Sayfa 435/472 İlkİlk ... 335385425433434435436437445 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 3,473 - 3,480 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Ben de aynı yolu izlemeyi düşünüyorum.
    Valla artık durmamak lazım.. Zaten antakya'dan gına geldi..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2. Dogru mu anladim mesela simdi emekliligi gelmeyenlerin tahmini emekli maasi hesaplamasi onumuzdeki yil nominal olarak %20-30 azalacak mi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Dogru mu anladim mesela simdi emekliligi gelmeyenlerin tahmini emekli maasi hesaplamasi onumuzdeki yil nominal olarak %20-30 azalacak mi?
    evet, eğer enflasyon 40 ve altına düşerse öyle..daha da fazla olabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    2025 de emekli olan muhtemelen %30-40 arası daha az maaş alacak..... Özgür erdursunu iyi takip edin..... Ben yıllık izinlerimi yazdım, sonrasında işyerine emeklilik için dilekçeyide yürürlülüğe koyması içinde verdim... muhtemelen eylül 15 inde ayrılışım olacak. .... aralıkda da olabilirdim ama bunlara güvenmiyorum...aralıkda sistemi kapatır mapatırlar.... Ha belki biraz abartı oldu ama gram güvenmiyorum bunlara..
    Gayet mantıklı, bu işleri son dakikaya bırakmamak lazım. Keçiyi yardan uçuran bir tutam otmuş. Eylül başvuru İçin iyi zaman bence, şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada son iki senede emekli olamadığı İçin 2025 e kalan %50 ye yakın düşük emekli maaşı almış olacak. Çok büyük haksızlık yapıldı.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Dogru mu anladim mesela simdi emekliligi gelmeyenlerin tahmini emekli maasi hesaplamasi onumuzdeki yil nominal olarak %20-30 azalacak mi?
    Yahu kardeş nominali nerden çıkardın. Nominal maaş hiç bir zaman düşmez.

Olan şu: Yapılan ek iyileştirmeler ile mevcut emekliler bu yıl toplamda %87 zam aldı. Ancak 2025 ve sonrasında emekli olanlar bu yılın tüfe si+büyüme/3 alacaklar. O da %40 filan artış yapar.

Şu an emekli maaş hesaplama tool larında %87 artış gözüküyor, ancak Ocak sonrası bu artış %40 olarak güncellenir.

Mevcut anomali az da olsa 2024 te de vardı.

Saçma ekonomi politikaları çok yüksek enflasyona, o da bu tür saçmalıklara sebep oluyor İşte.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yahu kardeş nominali nerden çıkardın. Nominal maaş hiç bir zaman düşmez.

Olan şu: Yapılan ek iyileştirmeler ile mevcut emekliler bu yıl toplamda %87 zam aldı. Ancak 2025 ve sonrasında emekli olanlar bu yılın tüfe si+büyüme/3 alacaklar. O da %40 filan artış yapar.

Şu an emekli maaş hesaplama tool larında %87 artış gözüküyor, ancak Ocak sonrası bu artış %40 olarak güncellenir.

Mevcut anomali az da olsa 2024 te de vardı.

Saçma ekonomi politikaları çok yüksek enflasyona, o da bu tür saçmalıklara sebep oluyor İşte.
    ben bu hesabınızdan düşecek nominal olarak düşecek diye anladım. %87 mevcut artış yerine %40 yapınca.
    neyse aralık2024 ve ocak 2025 ekran görüntülerini alıp bakarız ne oldu diye.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Gayet mantıklı, bu işleri son dakikaya bırakmamak lazım. Keçiyi yardan uçuran bir tutam otmuş. Eylül başvuru İçin iyi zaman bence, şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada son iki senede emekli olamadığı İçin 2025 e kalan %50 ye yakın düşük emekli maaşı almış olacak. Çok büyük haksızlık yapıldı.
    Teşekkür ederim üstat... Adamlarda vicdan falan yok... Hiç bir şansa bırakmadan gerekeni yapmak lazım diye düşündüm... Önümüzde 3-4 sene seçimsiz bir dönem var.. Ozamana kadar bizleri ezecek bunlar belli oldu.

8. SGK Emeklilik İşlemleri

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    ben bu hesabınızdan düşecek nominal olarak düşecek diye anladım. %87 mevcut artış yerine %40 yapınca.
    neyse aralık2024 ve ocak 2025 ekran görüntülerini alıp bakarız ne oldu diye.
    Cauti hocanın nominalden kastı “kök maaş”

Ancak sizin kast ettiğinizi ben anladım ve ben de o şekilde hesap yapıyordum. Zira ekranda gördüğümüz zamlı maaşı kazanılmış hak olarak düşünüyor ve düşeceğine ihtimal bile vermiyordum ama durum böyle değilmiş maalesef. Zam oranı güncellenince bal gibi de düşecekmiş,

Sayfa 435/472 İlkİlk ... 335385425433434435436437445 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •