Sayfa 464/535 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514 ... SonSon
Arama sonucu : 4275 madde; 3,705 - 3,712 arası.

Konu: ZOREN - Zorlu Enerji

1.  Alıntı Originally Posted by loruhlano Yazıyı Oku
    Bilanço çoktan yetişti de, tahtadaki operasyonlar yetişmedi, o iş uzadıkça adam bilançoyu gönderemiyor...3 ün 5 in hesabını yapıp, had safhada cimri olunca da, olay 5 Temmuz a kadar uzuyor işte..Bu adam 5 Temmuz a kadar ilk çeyrek bilançodaki net kar rakamını değiştirmezse, ben de hiç bir şey bilmiyorum, diyecem...
    Aynen altına imzamı atıyorum,
    Herkese iyi bayramlar...
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    200 milyon dolar daha önceki satıştan kasada vardı, yaklaşık 38 milyon dolar daha satış gerçekleşti,

Adnit Real estate şirketine satılacak bedel kasaya girecek.

Turpun büyüğü ise Dorad Energy şirketine satılacak % 25 Pay var, burada kritik olan hangi fiyat üzerinden satılacağı? hadi diyelim ki 300 milyon dolara sattı (tamamen tahmindir)

Hepsinin toplamı yaklaşık 550 milyon dolar ( yaklaşık 17.700 milyar TL eder)

Üzerine ZORYEN halka arzından girecek para gelecek! (halka arz fiyatı belli olmadığı için tahmin yapmıyorum)

Yaklaşık olarak sadece yenilebilir enerjiden oluşan, borcunu hemen hemen sıfırlamış, kar eden ve çok yeni yatırımlara hazır bir şirketimiz olacak.

Hadi bakalım yolun açık olsun.

Al sat tavsiyesi değildir, hele ANZ ile kimse aşık atmaya, dans etmeye gelmez.
    Bu satış rakamları bilançoda karlılık hanesine yazılacaksa işler baya değişir...
    ...

3.  Alıntı Originally Posted by loruhlano Yazıyı Oku
    Bilanço çoktan yetişti de, tahtadaki operasyonlar yetişmedi, o iş uzadıkça adam bilançoyu gönderemiyor...3 ün 5 in hesabını yapıp, had safhada cimri olunca da, olay 5 Temmuz a kadar uzuyor işte..Bu adam 5 Temmuz a kadar ilk çeyrek bilançodaki net kar rakamını değiştirmezse, ben de hiç bir şey bilmiyorum, diyecem...
    Şahsi görüşüme göre, ZORYEN in halka arzı başarılı geçebilmesi için önce Zoren sınavı geçmesi lazım...Bu bilanço ile bu fiyat perfomansı ile zaten havası sönen halka arz furyasında Zoryen in halka arzıda fiyaskoya dönüşebilir.....Grubun sicili zaten kara listeli....Eğer son olumlu gelişmeler 1.çeyrek bilançosuna yansıtılmazsa o zaman Zoryen in arzına daha aylarca zaman var anlamına gelecektir....

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Şahsi görüşüme göre, ZORYEN in halka arzı başarılı geçebilmesi için önce Zoren sınavı geçmesi lazım...Bu bilanço ile bu fiyat perfomansı ile zaten havası sönen halka arz furyasında Zoryen in halka arzıda fiyaskoya dönüşebilir.....Grubun sicili zaten kara listeli....Eğer son olumlu gelişmeler 1.çeyrek bilançosuna yansıtılmazsa o zaman Zoryen in arzına daha aylarca zaman var anlamına gelecektir....
    ...

5.  Alıntı Originally Posted by loruhlano Yazıyı Oku
    Bu satış rakamları bilançoda karlılık hanesine yazılacaksa işler baya değişir...

31 Mart'ta bitmiş bilanço dönemi için, 15 gün uzatma istemek ne demek?

Yatırımcı lehine bir karar olmadığını düşünüyorum umarım yanılırım.

Böyle bir durumda bilançoda ne açıklayabilir hiç tahmin edemiyorum,

Koç gurubu olsa ne yapacağını bilirdim.!
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

6.  Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    31 Mart'ta bitmiş bilanço dönemi için, 15 gün uzatma istemek ne demek?

Yatırımcı lehine bir karar olmadığını düşünüyorum umarım yanılırım.

Böyle bir durumda bilançoda ne açıklayabilir hiç tahmin edemiyorum,

Koç gurubu olsa ne yapacağını bilirdim.!
    Sayın Küçük Çiftçi günaydın iyi bayramlar ANZ ' nin sinsi planları var diye düşünüyorum Bu ay sonu ceo sinan gidiyor Yeni ceo ile farklı bir hava oluşturmaya çalışabilir blançoyuda duruma göre ayarlamış olabilir iyi bir blanço yeni ceo olumlu kap haberleri ile halka arzı parlatabilir tek sorun Anz tahtadaki operasyon bittimi bitmedini Garantideki kortekse ait lotları değişik aracı kurumlara dağıttı dikkat çekmemek için satışa konu olmayan hisselerini nitelikli yatırımcılara iskontolu verdi kim bu nitelikli kişiler yan cepte toplandı tahminimce Sayın Loruhlano da önümüzdeki süreçte bir şeyler bekliyor sabredip bekleyeceğiz başka çaremiz yok.

Alıntı Originally Posted by kafkaskartalı Yazıyı Oku
    Sayın Küçük Çiftçi günaydın iyi bayramlar ANZ ' nin sinsi planları var diye düşünüyorum Bu ay sonu ceo sinan gidiyor Yeni ceo ile farklı bir hava oluşturmaya çalışabilir blançoyuda duruma göre ayarlamış olabilir iyi bir blanço yeni ceo olumlu kap haberleri ile halka arzı parlatabilir tek sorun Anz tahtadaki operasyon bittimi bitmedini Garantideki kortekse ait lotları değişik aracı kurumlara dağıttı dikkat çekmemek için satışa konu olmayan hisselerini nitelikli yatırımcılara iskontolu verdi kim bu nitelikli kişiler yan cepte toplandı tahminimce Sayın Loruhlano da önümüzdeki süreçte bir şeyler bekliyor sabredip bekleyeceğiz başka çaremiz yok.
    Tünaydın, borsada ayrışacak hissenin ne zaman ayrışacağını kestirebilmek çok zordur, asla anlaşılmaz, takas falan da hikayedir, robotların yönettiği bir borsada,hiç kimse takasa bakarak bir şey anlayamaz...Daha önceki zamanlarda da borsada endeksten kopanlar kimsenin beklemediği anlarda olmuştur, herkesin söylendiği, tahmin ettiği zamanlarda değil....Şu ana kadar iştirakini halka arz edecek bir şirketin yapması gereken hiç bir hareketi yapmadı, hatta tam tersi, halka arzı ilk 6 ay içinde gerçekleştiremeyeceği şüphesini uyandıran hareketler yaptı, bırakın Nisan sonunu, Haziran sonu bile halka arz olayı yetişmedi, Temmuz Ağustosa kadar yetişir mi, orası da şüpheli, Ahmet Nazif efendinin de 39 milyarlık borcu hala umrunda değilmiş gibi sanki....Gayet rahat, kafası yerinde....Zoren onun hissesi değil de, sanki başka bir patronun hissesi gibi davranıyor..sorumsuz ve lakayıt.. Zor-Yen in de içlerinde olduğu 78-79 tane şirket halka arz için sırada bekliyor, bunların hepsi 31 Aralığa kadar halka arz edilecekse şayet, BİST aşırı zayıflar, herkes biter..
    ...

...

Sayfa 464/535 İlkİlk ... 364414454462463464465466474514 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •