Sayfa 44/102 İlkİlk ... 3442434445465494 ... SonSon
Arama sonucu : 810 madde; 345 - 352 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

1.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    5/8 kapanışı 153,7. 160 aşağı güzel verdi ama grafiğinize göre gitmesi gereken yere gitmedi. Nasıl düşünmemiz gerekiyor? Uyumsuzluk neden çalışmıyor? 164 ten sattıklarımızı 140 tan yerine koyamayacak mıyız? Tekniğin bize faydası olmayacak mı? Yoksa bu durum bir ihtimal mi sadece?
    yukarıda yazdım..RSI uyumsuzluğu hala geçerli.tedirgin eder..çalışır mı..büyük ihtimalle..%100 değil....teknik analiz böyle..doğru okumak lazım ihtimalleri..bu ihtimal var..
    153 e düşüşü haber akışı ile ilgili..savaş ihtimali üzerine düştü..tüm dünya borsaları gibi...hemen yerine geldi..çalışması için o çizgileri hacimli geçip orda 2-3 gün kalmalı..piyasanın normal şartları altında..
    teknik analiz,tahtacının yapacağı şeylere bir kılıftır..yukarı vermek isterse yukarı verir,aşağı vermek isterse aşağı verir..her ikisinin de teknik analizde formasyonları hazırdır..flama dediniz ya bakın bu da var daha önce yazmıştım..buyrun:

2 si de flama..değil mi?...1 ve 2...var mı bir hata? 2si de çalışmaya hazır...1 çalışsa kim ne diyebilir,2 çalışsa kim ne diyebilir? biz o kritik yeri tespit edip bekleyeceğiz..bir haber gelir yada gelmesin 1 çalışır,bir haber gelir yada yine gelmesin 2 çalışır....kim ne diyebilir? her ikisi de hazır..teknik analiz böyle..biz ihtimalleri belirleyip noktaları tespit edelim de gerisini anlık takiplerle okuyacağız..başka ne yapabiliriz..yine söylüyorum rsı uyumsuzluğu hala geçerli..

2. bizim yapacağımız tek şey; o bölgeyi tespit ettikten sonra yani 160-175 bölgesini,oradaki tansiyonu altta RSI ve MACD,üstte grafik üzerindeki İCHİMOKU indikatörleri ile anlık yön kontrollerini yapmak..
    formasyonlarla olasılıkları çıkarır,indikatörlerlede hangisine doğru gittiğini anlık takip etmekten başka birşey değil..
    mesela bugün şu an;
    rsı ve Mac d yukarda..yükseliş var diyor..ama günlük..ne düşünürüm...bugün aşağı vermez...bugün ama..uzun vadeli niyet okumam için ichimoku ya grafiğin üstündekine bakarım..mavi,kırmızı siyah ın altında..üstelik mavi kırmızı yı yukarıda kesmedi..
    yani rsı uyumsuzluğu da var artı olarak..sonuç aşağı gitme ihtimali yüksek....yüksek ama.%100 değil...

3. ben ihtimalleri söylerim olasılıkları paylaşırım..ha bunu yapmak zorunda da değilim..netice de ateşten gömlek..froto da ki arkadaşlardan burda olanlar da var..beni bilirler..1200 den 1000 e düşecek dediğim de etmediğim kavga kalmadı..göstere göstere anlata anlata dedim..hatta sattıklarımı bile göstermek zorunda kaldım..bugün bakın froto ya..forma girip okuyun..
    hatta 874 gördüm..ama demedim.geldimi oralara geldi..1165 ortalama ile çıktım..arada 423 lot da arttırdım..0 maliyet..
    dudu bur da , serkalgo burda , birkaç kişi daha var..
    teknik analizi önce anlamak lazım..teknik analiz demek nerde alıp nerde satacağını bilmek demek..ihtimallere hazır olmak demek.para eline geçer geçmez mala girmek yada %20 yükseldi diye çıkmak değil..hiç bir zaman tepeyi hiçbir zaman da dip i bulamazsın..yaklaşırsın..
    ben gördüklerimi insanlarla paylaşırım..niye kimse zarar etsin? elin oğlu zaten kazanıyor,biz kazanalım derim..ihtimalleri söylerim,açıklamasını yaparım..yapanı da daha önce görmedim..kimseden de bir beklentim yok..ben gördüğümü söylerim siz yine bildiğinizle amel edin..

4.  Alıntı Originally Posted by harun_hb Yazıyı Oku
    hangi şartlar altında 4. 5. parti devreye girer hocam
    İki şeyin ne olacağından biraz daha emin olmak istiyorum ama bilanço verimlilik artışından dolayı beklenenin ötesinde geldi ve rup yenilendiğini için verimlilik dahada artacak,bu da beraberinde karlılığı dahada arttıracak.Şirket marj beklentilerini 2 $ azaltarak konzervatif bir eğilim sergiledi ve bence çok iyi yaptı,açıkçası Tüpraş’ın yönetimi Koç şirketleri içinde en iyisi.İşte yıllardır iyi bildiğimiz frotonun yönetimi Çinliler piyasaya girince deyim yerindeyse damı hötü dağıttılar.Bir şirket her türlü şartlara hazır ve soğukkanlı olmalı.Froto yönetimi son 6 ayda bu özelliklere Çinlilerin testinden geçemeyerek benden çok eksi not aldı.

Şimdi ben Tüpraş’ta kalan iki dilim alımlarımı muhtemelen ve öyle görünüyor ki biraz yukarlardan yapmak zorunda kalacağım.Zira marjların düşmesini beklemiyorum hatta olası savaş senaryoları ve resesyon konusununda merkez bankalarının olaya etkin müdahale etme kapasite ve silahlara sahip olduklarını düşünerek başlayacak faiz indirim süreçlerinde çok aşırı bir durgunluk beklemiyorum.Savaş mevzuuda şayet daha ılımlı geçerse ortamın yumuşaması ile bilançosu ile öne çıkan şirketlerin fark oluşturması doğal olacak diye düşünüyorum.Yılın kalan yarısı biten yarısından her halükarda daha iyi olacak Tüpraş için.Temettü veriminde ise %80 dağıtma sözlerine ne kadar sadık olduklarını ispatladılar.Ben şahsen vermeyebilir mi demeye başlamıştım ama şirket öyle bir iş kolunda ve marjlar artık bir daha 2019 öncesi yerlere değişen dünya jeopolitiği sebebiyle öyle kolay kolay düşemeyeceği için pek öyle gelecek kaygısıda taşımadan rahatlıkla dağıtıyor temettüleri.Önümüzdeki dönemde temettünün istikrar ve verim adresi olacak görünüyor.

Dönüşüm ve değişim ise üzerinde ayrıca konuşup ele aldığımız bir mücevher.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Cahillik mutluluktur!

5. aktif büyümesi en fazla artan şirket yaklaşık%130 İLE AÇIK ARA lider şirket .TÜPRAŞ.

6. düşeni kırdı...kapanışa bakalım.

7.  Alıntı Originally Posted by .bozoklu. Yazıyı Oku
    teknik analiz de okur yazar olmak grafiği okumak demektir.bizler ancak bu okur yazarlıkla cehaletimizi giderebiliyoruz. hissede ki rotamız böylece belirleniyor. sayın gürsel b nin şahane açıklamaları güzel bir öğretmenlik görevi ortaya koyuyor. kendisine minnettarız ve çok teşekkür ediyorum.

grafiğe göre oluşan çanağın boyu yaklaşık 60 küsür puan. çanak 169 ekseninde katlandığında hedef fiyat yaklaşık 175+60=235 bu 235 , 240 tl fiyatlar formasyonun hedef fiyatı mı oluyor sayın gürsel bey? doğru mu yorumlamışım? telefonda bir avukat arkadaşım böyle öğretmişti

bu çanaktan mı bahsediyorsun sn.bozoklu

Sayfa 44/102 İlkİlk ... 3442434445465494 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •