Sayfa 664/701 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674 ... SonSon
Arama sonucu : 5601 madde; 5,305 - 5,312 arası.

Konu: ALGYO - Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by herboydalan Yazıyı Oku
    42 milyon Dolar ( Gündoğan otel ve arazisi )
    34 milyon Dolar ( ilk kullanılan kredinin o dönemki karşılığı )
    30 milyon Euro ( son kullanılan kredi )

110 milyon Dolar civarına bu otel işini umarım hallederiz. 2021 yılında otel alınması haberi geldiğinde İnfo Yatırım ALGYO raporunda otel değerlemesinin 160 milyon Dolar olabileceğini yazmıştı.
    O günkü değerleme koşullarında emsal alınan çevre otel ve tesisler vardı. Sonrasında bölgede açılan peşi sıra tesisler bölge ile ilgili çıtayı bence oldukça yükseltti. Son örnek Maxx Royal. Yakında açılışı yapıldı. Dönen rakamlara bakınca bir sonraki değerleme raporunda farklı rakamlar olur diye düşünüyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    31.Mart.2024 finansal rapordan;

Bu kredi TL olarak alınmış olup, bu haliyle 33 TL lık USD kurundan yaklaşık 20 milyon dolar etmekte..
    Ana para ödemeleri başladı mı acaba. 2 yıl sadece faizi ödenecekti.

3. Hacim yerlerde, ortada mal kalmadı. Toplamak istiyorlarsa kademeli olarak fiyat yükseltmek zorundalar. Ben pozisyon artışları ile yoluma devam ediyorum.
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

4. ''Divan Talya Oteli'nin yeniden yapım süreci kapsamında, yerel ve global ekonomik konjonktürdeki gelişmeler sonucu artan maliyetler ve güncellenen toplam yatırım öngörüsü dikkate alınarak, Şirketimizce yapılmakta olan toplam yatırım için son olarak T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yaklaşık 1,2 Milyar TL olarak revize edilen teşvik belgesi, belirli yatırım kalemlerindeki revizyonlar doğrultusunda yaklaşık 2,1 Milyar TL olarak güncellenmiştir. ''
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1304250

Yaklaşık 65 mil USD , mülkün değeri hariç..

11.500 m2 arsası var.
    https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/#ara...70838034152985
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5. Ne diyor saz ekibi, "elinizdeki malı çöp fiyatına, zarına bana verin yoksa testere ile doğrar psikolojinizle oynarım" diyor.
    Mevcut yatırımını bile bitince şirketin bugünkü piyasa değerine eşit olacak. Diğer taraftan Hillside'tın 20 yıllık kira ederinin bile altında işlem görüyor. Hala bedava mal peşindeler. Döngüsel fırsatlar arada bir gelir. Bunun fırsat olduğunu anlamak için primi görmeye gerek yok.

Bu arada eldeki döviz, kredi çekilen kısım için doğal hedge görevi görecek, eğer başka yatırım fikirleri yoksa.
    Yazdıklarım kişisel görüşlerimdir. Kendi yatırımlarımı bağlar. Yatırım tavsiyesi içermesi mümkün değildir.

6. Haklısınız da, böyle hisselerde toplanmadıkça gitmiyor. Tam kontrollü spek hissesi türünden. Hisse fiyatının, gerçek değerine göre çok düşük olduğu kesin. Ama ''istediğim kadar süründürebilirim'' mesajı veriyor. O yüzden cesaret edip portföyümü bir türlü artıramıyorum. Küçük bir miktarla devam ediyorum. GYO'lara vergi muafiyeti devam etmesi için %50 temettü dağıtma zorunluluğu çıkarsa hisse fiyatını uyandırır gibi geliyor. Ama vergi konusu da olacak gibi gelmiyor. Ne kadarlık bir hisseyi sınırsız süre beklemeyi göze alabilirim. Karar veremedim bir türlü.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Kuzuluk-AKYAZI
    Gönderi
    256
     Alıntı Originally Posted by Salih Karakaya Yazıyı Oku
    Haklısınız da, böyle hisselerde toplanmadıkça gitmiyor. Tam kontrollü spek hissesi türünden. Hisse fiyatının, gerçek değerine göre çok düşük olduğu kesin. Ama ''istediğim kadar süründürebilirim'' mesajı veriyor. O yüzden cesaret edip portföyümü bir türlü artıramıyorum. Küçük bir miktarla devam ediyorum. GYO'lara vergi muafiyeti devam etmesi için %50 temettü dağıtma zorunluluğu çıkarsa hisse fiyatını uyandırır gibi geliyor. Ama vergi konusu da olacak gibi gelmiyor. Ne kadarlık bir hisseyi sınırsız süre beklemeyi göze alabilirim. Karar veremedim bir türlü.
    Ben sürekli biriktiriyorum;bakalım ne olacak...!!

8. Özet Bilgi
    Sermaye Artırımına İlişkin Yönetim Kurulu Kararı
    Yapılan Açıklama Güncelleme mi ?
    Hayır
    Yapılan Açıklama Düzeltme mi ?
    Hayır
    Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ?
    Hayır
    Yönetim Kurulu Karar Tarihi
    26.07.2024
    Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL)
    500.000.000
    Mevcut Sermaye (TL)
    144.900.000
    Ulaşılacak Sermaye (TL)
    289.800.000
    Bedelsiz Sermaye Artırımı
    Pay Grup Bilgileri
    Mevcut Sermaye (TL)
    İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
    İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
    Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
    Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
    Verilecek Menkul Grubu
    Verilecek Menkul Kıymet
    Nevi
    A Grubu, İşlem Görmüyor, TREALGY00011
    165.000
    165.000,000
    100,00000
    C Grubu
    C Grubu, ALGYO, TRAALGYO91Q5
    Hamiline
    B Grubu, İşlem Görmüyor, TREALGY00029
    235.000
    235.000,000
    100,00000
    C Grubu
    Hamiline
    144.500.000
    144.500.000,000
    100,00000
    C Grubu
    Hamiline
    Mevcut Sermaye (TL)
    İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
    İç Kaynaklardan Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
    Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Tutarı (TL)
    Kar Payından Bedelsiz Pay Alma Oranı (%)
    TOPLAM
    144.900.000
    144.900.000,000
    100,00000
    Bildirilmesi Gereken Diğer Hususlar
    Artırılan Sermayeyi Temsil Eden Payların Niteliği
    Kaydi Pay
    Ek Açıklamalar
    Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 26.07.2024 tarihli toplantısında,

1. Kayıtlı sermaye tavanı 500.000.000,-TL ve çıkarılmış sermayesi 144.900.000,-TL olan Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin beheri 1 Kr nominal değerde 14.490.000.000 adet Hamiline yazılı C grubu pay karşılığı 144.900.000,-TL daha artırılarak 289.800.000,-TL'ye tezyidine,

2. Artırılan sermayenin tamamının 14.05.2024 tarihli olağan genel kurul kararı uyarınca 2023 yılı kar payından karşılanmasına,

3. Artırılan 144.900.000,-TL tutarındaki sermayeyi temsilen ihraç edilecek, mevcut sermayenin %100'üne isabet eden hamiline yazılı C grubu payların pay sahiplerine usulüne uygun şekilde bedelsiz olarak dağıtılmasına,

4. Sermaye artırımına ilişkin ihraç belgesinin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvurulmasına ve Şirketimiz esas sözleşmesinin 6 ve 7 nci maddelerinin ekte yer alan yeni şekillerinin kabul edilmesine ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun görüş ve onayına sunulmasına ve ilgili mevzuat uyarınca gerekli işlemlerin yapılmasına,

5. Gerekli onay ve işlemlerin tamamlanmasından sonra Sermaye Piyasası Kanunu'nun 18'inci maddesi uyarınca, Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin 289.800.000,-TL olduğunu gösteren esas sözleşmemizin 6 ve 7 nci maddelerinin yeni şeklinin ticaret sicilinde tesciline ve ilanına ilişkin gerekli işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

Bedelsiz için başvuru yapılmış

Sayfa 664/701 İlkİlk ... 164564614654662663664665666674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •