır. Maliyeci kaçan vergiden prim alır. Ziraatçi veteriner üretimden prim alır. Polis hakim savcı suçun azalmasından prim alır. Mesela hakim savcı suçun azalmasından prim alacaksa okkalı ceza verir. Şuan ülkede 100 lerce suç kaydı olan adam elini kolunu sallayarak gezemez. 657 garanti olursa verim olmuyor en azından bizim ülkede tersine hareket ediyor. Tıp fakültesinde profesör yattığı yerden döner alıyor. Asistan kaşeyi basıyor primi profesör alıyor. Bizim ülkede sistem çökmüş durumda. Böyle gidersek 100 yılda düzelmez. Hatta siyasetçilerin alanını parti başkanının yetkililerini dibine budamak lazım.
Suç ve ceza sistemi layıkıyla olursa kimse görevini suistimal edemez vergi kaçıramaz suç işleme konusunda çekinceli davranır. Mesela hırsızın elini kessen katili idam etsen, kezzapla kız arkadaşını kör edeni kör etsen aynı pohu yiyemez. Benim çocukluğumda cezaevine giren adam korkudan altına kaçırırdı. Şimdi otel gibi sayılır. Yediği önünde yemediği arkasında. Hatta suçlular kanunu hakimden savcıdan iyi biliyor. Benim amcaoğlu üç kez suç işledi biri adam öldürme. Her suç işlediğinde üniversite okuyor yarı açık cezaevinde geceden geceye yattı. Geri kalan da indirime gitti.
Yer İmleri