Sayfa 2151/2453 İlkİlk ... 1151165120512101214121492150215121522153216122012251 ... SonSon
Arama sonucu : 19618 madde; 17,201 - 17,208 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Türkiye Nisan ayında 5.285 milyar dolar,yılın ilk 4 ayında artan bir trend ile 16.125 milyar dolar cari açık vardi:

Ocak:2.761
    Şubat:3.652
    Mart:4.427
    Nisan:5.285
    Toplam:16.125 milyar dolar

Yabancılardan "carry trade" ile gelen yoğun "sıcak para" akışına rağmen Nisan ayında da sürpriz bir biçimde merkez bankasının rezervlerinden yurt dışına 2.392 milyar dolar çıkış görüyoruz.Yılın ilk 4 ayında ise, merkez bankasının rezervlerinden yurt dışına çıkış ;14.985 milyar doları "net hata noksan" kalemi olmak üzere(bu kalemin büyük ölçüde altın kaçakcılığından kaynaklandığı tahmin edilebilir) 25.110 milyar dolar oldu.

https://www.hisse.net/topluluk/showt...42#post6820042

Yukarıdaki linkte,merkez bankası rezervlerindeki son dönem hareketleri için:

"Bizim ödememiz gereken büyük bir kısa vadeli borcumuz ve yüksek cari açığımız var.Bunlar için hemen kullanılabilir rezervlerimiz ise,sadece kasalarındaki nakit para,yurt dışındaki muhabir bankalardaki döviz hesapları ve hemen dövize çevrilebilecek örneğin ABD Hazine tahvilleri ve Londra gibi ,yurt dışındaki takas merkezlerinde tutulan altın rezervleridir.Önemli olan,bir yandan kısa vadeli borcumuz artmaya devam ederken ve cari açık vermeye devam ederken bu hemen kullanılabilr rezervlerde bir artış oluyor mu,Mart sonuna kadar yılın ilk 3 ayında sistemden yurt dışına 22.718 milyar dolar çıkış vardı,ödemeler dengesi verileri 2 ay sonra yayınlandığı için iyileşme var mı yok mu,önümüzdeki aylardaki verilerde göreceğiz."

Yazmıştım.Merkez Bankası Nisan ödemeler dengesi verisini bugün yayınladı,ama görüyoruz ki,son dönemdeki beklentilerin aksine ,merkez bankası rezervlerinden yurt dışına çıkış devam ediyor.1 ay sonra ise Mayıs verisini göreceğiz,bakalım orada durum ne olmuş..
    Son düzenleme : deniz43; 10-06-2024 saat: 10:49.

2.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Türkiye Nisan ayında 5.285 milyar dolar,yılın ilk 4 ayında artan bir trend ile 16.125 milyar dolar cari açık vardi:

Ocak:2.761
    Şubat:3.652
    Mart:4.427
    Nisan:5.285
    Toplam:16.125 milyar dolar

Yabancılardan "carry trade" ile gelen yoğun "sıcak para" akışına rağmen Nisan ayında da sürpriz bir biçimde merkez bankasının rezervlerinden yurt dışına 2.392 milyar dolar çıkış görüyoruz.Yılın ilk 4 ayında ise, merkez bankasının rezervlerinden yurt dışına çıkış ;14.985 milyar doları "net hata noksan" kalemi olmak üzere(bu kalemin büyük ölçüde altın kaçakcılığından kaynaklandığı tahmin edilebilir) 25.110 milyar dolar oldu.

Yukarıdaki linkte,merkez bankası rezervlerindeki son dönem hareketleri için:

"Bizim ödememiz gereken büyük bir kısa vadeli borcumuz ve yüksek cari açığımız var.Bunlar için hemen kullanılabilir rezervlerimiz ise,sadece kasalarındaki nakit para,yurt dışındaki muhabir bankalardaki döviz hesapları ve hemen dövize çevrilebilecek örneğin ABD Hazine tahvilleri ve Londra gibi ,yurt dışındaki takas merkezlerinde tutulan altın rezervleridir.Önemli olan,bir yandan kısa vadeli borcumuz artmaya devam ederken ve cari açık vermeye devam ederken bu hemen kullanılabilr rezervlerde bir artış oluyor mu,Mart sonuna kadar yılın ilk 3 ayında sistemden yurt dışına 22.718 milyar dolar çıkış vardı,ödemeler dengesi verileri 2 ay sonra yayınlandığı için iyileşme var mı yok mu,önümüzdeki aylardaki verilerde göreceğiz."

Yazmıştım.Merkez Bankası Nisan ödemeler dengesi verisini bugün yayınladı,ama görüyoruz ki,son dönemdeki beklentilerin aksine ,merkez bankası rezervlerinden yurt dışına çıkış devam ediyor.1 ay sonra ise Mayıs verisini göreceğiz,bakalım orada durum ne olmuş..
    Merhaba Deniz Hocam,
    Nisan ayından itibaren ülkeye deli gibi dolar girdiği MB rezervlerinin görülmemiş hızla arttığı söylenip duruyor. o zaman bu Nisan ayında 2 milyar dolardan fazla azalan MB rezervleri ne iş, kafam çorba oldu resmen

Alıntı Originally Posted by SelvanBurhan Yazıyı Oku
    Merhaba Deniz Hocam,
    Nisan ayından itibaren ülkeye deli gibi dolar girdiği MB rezervlerinin görülmemiş hızla arttığı söylenip duruyor. o zaman bu Nisan ayında 2 milyar dolardan fazla azalan MB rezervleri ne iş, kafam çorba oldu resmen

Yukarıdaki linkte mekanizma nasıl çalışıyor anlatmaya çalışmıştım ,bankalarla merkez bankası arasındaki işlemlerin genel olarak kaydi işlemler olduğunu ifade etmiştim,esas olanın sisteme yurt dışından döviz girişi veya sistemden yurt dışına döviz çıkışı olduğunu,yurt içindeki dövizin adresinin a dan b'ye gitmesinin tabloda anlamlı bir değişikliğe yol açmayacağını ve "gerçek resmi" sonraki 2 ayda yayınlanacak ödemeler dengesi tablolarında göreceğiz şeklinde yazmıştım.Şimdi o resmin ilk parçasını görüyoruz.

4.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

Yukarıdaki linkte mekanizma nasıl çalışıyor anlatmaya çalışmıştım ,bankalarla merkez bankası arasındaki işlemlerin genel olarak kaydi işlemler olduğunu ifade etmiştim ve "gerçek resmi" sonraki 2 ayda yayınlanacak ödemeler dengesi tablolarında göreceğiz şeklinde yazmıştım.Şimdi o resmin ilk parçasını görüyoruz.
    Teşekkür ederim Deniz Hocam, oldukça basitleştirerek anlatmışsınız ama benim gibiler için bu bile çok karmaşık geliyor. Anladığım kadarıyla gerçek döviz girişi ve çıkışını ödemeler dengesi tablosundan görebiliyoruz. Ülkeden döviz çıkışı son 4 aydır artan trend ile devam ediyor. Bu yazılarınız çok önemli benim gibiler için, çünkü medya da ülkeye deli gibi döviz giriyor TL güçleniyor kötü günler geride kaldı altın ve dolarınızı bozun diye haftalardır yaygara şeklinde propaganda yapılıyor. Gerçek resim ortaya çıktıkça şapka düşüp kel görününce bakalım ne olacak merak ediyorum

5.  Alıntı Originally Posted by Se

Saudi Arabia has decided not to renew its petrodollar deal with the US. The financial world is poised for a seismic shift following Saudi Arabia‘s decision not to renew its longstanding security agreement with the United States, which
    expired on June 9, 2024.
    https://coingape.com/bitcoin-news-ho...rodollar-deal/

eğer haber doğruysa, bir dönemin sonu demek...
    ytd..

Wednesday June 12 2024 Actual Previous Consensus
    04:30 AM
    CN
    Inflation Rate YoY MAY 0.3%
    0.3% 0.4%
    CN
    Inflation Rate MoM MAY -0.1%
    0.1% 0%
    CN
    PPI YoY MAY -1.4%
    -2.5% -1.5%

https://www.cnbc.com/2024/06/11/fed-...d-be-huge.html

Fed meeting and inflation report both hit Wednesday, and the impact could be huge

8.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    https://coingape.com/bitcoin-news-ho...rodollar-deal/

eğer haber doğruysa, bir dönemin sonu demek...
    Deniz hocam selamlar bu haberi bende çok gördüm hatta siz kesin paylaşırsınız yorumlarınızla demiştim.

Şimdilik yorumlamak için erken mi acaba?

Sayfa 2151/2453 İlkİlk ... 1151165120512101214121492150215121522153216122012251 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •