Sayfa 728/999 İlkİlk ... 228628678718726727728729730738778828 ... SonSon
Arama sonucu : 7991 madde; 5,817 - 5,824 arası.

Konu: Viop LVII

1.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    Türkiye'de güneş enerjisi santrallerinin kurulumu ve karbon sıfır hedefleri, ülkenin sürdürülebilir enerji politikaları ve iklim değişikliğiyle mücadele stratejilerinde önemli bir yer tutmaktadır. Türkiye, güneş enerjisi potansiyeli yüksek olan bir ülkedir. Ortalama yıllık güneşlenme süresi 2.737 saat (günlük ortalama 7,5 saat) olan Türkiye, bu potansiyelini etkin bir şekilde kullanarak enerji ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir.

Son yıllarda Türkiye, güneş enerjisi santrallerinin kurulumunu teşvik eden politikalar ve yatırımlar gerçekleştirmiştir. 2020 yılında devreye giren Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projeleri, büyük ölçekli güneş enerjisi santrallerinin kurulmasına olanak tanımaktadır. Bu projeler, hem yerli hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekerek güneş enerjisi kapasitesinin hızla artmasına katkı sağlamaktadır. 2023 yılı itibarıyla Türkiye'nin güneş enerjisi kurulu gücü 8 GW'ı aşmıştır.

Karbon sıfır hedeflerine ulaşma yolunda, güneş enerjisi santralleri kritik bir rol oynamaktadır. Türkiye, Paris İklim Anlaşması'na taraf olarak 2053 yılına kadar karbon nötr olma taahhüdünde bulunmuştur. Bu hedef doğrultusunda, yenilenebilir enerji kaynaklarının payının artırılması ve fosil yakıt kullanımının azaltılması gerekmektedir. Güneş enerjisi, bu dönüşümde önemli bir yer tutmakta ve enerji sektöründe karbondioksit emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlamaktadır.

Sonuç olarak, Türkiye'de güneş enerjisi santrallerinin kurulumu, hem enerji güvenliğini artırmak hem de karbon sıfır hedeflerine ulaşmak açısından stratejik bir öneme sahiptir. Yenilenebilir enerji politikalarının devam etmesi ve yatırımların artması, Türkiye'nin sürdürülebilir bir geleceğe ulaşma yolunda önemli adımlar atmasını sağlayacaktır.

her yerde GES ve elektrikli sistemlerin dünyaya faydası anlatılıyor, bir elektrikli araç ile yaklaşık 800 km gidiliyor diyelim bir de uçaklar bu mesafe için ne kadar yakıt tüketiyor inceleyen var mı? . dünyayı kim daha çok kirletiyor acaba? tşk.
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

2.  Alıntı Originally Posted by bahriyeli Yazıyı Oku
    1800 lü yıllarda Batının en hızlı 10 silahşöründen biri kanun adamı lakabı ‘’Dindar JİM ‘’
    Her ne olursa olsun ibadetlerinden asla vazgeçmese de öldürdüğü insanlara karşı son derece acımasızdı. 20 ye yakın leşi var

Aynı anda dört kişiyle yaptığı düelloyla efsane haline geldi. 4 kişiyi tek başına sadece 5 saniyede öldürdü.

Hani Amerikalı filan olsan JİM in Sülalesinden geldiğini düşünecem
    Çok hızlısın Tokatlı ..Tebrik edrim
    Merak ettim baktım. Karıştırmışsın..

http://www.haberself.com/h/42539/

Evet bugün işler rölanti. Bayram moduna giriyoruz..

3. kısa vade alçalan kanal.. yukarı denemeler olmuş fakat. başarılı bir atak görülmüyor. yaklaşık 20 günlük düşüş, orta vadeye sirayet edecek mi izleyelim bakalım..

özetle kırmızı tonlardaki deniz kabuğu profil resmimin rengini değiştirecek bir durum görmüyorum şahsen ... ytd. .kolay gele

Son düzenleme : SEL; 12-06-2024 saat: 13:09. Sebep: ekleme
    Yatırım Tavsiyesi Değildir. extended (epik) wave5 rally started@06.11.2024

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,011
     Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Merak ettim baktım. Karıştırmışsın..

http://www.haberself.com/h/42539/

Evet bugün işler rölanti. Bayram moduna giriyoruz..
    Karıştırmadım ..özellikle karma yaptım daha etkili olsun diye egzajere ettim

Bir yandan da burda paylaşılanları test eden oluyormu testi oldu

Bravo iyi yakaladın

ama zaten orda anlatılanların doğruluğuda tartışılır efsane tadında anlatımlar

Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    her yerde GES ve elektrikli sistemlerin dünyaya faydası anlatılıyor, bir elektrikli araç ile yaklaşık 800 km gidiliyor diyelim bir de uçaklar bu mesafe için ne kadar yakıt tüketiyor inceleyen var mı? . dünyayı kim daha çok kirletiyor acaba? tşk.
    Elektrikli araçlar ve uçakların çevresel etkilerini karşılaştırmak, taşıma yöntemlerinin sürdürülebilirliğini anlamak açısından önemli bir konudur. Elektrikli araçların ve uçakların yakıt tüketimlerini ve emisyonlarını karşılaştıran çeşitli çalışmalar mevcuttur. İşte bu konuda genel bir bakış:

Elektrikli Araçlar
    Elektrik Tüketimi: Elektrikli araçlar (EV) genellikle 1 kWh enerji ile yaklaşık 4-6 km yol alabilir. Ortalama olarak, 800 km yol kat etmek için yaklaşık 133-200 kWh elektrik tüketirler.
    Emisyonlar: Elektrikli araçlar doğrudan karbon emisyonu üretmezler. Ancak, kullanılan elektriğin üretim kaynağına bağlı olarak dolaylı emisyonları olabilir. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik ile şarj edildiğinde, emisyonları oldukça düşüktür.
    Uçaklar
    Yakıt Tüketimi: Uçaklar, genellikle 100 km başına kişi başına 2-3 litre jet yakıtı tüketirler. Ortalama bir uçuşta, büyük bir yolcu uçağı saatte yaklaşık 3-4 ton yakıt tüketir. 800 km'lik bir uçuş için, ortalama bir uçak (örneğin Boeing 737) yaklaşık 2-3 ton yakıt tüketir.
    Emisyonlar: Jet yakıtının yanması sonucu ortaya çıkan karbon emisyonları oldukça yüksektir. Ortalama olarak, uçaklar kişi başına kilometre başına 150-200 gram CO2 salınımı yapar. 800 km'lik bir uçuş, kişi başına yaklaşık 120-160 kg CO2 emisyonu üretir.
    Karşılaştırma
    Enerji Verimliliği: Elektrikli araçlar, uçaklara kıyasla enerji açısından çok daha verimlidir. Elektrikli motorlar, içten yanmalı motorlara göre enerjiyi daha verimli kullanır.
    Karbon Emisyonları: Elektrikli araçların karbon ayak izi, kullanılan elektrik kaynağına bağlı olarak değişir. Yenilenebilir enerji ile şarj edilen elektrikli araçlar, uçaklara kıyasla çok daha düşük karbon emisyonuna sahiptir.
    Çevresel Etki
    Elektrikli Araçlar: Doğrudan sıfır emisyonlu araçlardır. Dolaylı emisyonları, elektrik üretiminden kaynaklanabilir, ancak bu emisyonlar genellikle uçakların emisyonlarından çok daha düşüktür.
    Uçaklar: Yüksek karbon emisyonları nedeniyle çevre üzerinde daha büyük bir etkiye sahiptirler. Uçakların emisyonları, yüksek irtifada salındığı için iklim değişikliğine etkisi daha fazla olabilir.
    Sonuç
    Genel olarak, elektrikli araçlar uçaklara kıyasla daha çevre dostudur. Uçakların yüksek yakıt tüketimi ve karbon emisyonları, kısa mesafeli yolculuklar için çevresel etkilerini artırırken, elektrikli araçlar özellikle yenilenebilir enerji kaynakları ile desteklendiğinde çok daha sürdürülebilir bir seçenek sunar.

Bu konudaki çeşitli akademik çalışmalar ve raporlar, elektrikli araçların çevresel faydalarını ve uçakların karbon emisyonlarını detaylı bir şekilde incelemiştir. Örneğin, Avrupa Çevre Ajansı (EEA) ve Uluslararası Temiz Ulaşım Konseyi (ICCT) gibi kuruluşlar, ulaşımın çevresel etkilerini değerlendiren raporlar yayınlamaktadır.
    audentes Fortuna iuvat

Alıntı Originally Posted by bahriyeli Yazıyı Oku
    1800 lü yıllarda Batının en hızlı 10 silahşöründen biri kanun adamı lakabı ‘’Dindar JİM ‘’
    Her ne olursa olsun ibadetlerinden asla vazgeçmese de öldürdüğü insanlara karşı son derece acımasızdı. 20 ye yakın leşi var

Aynı anda dört kişiyle yaptığı düelloyla efsane haline geldi. 4 kişiyi tek başına sadece 5 saniyede öldürdü.

Hani Amerikalı filan olsan JİM in Sülalesinden geldiğini düşünecem
    Çok hızlısın Tokatlı ..Tebrik edrim
    eyvallah dayucum.......bol kazançlar......bugün abd verirleri ile çalkalanma çok olur........................

7.  Alıntı Originally Posted by bahriyeli Yazıyı Oku
    Hayatım boyunca beni dolandırmaya kalkışmamış tek bir kişiyi dolandırmadım.vobcu
    Sülün Osman abi büüyle demiş
    Hamdım Piştim Yandım

8. Bankaları deptirdi bakalım.

Sayfa 728/999 İlkİlk ... 228628678718726727728729730738778828 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •