Sayfa 733/882 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon
Arama sonucu : 7056 madde; 5,857 - 5,864 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

1.  Alıntı Originally Posted by Ramses_01 Yazıyı Oku
    verdiği temettü kuş kadar doya doya harca 1 kademede yazıyoruz senin 100 bin lotta alacağın temettüyü kafalar pırıl pırıl hiç kullanılmamış gibi
    Verdiği miktar az olabilir ...şimdilik önemli olan o endekse girebilmektir... o etiketi almaktır...ileride karlılık arttıkça bu miktar da artacaktır...bunu anlayacak kapasiteniz yok..iki çizgi çizerek kazanacağını sanan zavallılar sizi..temelcilerin izini de kayıp etmiyorsunuz..sürekli takibe devam ediyorsunuz..teneke adamlar sizi..

2. Sayenizde forum egleniyor yahu... pirleri ışık ökte teknik analizi sık.tir edin temel analiz öğrenin diyor...bunlar kendilerini ışık ökte den daha çok biliyor sanıyorlar..sizin gibi bebelere ders vermiş biri böyle diyor...aklınızı başınıza alin...ne kadar da az düşünüyorsunuz...

3. Şuan için tahta alım içinde satım içinde iştahlı görünmüyor sadece ilk beş aracı kurum kendi aralarinda top ceviriyorlar tetikleyici bir olgu oluşması gerekiyor bakalım ne tarafa evrilecek hakkımızda hayırlısı endeksin yükselişine ayak uyduramadi gibi pozuzyonunuda düşürdü bir buçuk aya eski zirvelerini görür gibi görünüyor tabi gereksiz tartışmalar olmazsa

4.  Alıntı Originally Posted by Akinkktrk Yazıyı Oku
    Şuan için tahta alım içinde satım içinde iştahlı görünmüyor sadece ilk beş aracı kurum kendi aralarinda top ceviriyorlar tetikleyici bir olgu oluşması gerekiyor bakalım ne tarafa evrilecek hakkımızda hayırlısı endeksin yükselişine ayak uyduramadi gibi pozuzyonunuda düşürdü bir buçuk aya eski zirvelerini görür gibi görünüyor tabi gereksiz tartışmalar olmazsa
    akranlarına göre çok ucuz kaldı...sanfm ile berkosanın arasındaki fark bir ara %20 ye kadar düşmüştü...şu anda sanfm 76,65 tl de...berkosan 35,14 tl de....bu baskı bir yerde patlamaya neden olacak ?? bakalım ne zaman ??
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. .......................BERKOSAN..............SANFM
    dönen varlıklar.....228......................637
    nakit .................31........................219
    finansal yatırımlar..24.......................2,8
    stoklar.................65.......................1 50
    duran varlıklar.......349....................201
    kısa borç..............94......................413
    finansal borç.........20......................188
    uzun borç............25........................73
    öz kaynaklar..........458.....................352
    sermaye...............31........................30
    ciro......................134..................... .222
    net kar...................19,4....................19
    yurtiçi satışlar..........45......................177
    yurtdışı satışlar.........90.....................48
    döviz pozisyonu........+100.................+123
    fk.............................11,6............... .34
    pd............................2,45................ .6,5
    halka açıklık...............%66................%48
    dolaşımdaki lot...........20,8................14
    borsa fiyatı..................35...................76,85
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. .....................BERKOSAN..................... .
    ........4.çey.........3.çey........2.çey.......1.ç ey ....2023 yılı
    ciro......214.........148.........80............11 9
    net kar....9.........23...........33............5,9

2024 yılı ilk çeyrekte ise 134 milyon ciroya karşılık 19,4 milyon net kar elde etmiştir...ciro olarak geçen yılın ilk çeyreğine göre cirosunu %13 artırır iken net karını ise %228 artırmıştır...yani daha verimli olmuştur...

.....................SANFM......................20 23 yılı
    ..........4.çey.......3.çey........2.çey.........1 .çey
    ciro......304.........182...........18...........1 82
    net kar...31..........7...............7............5

2024 yılı ilk çeyrekte sanfm 222 milyon ciroya karşılık 19 milyon net kar üretebilmiştir...geçen yılın aynı çeyreğine göre cirosunu %22 artırır iken net karını ise %280 artırmıştır....

ciro ve net kar artışı geçen yıla göre sanfm daha iyidir....ama net kar marjında sanfm %8,5 iken ,berkosan %14,4 tür...buda berkosanın daha verimli olduğunu gösteriyor...

7. ciro ve net kar artışında geçen yıla göre sanfm bir miktar berkosandan daha iyidir...ama genel olarak ikisi de ekonominin durgun olduğu şu günlerde güzel artışlar elde etmişler...yine ciro miktarında sanfm çok daha iyidir...ama sanfm daha borçlu olduğu için net kar marjı düşük kalıyor....

berkosanın satışlarının %70 i ihracat iken sanfm da bu miktar %22 dir...döviz pozisyonlarında ise sanfmun berkosandan 23 milyon fazlası var...yalnız borçluluk rasyolarında berkosan açık ara üstündür...zaten bu fk ve pd değerlerinden de görülebiliyor....ayrıca öz kaynaklarda ve duran varlıklarda yine berkosan fark atmaktadır...

kısacası iki hissede büyüme hissesidir...ama berkosanın ihracatçı yapısı ,güçlü finansal yapısı ile daha çok ön plana çıkıyor..berkosanın sanfm a göre halka açıklığının daha fazla olması borsa fiyatlaması açısından dezavantajdır ...ama genel olarak hisse adetleri çok düşüktür...

8. ileride faizlerin düşmesi ile yurtdışı piyasaların canlanması ile yurtdışı ayağı çok güçlü olan berkosanın ciro olarak sanfma yaklaşabileceğini düşünüyorum...özelikle de döviz kurunun da ileride artması ile berkosan ön plana çıkmaya başlayacaktır...o durumda berkosan sanfm dan çok daha iyi performanslar ve karlılıkları yakalayacağını düşünüyorum...piyasa geleceği fiyatlamayı seviyor...gelecekte de berkosanın geleceği bana göre çok daha parlaktır...

Sayfa 733/882 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •