sayın tradestop, uzun vade yatırımla ilgili linkinizi daha sonra okuyacağım... oldukça uzun çünkü... ama okuyacağım... selamlar, iyi geceler..
sayın tradestop, uzun vade yatırımla ilgili linkinizi daha sonra okuyacağım... oldukça uzun çünkü... ama okuyacağım... selamlar, iyi geceler..
Haklısınız.
Faizin son 6 ayı kaldı zaten, indirim başlayınca bu borsaya yansıyacak, o nedenle bende olumlu düşünüyorum, ama şu vergi işi bocalamaya sebep olacak.
Bu arada satış olmasa da konut fiyatları durmadan yükseliyor İstanbulda. Konutta ikinci sırada yer alıyor benim için.
sn myfinans ben daha önce de bahsetmiştim... benim 2 tane evim vardı, çok cesur bir kararla ikisini de sattım ve 1100 endeksten yüklü miktarda borsaya girdim... ilk başta acemi olduğum için kademe falan bakmadan topluca daldım... bu hataydı ama acemi dönemimdi... buna rağmen 6 yıldır pişman olmadım. çünkü hiç bir şeyi satmadım... kulakları çınlasın ersunan arkadaş gibi cok sık işlem yapıp sonradan pişman olmadım. en iyisinin sabırla beklemek ve sağlam şirketler ya da fonlarda kalmak olduğu fikrim 6 yıldır sarsalmadı , sarsılmıyor... bakalım artık... konut ise benim için artık ne kadar değerlenirse değerlensin, insanlarla, kiracılarla, vergilerle, aidatlarla vs vs uğraşmak yoruyor ve gözümde yatırım aracı olmaktan çıktı o yüzden... haa oturacağı bir evi olmalı insanın... o kadar... benim de bir tane başımı soktuğum evim var zaten... o yüzden yatırım amaçlı ev almak bana çok uzak artık... selamlar...
biri beni andı herhalde selamlarevet maalesef sürekli daldan dala atlayınca olmuyormuş bu işler ben de anladım ama geç oldu, en iyisini yapmışsınız, uzun vadeli yatırım yapıp sabretmek sanıldığı gibi kolay değil, şu an bile yönümü belirleyemedim, euro vardı çıkmıyor diye bozdurdum %70 ppf ve borçlanma fonlarındayım, kalanı da zararda olduğum 2 hisse de, değişken ve birkaç hisse fonda, borsa düştükçe hisse fonları arttırayım ve artık uzun vadeli dursun diyordum ama yapamadım endeks şimdilik fırsat vermedi.
aynı şekilde düşünüyorum ev, altın veya dövize yatırım yapmam bundan sonra, düşüncem tamamen değişti aileden kalacak evleri kiraya veririm diyordum vazgeçtim şimdi satarım diyorum, kirası oldukça düşük kalan bir yerim var satışa çıkardım, oturacak bir ev, emekli maaşı ve fonlardaki para en iyisi, burada benim için en zoru oturacak evin yerine karar vermek.
Değerli Forumdaş;
GSP son 1 yıllık getirisi % 137, altı aylık getirisi % 61; temettü hariç getiriler.
Temettüyle birlikte kabaca yıllik % 140 civarı bir getiri.
Temmuz portföyüne baktığımızda son dönemin popüler fonlarından IIH ile ortak 15 hisse taşıyorlar.
Alım satım nojtalarında veya hisseyi tutma sürelerinde farklılıklar olabilir elbette.
Yine de temettü geliri düşünen yatırımcı için dağıtılan % 3,26 tatminkar değil.
sayın ersunan, oturacağınız eve karar vermekte zorlandığınızı yazmışsınız... ben bundan bütün evleri satacağınız gibi bir fikre kapıldım. bence şu an oturduğunuz evden memnunsanız onu satmayın... diğer bütün evleri satın.benim kendi adıma temel prensibim, oturulacak tek bir ev dışında ev falan tutmamak... haddim olmayarak size tavsiyem, iyi yönetilen hisse fonlarda uzun vadeli kalın, ekranı kapatın, bakmayın, sinirlerinizi zıplatmayın, hayatın tadını çıkarmaya bakın... selamlar...
temettü fonları için yüzde 3.26 getiriyi tatminkar bulmayanlar var. haklı olabilirler ama benim tartışmaya açtığım konu, temettü verimi değildi zaten... sadece temettü için spot hisse alıp uzun yıllar bekleyenler ve bu işlerde acemi olanlar için bu fonlar avantajlı demiştim ve hala arkasındayım bu sözün. çünkü tek tek o hisseler o beğenilmeyen fonların getirisine bile ulaşamıyor çoğu zaman... mesele bu... yoksa 3.26 değil konu... bir arkadaş fonun getirisi için yüzde 140 demiş mesela... atıyorum alınan AKSA kağıdı yılda yüzde 140 getirmeyebiliyor. ya da vesbe yıllarca yerlerde sürünebiliyor. keza ereğli'nin durumu ortada... ben bu fonların iyi yönetilen hisse senedi fonlarından daha iyi olduğunu falan iddia etmedim... sadece temettü düşünen ve yıllarca bekleyecekler lehine olabilecek fonlardır demiştim...
şöyle bir şey ileri sürülebilir... 3.26 verim beni kesmez, atıyorum verimi 10 olan tüpraş alırım denebilir... ama bu sefer de yumurtaları t ek tepete koyma olayı ortaya çıkmış oluyor. tüpraş 3 yıl temettü vermediği zaman ağaca çıkıyoruz... işin bu tarafı da var... en önemlisi kibarlığı elden bırakmayıp, dün bir arkadaşın yazdığı üslupla "dolar bazlı bakın, bir halt kazanamazsınız" gibi cümleler kurmamak... herkese selamlar...
Yer İmleri