bu haberi nasıl atlamış...
şaşkınım
https://x.com/ajans_muhbir/status/18...R5zwRVbO8_Paeg
![]()
Emeklilik mevzuunda ağzı olan konuşuyor…
Bu mevzuda aklı selim taraftarlarının şöyle bir handikabı var:
VIOP forumu olduğundan cevap yazdığı adamın 2 kuruşluk istatistik/grafik vb. okuma yeteneği olduğunu, önüne konan her veriye kanmayacağını, sorgulama yetisi olduğunu falan sanıyor.
Adamlar lolilop gibi vermiş ağızlarına çalışan/emekli sayısı diye bir rakam…
Yahu:
1999 öncesi 5040 prim günü ile emekli olan %60 aylık bağlama oranı ile emekli olmuş.
2008 sonrası 9000 prim günü ile emekli olan %50 aylık bağlama oranı ile emekli olmuş.
3-5 nöronu olan anlar ki, emeklinin daha çok prim ödedikçe aldığı aylık düşmüş!
Emeklinin sisteme maliyeti de, ödediği prime oranla maaşı da ebesinin örekesine kadar düşmüş.
Çalışan/Emekli diye ideal bir rakam varsa da 1999 da hesaplanan rakamla aynı değil.
Yine sadece 2 nöron daha çok prim ödeyenin daha az aylığa talim ettiği, bu sürecin önceden planlanmış ve yıllardır süren bir emekliyi daha az maaşa mahkum etmek üzere kurulduğunu bilir.
+1-2 nöronu daha olan da SGK’ nın açılımın “Sosyal Güvenlik Kurumu” olduğunu,
SGK’nın tek gider kaleminin maaş ödemesi olmadığını,
Sağlık giderleri kaleminde, bazı yazarların çok sevdiği Suriye’lilerin sistemin üzerinden geçtiğini:
(Resmi Sağlık Bakanlığı verileri: “Suriyelilere yaklaşık 97 milyon poliklinik hizmeti verilmişken 3 milyonun üzerinde yataklı tedavi hizmeti sunulmuştur. Yataklı tedavi hizmetinin yanında 2,6 milyon ameliyat gerçekleştirilmiş, 754 bin Suriyeli bebeğimiz sağlık tesislerimizde hayata gözlerini açmıştır.")
Bakan Koca: Ayrım yapmaksızın göçmenlerin sağlık ihtiyacına ilişkin ortak bir yol izlemek hepimizin asli görevi (aa.com.tr)
https://www.aa.com.tr/tr/saglik/baka...orevi-/2537978
Ezcümle bir tek prim ödeyen mi keriz? Fırsatı olan sistemden çıkmaya çalışıyor elbet.
“Emekliler sisteme yük” diyen bakanın, partisi seçim kazanacağım diye çıkarmış ilgili yasayı.
Yine aynı parti, “bana prim ödeme kardeşim” anlamına gelecek biçimde emekli maaş dengesini bozmuş…
Sen gelmiş 3 kuruş alan vatandaşa, ağzında “Çalışan/Emekli” lolipopu ile bıdı-bıdı ediyorsun.
Bu sistem sürdürülebilir değil elbet. Ancak sürdürülebilir olmamasının sebebi, emekli de, primini ödeyen vatandaş da değil. İlgili parti, açıkça "bana prim ödeme", ödesen de havanı alırsın diyor.
"Biz bunları memleketin başına bela ettik, sokağa çıkıp demokrasiyi savunun. Ölürseniz şehit, olmadı gazi olursunuz..." İle aynı kafa... Vatandaş mı çözsün her sorunu mnk?
Ayrıca...
Teheyyy… Genelde de memleket dışında yaşayan “vatanseverlerden” çıkıyor bu modeller.
Hele bi “uzaktan vatan sevme vergisi” gelse şu modele… Göreceğiz sevgilerinin gerçek nedenini…
Al bu da oran/orantı:
![]()
Emekli demişken aklıma geldi,
Bizim meşhur konu komşu tüm mahalleli sakinlerinden bir abimiz eyt den 6 ay önce emekli olmuştu,
Çalışmadan çatır çatır 2 ay maaş yiyemedi, emekli maaşı bir ayı getiremediği için yeniden çalışmaya başladı.
Adımız emekli
Ama
Herkes yine çalışıyor
Bu nasıl emeklilik yahu![]()
Hamdım Piştim Yandım
Bu adamı görünce dayanamıyorum...FİNOM yine havlamış...
Ulan 69 kere dedik..varsa ÖNGÖRÜN YAZ....kuyruğunu kıstırıp kaçtın..10 TANE arkadaş açıkladı.
31 kere dedik....İMZADAKİLERİ...sana SORDUK.cevap yok..senin teknik dediğin 2 paçavranın içine tükürürüm..
10 tane sinyali.AÇIK VE NET olarak buraya yaz.stoploss belli olsun..bunun 7 si tutsun bu foruma bir daha yazmam.
Geçenlerde dedin..BURANIN ALTINDA KAPANIRSA AŞAĞI KANALA GEÇER...3 tane 5 daklık kapanış yaptı..ne yapmalıydık?
O zaman zamanı söyleyeceksin..
Boşuna sana GE..Z. demiyorum..Yüzlerce insana ÜST DÜZEY MAT-FEN öğrettim..kişilerin muhakeme-zekası hakkında net düşüncem olur.
benim fino geldi sahibi çağırdı hazır havlarken şu cuma günü sana sorduklarımızı bir cvp la ama gür havla dansöze gibi kuyruğunu aramadan![]()
FORMASYON AVCISI 53
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Yer İmleri