Sayfa 564/708 İlkİlk ... 64464514554562563564565566574614664 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 4,505 - 4,512 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. devanın piyasayla bağımlı yönleri nelerdir grafik yada rakam olarak gösterebilr misiniz? Bilmiyorum öğrenmek istiyorum ne gibi bi bağı var. Piyasa düşüyor devada tabi düşer gibi söylemler dışında rakamlara dökülmüş bir bağ varmı, varsa piyasayla başabaş mı piyasax5, piyasax10 falan mı ?

2. 2023 son çeyrek tablolarından kendime aldığım notlar ektedir. Sadece detayları sevenlerin ilgisini çeker. Yoksa okuması çok sıkıcıdır.

https://dosya.hizliresim.com/MqbXswPNdQ8Yaex/file

3. 30 çok fazla nasıl takip ediyorsun.

QUOTE=cenkbjk;6833669]Kaç hisse taşıyorsun diğerlerinin performansı nasıl.. Piyasadan bağımsız düşünemezsin bu hiçbir hisseyi.. hissenin medyan fk sı yediyse ayı piyasasında beş boğa piyasasında dokuzdur.. Geçen yaz üç ayda üç kat gitti. Neden? Boğa piyasasıydı.. 2 portföyüm var. Uzun vadeli olan da yaklaşık 30 hisse taşıyorum, sigortalar hariç yılbaşından beridir en iyi perfomanslardan birisi inanmayacaksın ama deva da. Geçen yılın anlı şanlı enerji şirketleri neredeyse üçte birine düştü. 6 fk dan Ford 2.5 fk dan thy satıyorlar yüzüne bakan yok... Piyasa dönsün en hızlı tepkilerden birini yine deva verecek.. Haftaya 1 milyar üzeri kar gelsin piyasaya rağmen bile gidecek..[/QUOTE]

Alıntı Originally Posted by Sayilar10 Yazıyı Oku
    2023 son çeyrek tablolarından kendime aldığım notlar ektedir. Sadece detayları sevenlerin ilgisini çeker. Yoksa okuması çok sıkıcıdır.

Değerli çalışmanız için tşkler

5. Teşekkürler. Elinize sağlık

Alıntı Originally Posted by Sayilar10 Yazıyı Oku
    2023 son çeyrek tablolarından kendime aldığım notlar ektedir. Sadece detayları sevenlerin ilgisini çeker. Yoksa okuması çok sıkıcıdır.

6.  Alıntı Originally Posted by Sayilar10 Yazıyı Oku

Eline sağlık, güzel çalışma
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    devanın piyasayla bağımlı yönleri nelerdir grafik yada rakam olarak gösterebilr misiniz? Bilmiyorum öğrenmek istiyorum ne gibi bi bağı var. Piyasa düşüyor devada tabi düşer gibi söylemler dışında rakamlara dökülmüş bir bağ varmı, varsa piyasayla başabaş mı piyasax5, piyasax10 falan mı ?
    Hocam piyasaya para girişi varsa biste talep arttıysa boğa piyasası oluştuysa iyi kötü tüm hisselerin değerlemeleri artar, sen bir ekosistemdesin bu ekosistemden kendini soyutlyamazsın. Geçtiğimiz yıllarda faizlerin düşmesiyle hem gayrimenkule hem otomobil inanılmaz talep oldu ev fiyatları 15 yıllık kira değerinden neredeyse 45 yıllık değerlemelere doğru gitti. Arz talep dengesi iyi evlerin iyi arabaların fiyatları da arttı kötülerin de.. Şu an tersi yaşanıyor, gidip de ikinci el otomobil piyasası ayı sezonuna girdi araç fiyatları enflasyona rağmen yükselmiyor ama benim aracım çok iyi o yüzden geçen yılki fiyatından Bir kuruş aşağı inmem diyorsan satamazsın. Bist ekosisteminde alt kırılımları xtumy ve sağlık endeksini de alt ekosistem olarak tanımlarsan bu üç endekse para girişi olduğunda olumlu etkilenirsin bu üç endeksin yönü aşağıya sen de nasibini alırsın.. Demek istediğin tek sen değilsin olması gereken fiyatta herkes düşüyor.. Bir de deva benim takip ettiğim son beş yıldır hep ucuz değerlenir medyan fk sı 6.5-7 arasıdır. Tabi ki Türkiye nin kendi sektöründe en büyük argesine sahip yurt dışında da boy gösteren kendi API nı üreten bir şirket bu değerlerin en az iki katından fiyatlamalıydı ama olmadı.. Eskiden de böyleydi.. Artık mızrağın çuvala sığmadığı günleri bekliyoruz..

Son olarak şunu söyleyim 2008 mortgage krizinde ben borsada yoktum ama grafiklere bakarsanız Ford gibi tupraş gibi baba şirketler bile 5-6 kat düşmüş.. Bak %30 değil %500-600.. Bu şirketler batıyor muydu.. Yoo ama global kriz vardı ve bizde de borsadan deli gibi para çıkıyordu, iyi şirketlerin bile değerlemeleri yarı fiyatına üçte Bir fiyatına inmişti.

8. Selec bilanço açıkladı. İnceleyebilen oldu mu? Sektöre dair, devayı da ilgilendiren çıkarımlar var mı?
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 564/708 İlkİlk ... 64464514554562563564565566574614664 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •